Dažas lietas, ko ceļojumā labāk neņem līdzi

Ceļojuma laikā ir jājūtas brīvi. Un viena no galvenajām lietām, kas cilvēkam liek justies (vai nejusties) brīvi - ir apģērbs, kā arī tam pievienotie aksesuāri. Lūk, pāris padomi kā izvēlēties apģērbu un aksesuārus ceļojuma laikā...

Nepraktiski apavi

Viena no grūtākajām izvēlēm kārtojot mantas līdzi ceļojumam, ir apavu izvēle, jo nekad nevar precīzi zināt, kādi laikapstākļi ir gaidāmi konkrētajā vietā, kas liek šaubīties savos lēmumos. Lietus zābaki vai sporta apavi aizņem daudz vietas bagāžā, taču paņemot līdzi neērtus apavus, tie var atstāt paliekošas pēdas, kā čūlas, kas vēl par sevi atgādinās atgriežoties mājās. Ieteicams ir apsvērt klimatu un galvenais ir izvēlēties ērtus un atbalstošus apavus, kas ir neitrāli un tumšākas krāsas, lai nerastos nepatīkama situācija, ka baltas krāsas apavi tiek sasmērēti un vairāk tos nevar īsti nekur uzvilkt.

Treniņbikses

Lidojums mēdz būt smags un nepareizi izvēlēts apģērbs var radīt diskomfortu lidojuma laikā. Reizēm izvēlētās džinsu bikses nav ērtas un rodas vēlme pēc treniņbiksēm, bet tās nav ieteicamas, jo ar tām nav iespējams doties visur. Protams, pēc paša izvēles var vilkt un doties savās gaitās, bet treniņbiksēm ir citas alternatīvas. Ieteicams ir vilkt legingus, kompresijas zeķubikses, svārkus vai kleitas, kreklus vai lakatus, kas ir ērtāki apģērba gabali un, kurus ir iespējams vilkt jebkur, bet treniņbikses varam atstāt citam gadījumam.

Uzkrītošas dārglietas

Ņemot līdzi uzkrītošas dārglietas, tas var piesaistīt kabatzagļa uzmanību un pastāv iespēja, ka ceļojuma laikā pats tās īpašnieks savus lolojumus var nolikt vietā, kur tas nav ieteicams. Taču, ja ir vēlme ņemt savas dārglietas līdzi, tad pirms ceļojuma vajadzētu tās apdrošināt. Kopumā ieteicams ir atstāt mājās rotaslietas, visu, kas ir dārgas lietas, lai nebūtu vilšanās un pārdzīvojumi. Bet, ir arī iespējams ņemt līdzi vienu rotaslietu, kuru spētu pielāgot vismaz diviem kostīma gabaliem. Ja ceļojuma laikā, izvēlaties valkāt saderināšanas gredzenu, tad pagrieziet gredzena akmeni uz iekšpusi, atrodoties sabiedriskajā transportā vai lielos pūļos.

Nepiedienīgs apģērbs

Jābūt uzmanīgiem ar apģērbu, dodoties uz valstīm, kur nav pieļauts staigāt atkailinātās drēbēs, jāpievērš uzmanību, piemēram, dodoties uz Tuvo Austrumu zemēm vai Āzijas valstīm, kur šorti un sieviešu topiņi, kā arī krekli ar nepatīkamiem logotipiem vai vārdiem var tikt uzskatīti par aizskarošiem. Jāatceras, ka apmeklējot reliģiskas vietas, tad gan jāievēro apģērba etiķete.

Nestandarta žakete

Ja vien jūs neplānojat slēpot vai arī doties meklēt citus ziemas piedzīvojumus, tad atstājiet liela izmēra jakas mājās. Tas ietaupīs gan vietu, gan nebūs problēmu par tā iepakošanu. Ieteicams ir ņemt līdzi kreklu ar garākām piedurknēm, vai arī brīvāku džemperi.

Liela izmēra soma

Liela un atvērta soma vienmēr ir atklāts uzaicinājums kabatzaglim. Ieteicams ir ņemt līdzi mazāku somu, kā arī maku, lai izvairītos no negaidītiem pārsteigumiem.

Neērti audumi

Jāizvairās no zīda, neilona, ādas un gumijas apģērbiem, kas izgatavoti no sintētiska materiāla, lai nesaskartos ar sasmakušu apģērbu vai saburzītu kleitu. Piemērojiet savu ceļojuma apģērbu gaidāmajiem laikapstākļiem un izvēlaties tādu auduma veidu, kas ir ērts iepakošanā un valkāšanā.

Tehnoloģijas

Brīvdienas bez bilžu uzņemšanas nav brīvdienas, tāpēc katrs ceļotājs cenšas iemūžināt redzēto, lai pēc ceļojuma varētu vēl veldzēties atmiņas par skaisto laiku. Daudzi izvēlas ņemt līdzi planšetdatorus un pašbilžu palīgierīci jeb selfiju stick. Šāda tehnoloģiju izvēle var radīt diskomfortu apkārtējiem, tāpēc ieteicams izmantot savu viedtālruni kā kameru un planšetdatoru izmantot, piemēram, lidojuma laikā kā izklaides veidu.

Spilgtas krāsas

Spilgtas krāsas ne vienmēr ir labākais veids, kā sevi izteikt un parādīt citu acīs, jāpievērš uzmanība tam kāda attieksme ir attiecīgo krāsu ir citās zemēs. Melna krāsa spēj noslēpt atsevišķus traipus vai arī sviedrus, taču ir iespējams  izvēlēties kādus citus neitrālākus toņus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12983394sec.