Sabiedrībā zināmas dāmas dalās ar padomiem izcila foto uzņemšanai

Ir sācies zelta rudens – laiks, kad daudzi sociālajos tīklos publicē bildes no fotosesijām krāsainās rudens lapās. Bet kā starp citiem izcelties ar kvalitatīviem foto, kuros redzamie cilvēki izskatās patiešām labi? Fotogrāfe Liene Pētersone, modele Diāna Kubasova un dziedātāja Samanta Tīna dalās ar saviem noslēpumiem, kā ar viedtālruni uzņemt izcilas bildes, kas ir līdzvērtīgas profesionālajām.

Fotogrāfei Lienei Pētersonei ir 10 gadu profesionālā pieredze dažādu pasākumu, privāto fotosesiju un dabas ainavu iemūžināšanā. "Fotografējot cilvēkus, ir vērts izvērtēt apkārt esošo gaismu, vai tā ir dienas gaisma vai mākslīgais apgaismojums, un spēt saredzēt pieejamās gaismas plusus un mīnusus katrā situācijā. Pareizi izmantots gaismas krišanas leņķis var būt loti pateicīgs modelim vai tieši pretēji – likt viņam izskatīties vecākam un izcelt detaļas, ko neviens nevēlas akcentēt. Protams, ir jāpārzina ierīces, ar ko fotografē, tehniskā puse, lai procesā būtu iespējams maksimāli koncentrēties uz modeļiem, nevis domāt par to, kā darbojas tehnika. Pašai, fotografējot ar Samsung Galaxy S9+, bildes uzņemšana ir kļuvusi arvien vieglāka," atklāj L. Pētersone.

Liene uzsver, ka, fotografējot cilvēkus, būtiskas ir arī fotogrāfa attiecības ar modeli un emocionālā pieeja: "Lai modelis būtu pēc iespējas dabiskākas un viņa emocijas – ticamākas, fotogrāfam ir jābūt gan psihologam, gan draugam vienlaicīgi. Cilvēkus uzrunā un atbrīvo vienkāršība un pārliecība."

Modele Diāna Kubasova atklāj, kā top patiesi skaistās bildes un kā tās iemūžināt: "Lai notvertu labākos brīžus, telefonam vienmēr ir jābūt "pie rokas". Ar Galaxy S9+ labus kadrus noķert ir ļoti viegli, jo pie kameras piekļūt var ļoti ātri un tas nekad nepieviļ, turklāt baterija nekad neizlādēsies dienas vidū, pat pie ļoti intensīvas telefona lietošanas!"

"Protams, lai cik laba ir kamera telefonā, tomēr ir jāzina pamatnoteikumi, kā fotografēties!" stāsta D. Kubasova. "Pirmkārt, svarīgākais ir sekot gaismai, ja mēs neievērosim, kur ir gaismas avots un nevērsīsim seju uz to, tad uz sejas kritīs neglītas ēnas, parādīsies "otrais deguns" vai kas cits. Tikai izkliedētā gaismā var fotografēties tā, lai gaismas avots ir aiz muguras, piemēram, saulrietā vai saullēktā. Otrkārt, modeļu skaisto selfiju noslēpums ir zināt savus labākos leņķus. Jebkura cilvēka sejai viena puse ir fotogēniskāka nekā otra. Ja modeļu bariņš mēģinās uztaisīt kopbildi, tad dzirdēsiet tādus saucienus kā "es šajā pusē, šī ir mana labā puse" vai "pagaidi, es aiziešu otrā pusē, šī ir mana sliktā puse". Vislabākais veids, kā uzzināt, kuri ir mūsu skaistie leņķi, ir analizēt savas fotogrāfijas. Skatīties un mēģināt saprast, kāpēc bilde nav sanākusi tik laba, kā gribētos, vai kāpēc kādā bildē tieši izskatāmies labi. Treškārt, ir vērts ievērot, cik augstu ir kamera, un atcerēties nepacelt zodu ne par augstu, ne par zemu."

Dziedātāja Samanta Tīna, kas bieži kāpj uz skatuves un uzstājas plašas auditorijas priekšā, atzīst, ka "foršākie brīži ir jāatver mirklī ar sajūtām – šeit un tagad! Nevajag gaidīt, jo, iespējams, šis brīdis vairs nekad neatkārtosies! Mans Samsung Gold man vienmēr ir līdzās, lai es tvertu pašus labākos savas dzīves zelta mirkļus! Mans ieteikums, lai bilde izdotos izcila – plati jāsmaida un acīs jābūt dzirkstelītei."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12981796sec.