5 mūsdienīgas Jaunā gada apņemšanās ceļotājiem

Sākoties jaunam gadam, daudzi ķeras pie jaunām iecerēm un apņemas darīt ko citādi, labāk, vairāk vai tieši mazāk. Tādas Jaungada apņemšanās kā regulārs sporta zāles apmeklējums, smēķēšanas atmešana vai diētas uzsākšana gan ir visai izplatītas, taču ne sevišķi dzīvotspējīgas. Kāpēc gan nepieņemt jaunus izaicinājumus? Varbūt īstā Jaungada apņemšanās ir gūt jaunus iespaidus vai, mazliet mainot ierasto, atklāt brīnumaino? Šogad Jūrmala klasiskas apņemšanās vietā piedāvā izmēģināt kādu no mūsdienīgām alternatīvām.

Tradicionālās diētas vietā – ājurvēdas vai detoksikācijas kurss

"Veselība ir lielākais dzīves honorārs," teicis 19. gadsimta franču dzejnieks Žans Pjērs Beranžē. Grūti nepiekrist, tādēļ pēc pārmērībām, kas gadumijā piemeklē tik daudzus svētku mielastu baudītājus, ir sevišķi piemērots laiks dažādām atslodzēm. Ja nepaļaujaties uz savu gribasspēku vien vai arī nevarat lepoties ar pietiekamām zināšanām, kā sev palīdzēt, nenodarot vairāk ļauna nekā laba, ir laiks detoksikācijas kursam profesionāļu vadībā. Hotel "Alve" Atveseļošanas centrs VALE piedāvā sulu terapiju vai ārstniecisko badošanos pieredzējušu speciālistu vadībā, savukārt Kūrorta rehabilitācijas centrs "Jaunķemeri" dziedina sagurušos organismus ar sulu maģiju vai īpašu ājurvēdas ārstniecisko kūri. Tās ir lieliskas iespējas attīrīt un atveseļot organismu pareizi, sevi lieki nemokot. Bet Baltic Beach Hotel & SPA Ājurvēdas klīnika ar ājurvēdas metodēm jau risina specifiskas veselības problēmas sadarbībā ar dažādu medicīnas nozaru speciālistiem.

Sporta vietā – aktīva atpūta kopā ar ģimeni

Viens no atpūtas veidiem, kas parasti sajūsmina visu ģimeni, ir ūdens atrakcijas. Kamēr aktīvākie ģimenes locekļi līksmi šļakstinās pa baseiniem un kaskādēm, pagurušie atslābinās siltā burbuļvannā. "Līvu Akvaparks" piedāvā plašu klāstu dažādu piedzīvojumu, kur mazākie bērni lieliski izklaidēsies, apgūstot šļūkšanu pa zemajiem slidkalniņiem, bet pusaudži un pieaugušie varēs uzstādīt trases rekordus ātrajos slidkalniņos vai ļauties piedzīvojumam "Orinoko upē", pa straumi apceļojot vairākus simtus metru apkārt kapteiņa Kida zemei. Vai jums labāk patīk bangojoša jūra, kurā viļņu augstums sasniedz pusotru metru? Pelde "Līvu Akvaparka" Viļņu baseinā būs lieliska fiziskā treniņa alternatīva.

Ja dodat priekšroku svaigam gaisam, īstā izvēle būs Dzintaru mežaparks, kur pat ziemā netrūkst iespēju izkustēties. Daudzie gājēju celiņi ir piemēroti pastaigām ar bērnu (vai leļļu) ratiņiem. Savukārt 33,5 metrus augstais skatu tornis piedāvā iespēju vērot ziemīgo apkārtni no 12 dažāda augstuma platformām – uz zemākajām gana komfortabli jutīsies arī tie, kas parasti ar augstumu ir uz "jūs". Savukārt Gaismas parks šogad papildināts ar jauniem mirdzošiem gaismas elementiem. Parka apmeklētāju jau iemīļotos dekorus, kas veidoti no tūkstošiem LED gaismiņu, papildina īpaša aleja – Piena ceļš, kurā ikviens var saskatīt krītošas zvaigznes un ievēlēties vēlēšanos. Alejas koka galotnes atgādina zvaigznājus naksnīgās debesīs. 14 hektārus plašo parka teritoriju "apdzīvo" lāču, ežu un vāveru ģimene, kā arī citi meža zvēri.

Veikalu tūres vietā – nūjošana izgaismotā Dzintaru pludmalē

Jūrmalas pilsētas pludmalē starp Dzintariem un Majoriem 850 metru garumā izbūvētas apgaismotas koka pastaigu laipas. Šīs laipas ļauj ērti pastaigāties pludmalē arī ziemā, un tās ir piemērotas gan aktīvu pastaigu cienītājiem un nūjotājiem, gan ģimenēm ar bērnu ratiņiem, bet atbilstošos laika apstākļos – pat distanču slēpotājiem.

Vairāk kultūras – citādā, interaktīvā muzejā

Ja šķiet, ka laiks savā dzīvē ienest vairāk kultūras zināšanu un baudījuma, bet domājat, ka muzejs ir garlaicīga putekļu krātuve, dodieties mainīt šo priekšstatu uz Aspazijas māju Dubultos, kur apskatāma interaktīva ekspozīcija "Aspazija atgriežas Dubultos". Pateicoties jaunākajām tehnoloģijām, namā, kur dzejniece dzīvojusi mūža pēdējos desmit gadus, nu hologrammas veidā sastopama gan pati Aspazija, gan viņas uzticamie draugi kaķi. Šajā divstāvu koka vasarnīcā apskatāma arī bagātīgi rotāta podiņu krāsns, antīks radio, kurā var dzirdēt pašas Aspazijas balsi, ierakstītu 30. gadu beigās, un dzejnieces oriģinālās mēbeles.

Savukārt laikmetīgās mākslas mīļotājiem noteikti ir vērts doties uz Jūrmalu ar vilcienu līdz Dubultiem un iegriezties Dubultu stacijā. Mākslas stacija "Dubulti" ir vienīgā laikmetīgās mākslas telpa Eiropā, kas darbojas joprojām funkcionējošā dzelzceļa stacijā. Līdz februārim tur skatāma Miķeļa Fišera personālizstāde "Vainavas un noplicinājumi", kas tāpat kā visas citas izstādes aplūkojama bez maksas. Tas ir lielisks veids, kā pavadīt laiku, gaidot vilcienu, un pietiekams iemesls, lai turp dotos arī speciāli no Rīgas vai jebkuras citas vietas.

Pirms eksotiska ceļojuma – Jūrmalas arhitektūras dārgumu apskate

Ja šogad esi apņēmies vairāk ceļot, sāc ar kādu no Jūrmalas 14 kultūrvēsturiskajiem centriem no Priedaines līdz Ķemeriem. Pilsētas arhitektūras pieminekļu sarakstā ir 408 unikālas ēkas, tai skaitā septiņi dievnami. Bet pavisam vairāk nekā 4000 ēku atbilst vēsturiskajai apbūvei, tāpēc to atjaunošanas un rekonstrukcijas darbi notiek ar sevišķu atbildību pret senajām vērtībām. Viens no lielākajiem Jūrmalas lepnumiem ir tās unikālā koka apbūve, ko grezno krāšņi kokgriezuma dekori logu ailās, ēku fasādēs un jumtu apdarēs. Te vienkopus var redzēt jūgendstilu, neogotiku, romantismu, funkcionālismu, askētismu un daudz ko citu. Viena no senākajām Jūrmalas ēkām ir Slokas Evaņģēliski luteriskā baznīca, kas celta 1854. gadā, bet savs stāsts ir arī citiem Jūrmalas namiem. Atliek vien doties 24 kilometrus garā, pārsteidzošā pārgājienā.

Lai īstenotu arī citas Jaungada apņemšanās, ierosmei apmeklējiet visitjurmala.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1183939sec.