10 ēdieni, kuri pavisam noteikti jānogaršo Spānijā

Spānija ir kontrastu zeme un tas izpaužas arī nacionālās virtuves izveidē, ko ietekmējušas dažādu šīs valsts reģionu tradicionālās virtuves īpatnības. Spānijas virtuvi ļoti iespaidojusi arī tās atrašanās vieta pie jūras, kas ļauj un vienmēr ļāvusi pārtikā izmantot jūras veltes.

Ja esi Spānijā, nogaršo vismaz kādu no šīm 10 gardēžu izslavētajām Spānijas virtuves pērlēm.

Gaspačo

Gaspačo ir aukstā tomātu zupa. Īpaši populāra un iecienīta tā ir Andalūzijas daļā. Tomāti, gurķi, paprika, sīpoli - tas viss tiek samiksēts kopā un īpaši labi garšo svelmainā Spānijas vakarā.

Paelja

Milzīgā pannā gatavotais ēdiens, kura pamatā ir rīsi un visbiežāk - jūras veltes. Iespējams atrast arī paelju ar citām piedevām, piemēram, desu, gaļu, kā arī veģetāro paelju. Ēdienā ietilpst rīsi, zaļie zirnīši, gaļa vai jūras veltes, pupiņas, gliemeži un - pasaulē dārgākā garšviela safrāns, kas ēdienam piešķir raksturīgo krāsu.

Tortilla

Izdzirdot vārdu tortilla, visbiežāk prātā nāk pankūkai līdzīga pamatne, kurā iekšā saliek dārzeņus, gaļu, mērci, ko sapildītu rullē ciet. Tomēr spāņu tortilla ir nedaudz savādāka - tie ir pannā cepti rīvēti kartupeļi ar daudz olām un sīpolu. No masas izveido biezu pankūku, kuru lielā eļļas daudzumā cep un apgriež tikai vienu reizi.

Tapas

Tapas ir spāņu uzkodas un, tāpat kā citur pasaulē, tās va būt visdažādākās - ar sieru, desu, šķiņķi, arī dārzeņiem vai pat fritētiem kalmāriem. Vārds "tapas" cēlies no vārda "tapar", kas nozīmē "nosegt" un "virs".

Gambas al ajillo (ķiploku garneles)

Tās ir olīveļļā ātri ceptas garneles, gatavotas ar daudz ķiplokiem un papriku

Pisto (sautējums)

Dārzeņu (tomāti, sīpoli, baklažāns, saldā paprika) sautējums, kas savā ziņā līdzīgs ratatuī. Bieži pasniedz ar olu un maizi.

Crema Catalana (Katalāņu krēms)

Klasisks spāņu deserts, ko bieži vien jauc ar franču "creme brulee". Gan franči, gan spāņi uzskata, ka ir šī saldā ēdiena autori. Deserts galvenokārt sastāv no saldā krējuma.

Queso Manchego (Spāņu aitu siers)

Šim sieram ir viens galvenais noteikums - tam jābūt nogatavinātam vismaz 60 dienas, bet ne ilgāk par diviem gadiem! Tam ir sviestam līdzīga tekstūra un tas ir krēmīgs!

Pulpo a la Gallega (Astoņkājis Galīciešu gaumē)

Pavisam vienkārši - olīveļļā ceptas astoņkāja daļas ar daudz papriku

Arros Negre (Melnie rīsi)

Bet šie rīsi nav vienkārši melnie rīsi, kas izvārīti - tie ir baltie rīsi, kurus pagatavošanas laikā iekrāso melnus. Rīsus parasti gatavo un pasniedz ar jūras veltēm un dārzeņiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63153887sec.