5 idejas, kā atpūsties saulainajās pludmalēs un pagūt iepazīt valsti

Apmeklējot skaistākās pasaules pludmales, Latvijas ceļotājiem lielākais izaicinājums ir pagūt gan pasauļoties, papeldēt, gan pēc iespējas vairāk redzēt konkrētajā valstī, pārliecinājies tūrisma operatora "INTERLUX Travel" Latvijas filiāles vadītājs Vitālijs Puķīts.

"Ir cilvēki, kuriem ceļošana ir vienaldzīga, cilvēki nekur negrib braukt, neko nevēlas redzēt, vislabāk jūtoties mājās, vai arī ceļo un atpūšas tikai pludmalēs. Savukārt Latvijas iedzīvotājiem raksturīgi, ka viņi vēlas redzēt pasauli, daudz uzzināt par konkrēto valsti, ne tikai baudīt jūru, okeānu un gulēt saulainajās pludmalēs. Ceļojuma baudīšanas paradumi atkarīgi arī no vecuma. Jaunieši ceļojumā vairāk vienkārši bauda valsti un atpūtu pie jūras, bet cilvēki 40 - 50 gadu vecumā daudz vairāk vēlas uzzināt, doties ekskursijās, uzdod gidiem dažādus jautājumus. Tomēr vismaz dienu, divas arī viņi vēlas mierīgi atpūsties pie ūdens. Atpūtas vietās piekrastēs vienmēr tiek augstu novērtēts dažādais ēdiens, īpaši svaigās jūras veltes," pieredzē dalās tūrisma operatora "INTERLUX Travel" Latvijas filiāles vadītājs Vitālijs Puķīts.

Būt tur, kur visi – kūrortā Rimini, Itālijā

Ja ir vēlme nonākt vienā no populārākajiem ne tikai Itālijas, bet pat Eiropas kūrortiem, tad Rimini ir īstā vieta! Šajā patīkamajā gaisotnē ir viss, par ko ceļotājs sapņo – dažādas aktivitātes, peldes siltajā Adrijas jūrā, kur dziļāks kļūst pakāpeniski, apkārt valda jautrība un jebkurā brīdī var baudīt itāļu pasaulslaveno virtuvi. Rimini atrodami visdažādākie restorāni, kā arī vietējā naktsdzīve sit augstu vilni. Vecpilsēta ir pavisam neliela, un tajā ievērojamākie apskates objekti – Augusta arka un vairāk nekā 2000 gadus senais Tibērijas tilts. Savukārt kinomīļiem nozīmīgs fakts – Rimini ir arī kinorežisora Federiko Fellīni dzimtā pilsēta. Vērts iepazīt arī netālās vietas kā Santarandželo, Urbino, Sanmarīno, San Leo, izbaudīt kādu no vietējo vīnu degustācijām.

Baudīt eksotiskas pludmales Bali salā

Eksotikas cienītājus aizvien vilina neiepazītas valstis ārpus Eiropas, un viena no tām ir Indonēzija, Dienvidaustrumu Āzijā, kur dabas krāšņumu, tropu pludmales iespējams izbaudīt Bali salā. Būtiska loma Bali ir vietējiem gidiem, kuri ceļotājiem parāda šo zemi savām acīm, uz viņiem atstājot īpašu iespaidu. Apskates ekskursijās noteikti vērts doties pa visu Bali salu, apmeklēt Plaosan templi un Indrajantiji pludmali, pabūt tādās vietās kā Kerta Goza, Penglipurana, Pura-Besakiha. Indonēzijas fauna labi iepazīstama arī Bali Safari dzīvnieku parkā.

Pagarināt vasaru jeb baudīt Algarvi, Portugālē

Lai pagarinātu vasaru, var doties uz Algarves piekrasti, Portugalē, Atlantijas okeāna krastā. Portugāles dienvidos pat septembrī un oktobrī vēl ir silti un patīkami, bet reizē vērts iepazīt šīs skaistās vietas vēsturi. Savukārt no apkārtnes apskates vērtām vietām jāpiemin Faro, Sagres zemesrags jeb Sv. Vinsenta zemesrags – galējais Eiropas punkts, Lagušas pilsētiņa un, protams, arī Lisabona, kā arī salīdzinoši netālā Seviļa, Spānijā. Lai paspilgtinātu iztēli, kā kādreiz jutās jūrasbraucēji, var doties nelielā izbraucienā ar kuģīti.

Saulainās pludmales un vēsture vienuviet – Spānija Costa del sol

Arī Costa Del Sol reģionā, Spānijā iespējams sildīties līdz vēlam rudenim, kad gaisa temperatūra saglabājas vairāk nekā 20 grādu augsta, un no tās daudz neatpaliek arī Vidusjūras ūdens temperatūra. Pirmās asociācijas ar šo reģionu Spānijā raisa Seviļa, kur koncentrējusies gan viduslaiku arhitektūra un māksla, gan redzamas pēdas atstājusi arī arābu pasaule un mauru stils. Apskates vērtas vietas noteikti ir arī Ronda, Malaga, Kordova.  

Smaragdzaļā Adrijas jūras piekraste un vietējo viesmīlība Melnkalnē

Kalnainā Balkānu valsts Melnkalne, Adrijas jūras krastā pat vēl vairumam pieredzējušu ceļotāju ir neatklāts galamērķis, un, kad sasniegta Podgorica, tālāk ceļš var turpināties uz vietējiem kanjoniem, Durmitoru Nacionālo parku, saulaino Kotoras līci, peldvietām mazajos līcīšos, Škodras ezeru un citviet. Melnkalne vilina ar savu skaisto dabu, smaragdzaļo jūru, daudzajām baznīcām, mazajiem veikaliņiem, kafejnīcām, demokrātiskajām cenām, un kopā ar vietējiem gidiem šeit noteikti ir vērts realitātē iepazīt Melnkalnes iedzīvotāju ikdienu – pa īstam sajust viņu dzīvi.

Tūrisma operatora "INTERLUX Travel" Latvijas filiāle strādā kopš 2015. gada, un tā devīze skan: "Mēs neiespējamos virzienus padarām iespējamos." "INTERLUX Travel" pārstāvniecības ārpus Latvijas atrodas vēl četrās valstīs – Lietuvā, Krievijā, Baltkrievijā un Vācijā, dodot darbu 150 cilvēkiem. "INTERLUX Travel" Latvijas filiāles mērķis ir izstrādāt augstas kvalitātes ceļojumus par pieejamām cenām. Ar viesnīcām, transporta, prāmju un aviokompānijām noslēgti ekskluzīvie līgumi dod iespēju INTERLUX Travel veidot augstas klases ceļojumus par zemām cenām. INTERLUX Travel piedāvā vairāk nekā 90 ceļojumus ar lidmašīnām, prāmjiem un autobusiem visā pasaulē. INTERLUX Travel izmanto sertificētu gidu pakalpojumus, kuri ir vietējie ceļojumu galamērķu valstīs. "INTERLUX Travel" Latvijas filiāle ir Latvijas Tūrisma Aģentu un Operatoru Asociācijas (ALTA), uzņēmums Latvijā ir apdrošināts 100 000 EUR vērtībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.42527914sec.