7 padomi ceļojumam ar savu suni

Visiem dzīvnieku īpašniekiem atvaļinājumu plānošana ir daudz grūtāka nekā tiem, kam mājdzīvnieku nav. Jo, protams, ir jādomā ko darīt ar savu mīluli, kamēr esi prom. Ja ir iespēja mājdzīvnieku uzticēt omītei, tad ir lieliski - taču, ja nav, tad nākas vest suni uz suņu viesnīcu, kas, protams, izmaksā visai dārgi. Tomēr arvien biežāk ceļotājiem iesaka apsvērt iespēju suni ņemt līdzi ceļojumā. Ja nu izlem sekot ieteikumam, tad lūk pāris padomi.

Aizved suni pie ārsta un pārbaudi viņa veselības stāvokli. Noteikti arī ārstam pastāsti, ka grasies ceļot un apsver suni ņemt līdzi - izstāsti par to kā ceļosi un uz kurieni un prasi vai ir laba doma suni ņemt līdzi.

Izdomā kurp un kādā veidā brauksi - un noskaidro vai transporta veids (lidmašīna, autobuss) atļauj pārvadāt mājdzīvniekus.

Rezervē naktsmājas, kas atļauj mājdzīvniekus. Arvien biežāk naktsmājas (pat viesnīcas) atļauj suņus savos numuriņos, ja vien suns netraucē citiem viesiem un par istabiņas numuru pēc suņa tiek samaksāta rūpīgakas tīrīšanas maksa. To vai viesnīca atļauj suņus, var noskaidrot rezervējot vai jautājot pašai viesnīcai pirms rezervācijas.

Sakrāvē svarīgākās lietas - lai arī vairumam viesnīcu būs kāds suņa matracis, bļodiņa vai mantiņa, šādas lietas noteikti vari ņemt arī līdzi. Neaizmirsti arī pavadiņu, kaklasiksnu un citas lietas. Ja brauc ar savu mašīnu, tad, protams, vari līdzi ņemt arī ēdienu sunim visam ceļojumam.

Ja ceļojumā dosies ar savu automašīnu, tad iegādājies sunim paredzēto auto-siksnu.

Pirms ceļo, apskaties kur ir tuvākie suņu parki (vai parki kā tādi), kur ir tuvākais veterinārārsts un zoo-veikals.

Pabaro suni labu laiciņu pirms dodies ceļā. Ja ceļā plānots doties 10:00, tad pabaro viņu jau pulksten 8:00, lai ēdiens "nosēžas". Gan suns būs mierīgāks un apmierinātāks, gan arī mazināsies iespēja, ka ēdiena saturs nāks ārā...

Izmēģini ceļošanu mazākos posmos. Ja plāno braukt cauri visai Eiropai, sāc ar ceļojumu apkārt Latvijai. Ja suns uzvedīsies labi un viņam patiks ceļošana, būsiet gatavi Eiropai. Tāpat tas ļaus sunim pierast pie ceļošanas!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.39556909sec.