Cik liela dzeramnauda jāatstāj ceļojot?

Portāla ordinarytraveler.com autori piedāvā iepazīties ar dzeramnaudas procentuālajām likmēm. Ceļvedī, balstoties uz personīgo pieredzi, autori apraksta kāda ir dzermanaudas likme dažādos kontinentos.

Eiropa

Eiropā ar dzeramnaudām nedalās tik dāsni, kā Amerikas Savienotajās Valstīs. Ja ieturēsi maltīti kādā no Eiropas restorāniem, tad rēķinies, ka parasti dzeramnauda sastāv apmēram 5-10%  no rēķina kopsummas. Pirms ''tējas naudas'' pasniegšanas, ieskaties vai summa nav jau iekļauta čekā. Taksistu pakalpojumu izmantošanas dzeramnauda vidēji sastāv viena eiro apmērā. Ja maršruts ir garāks, tad, attiecīgi, dzeramnauda ir lielāka. Eiropieši dzeramnaudu uzskata par laba darba novērtēšanu.

Āzija

Āzija ir liels kontinents, tāpēc arī dzeramnaudas rādītāji atšķiras no valsts, kurā viesojies. Parasti vietējos restorānos dzeramnauda netiek atstāta. Rietumu puses restorānos tie ir 10% no kopējā rēķina. Jāmin, ka Ķīnā un Japānā dzeramnauda nav daļa no kultūras.

Austrālija un Jaunzēlande

Arī Austrālijā un Jaunzēlandē dzeramnaudas sniegšana nav tik izplatīta, taču, ja serviss ir veicis labu darbu, maksājiet 5-10% par šo pakalpojumu.

Dienvidamerika

Dzeramnaudas likmes Latīņamerikā atšķiras atkarībā no valsts, kurā atrodaties, taču pastāv daži kopīgi noteikumi. Restorānos vidēji tiek atstāti 10% no čeka summas. Taksistiem dzeramnaudas tiek atstātas tikai ar izņēmumu – ja tie palīdz somu nešanā. Centrālamerikā dzeramnaudai ir augstāka likme.

Tuvie Austrumi

Tuvajos austrumos dzeramnauda sastāv 15-20% no kopējās rēķina summas.

Ko nedarīt?

Viena no lielākajām kļūdām ir jautājums apkalpojošam personālam par to, cik lielai jābūt dzeramnaudas summai.  Šis ir diezgan neērts jautājums, kad servisa sniedzējs ir pārāk laipns un nenovērtē savu sniegto pakalpojumu, jo nosaucis netaisnīgi mazu summu. Ja arī tūrista dzimtenē 20% dzeramnauda ir normāla, vajag pārliecināties par vidējo summu, ko parasti saņem apmeklētās valsts servisi. Nepieciešams iegaumēt, ka Japānā dzeramnaudas dāsnums tiek uzskatīts par aizvainojošu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13171077sec.