Padomi ceļošanai kopā ar draugiem

Ceļošana ir viens no veiksmīgākajiem veidiem kā stiprināt savu draudzību - radot jaunas atmiņas un gūstot neaizmirstamus iespaidus. Tomēr jāatceras, ka katram ir savas vēlmes, īpašības un arī - maciņa biezums. Sarīgi atcerēties, ka kopīgā ceļojuma plānošanā ir jāpiedalās visiem tajā iesaistītajiem un jāatrod veids, kā vienoties!

Jau minējām par ceļojuma budžetu - un jā, nauda ir un būs viena no svarīgākām lietām, kas ir ceļojuma plānošanas - un arī īstenošanas pamatā. Pastāv iespēja, ka kāds no draugiem var atļauties labāko viesnīcu pilsētā, bet citi - vairāk domā par "Airbnb", "Couchsurfing" vai hosteļu tipa kopmītņu izmantošanu... Vienmēr ir jārod kompromiss - un tas nebūt vienmēr nozīmē izvēlēties viduvējo (kas gan būtu ieteicams...) variantu, bet gan drīzāk - meklēt lētā gala viesnīcas - jo, iespējams, arī 50 eiro par nakti kādam no grupas būs daudz! Taču tam nevajadzētu nozīmēt to, ka šie draugi jāatstāj mājās - ir tikai jāsaplāno veiksmīgāk! Tāpat ceļojot grupā, bieži ir iespējams atrast labākus variantus!

Līdz ar budžeta sastādīšanu, kopīgi ir jāvienojas par prioritātēm kopīgajā ceļojumā. Jāizrunā uz kādām lietām ceļotāji ir gatavi ietaupīt un - uz ko tomēr nē. Ceļojuma biedriem ir jāvienojas par transporta veidu, ar kuru tie nokļūs attiecīgajā galamērķī - vai ar tiešo lidojumu, vai tomēr brauks ar sauszemes transportu. Vēlams par šīm lietām izrunāties jau pirms ceļojuma sākuma, nevis pēc pirmā "skandāla".

Uzlikt vienam cilvēkam visus plānošanas un rezervēšanas darbus arī neko labu nenozīmē. "Man nav svarīgi kāda būs viesnīca, es paļaujos uz tevi!". Šādi teikumi bieži vien ir dzirdami mirkļos, kad plānošanas darbus uzņemas viens cilvēks. Patiesībā tas otram cilvēkam uzliek papildus atbildību un spiedienu. Lai nerastos pārmetumi un aizvainojumi, jāatrod kopīgs laiks, kad kopīgiem spēkiem izvēlēties viesnīcu, aktivitātes un citas lietas. Vēl viens risinājums,ir sadalīt darbus, kuros katrs atbild par savu uzdevumu, protams, sekojot viens otram līdzi, kā sokas ar attiecīgo jautājumu. Tādējādi, neradīsiet pamatu vainot vienu cilvēku, kurš uzņēmies visus darbus un kādā brīdī iespējams kļūdīsies.

Došanās ar draugiem ceļojumā nenozīmē, ka visai grupai ir viss laiks jāpavada kopā! Ja ir dažādas intereses, sadalaties kaut vai katrs dodoties uz savu pusi un intereses objektu! Tāpat kā attiecībās, arī draudzībā, atstatus pavadītais laiks vēlāk tikai nāk par labu - tādēļ ceļojuma laikā ir ieteicams pāris stundas pavadīt vienatnē un apskatīt vietas, kas interesē tieši tevi pašu! Ja svešā zemē tomēr nejūtaties droši, brīvais laiks sev ir jāatrod savādākā veidā, piemēram, lasot grāmatu vai klausoties mūziku, tādējādi atvēlot sev "kluso stundu", kas sniegs enerģiju un papildus dzinuli ceļošanai. Bieži vien pēc lidojuma mēdz būt liels nogurums un miega trūkums, tādēļ cilvēks kļūst kaprīzāks un ar sliktāku garastāvokli. Jāatceras, ka savu slikto omu nevar "izgāzt" pār draugiem.

Ceļotāju dienas plāni un ieceres reizēm var atšķirties, bet ne vienmēr tas tā ir. Mēģiniet vienoties par to, ko gribiet redzēt dienas laikā un izejiet uz kompromisu. Vienu brīdi dodaties uz viena cilvēka izvēlētu vietu, pēc tam uz nākamo vietu, līdz visi ir guvuši piepildījumu no gūtajām sajūtām, apskatot sev vēlamos objektus.

Jāatceras, ka katram ir savas ēšanas paražas un arī metodes - kāds ir vegāns, kāds ēd vienu reizi dienā utt. Šādos gadījumos jācenšas rast kompromisu. Pirms ceļojuma vai tā laikā, ceļotāji var vienoties par  restorāna izvēli, jo kā nekā restorāni ir dažādi un to piedāvājums ir pietiekoši plašs, lai pielāgotos ikviena īpašajām vēlmēm, var vienoties gatavot katrs sevi - vai arī vienkārši ēst katrs atsevišķi!

Vēl viens iemesls, kas varētu radīt strīdu draugu kompānijā, ir dažādi mošanās un gulētiešanas paradumi. Mēdz būt cilvēki, kas ceļas līdz ar saullēktu un dodas meklēt jaunus piedzīvojumus jau agri no rīta, bet ir arī cilvēki "pūces", kas labprāt no rītiem pavārtās pa gultu ilgāk un vakaros dotos izpētīt jaunus galamērķus. Ja nespējat vienoties vai samierināties ar otra cilvēka grafiku, ieteicams rezervēt numuriņus atsevišķi. Tādā veidā izvairīsieties aizvainojumu rašanās, kad kāds pārrodas vēlu naktī mājās vai enerģiski un skaļi mostas rīta agrumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15541792sec.