6 ceļošanas ieteikumi cilvēkiem, kuri visu atliek uz pēdējo brīdi

Straujajā ikdienā vairāki cilvēki izvēlas atlikt visu uz pēdējo brīdi, arī ceļošanu, tomēr ir zināmi gadījumi, kad tā nav pati labākā ideja.

Sliktākā vieta lidmašīnā

Populārākās vietas lidmašīnā, kuras tiek izķertas paša pirmās ir pie loga vai ejas, atstājot vien nepatīkamās vietas pa vidu. Nepatīkamas, jo, lidojuma laikā nav iespēja ne baudīt skaisto skatu virs mākoņiem, ne piecelties bez aizmigušā blakussēdētāja modināšanas. Tomēr, ja patīk visu atlikt uz pēdējo brīdi, bet ir vēlme dabūt to labāko vietu lidmašīnā, jāizvēlas aviokompānijas, kas ļauj ceļotājiem pašiem izvēlēties vietu, iekāpjot lidmašīnā.

Dārgākas izmaksas

Protams, mēs visi esam dzirdējuši par stāstiem, ka pēdējā brīdī rezervētās aviobiļetes ir bijušas īpaši izdevīgas. Tomēr lielākajā daļā gadījumu, ja plānā ir konkrēts datums un laiks, biļetes, kuras pirktas pēdējā brīdī izmaksās krietni dārgāk. Tomēr, ja datums un laiks nav noteicošais, tad ir vērts regulāri pārbaudīt pēdējā brīža iespējas.

Ceļošanai nederīgi dokumenti

Ja pases derīguma termiņš tuvojas beigām, tad iespējas lieliskais ceļojums var beigties jau saknē. Lielākoties pasei ceļojot ir jābūt derīgai vismaz 3 vai 6 mēnešus uz priekšu, tāpēc ir svarīgi savu pasi atjaunot laicīgi. Pēdējā brīža pases atjaunošana radīs tikai papildus izmaksas, tomēr nepieciešamības gadījumā to var paveikt arī īsā laika posmā.

Ceļošanai paredzētais ilgums

Ceļošanas ilgumu var ietekmēt izvēlētie lidojumi. Piemēram, tiešais lidojums var ilgt 5 stundas, bet lidojums ar vienu pārsēšanos pat 12. Pēdējā brīdī būs lielāka iespēja atrast lidojumu ar vienu vai vairākām pārsēšanās reizēm, jo tiešie reisi bieži vien ir izpārdoti. Tomēr, ja reiss ir nedēļas vidū vai, piemēram, nakts vidū, tad ir iespēja, ka arī pēdējā mirklī būs pieejams kāds tiešais reiss.

Nokavēta iespēja apskatīt dažādus objektus

Tādas vietas kā Galapagu salas vai Maču Pikču izstrādājušas striktus ierobežojumus tūristu skaitam,  kuri ik gadu apmeklē šīs ceļotāju iecienītās vietas. Ceļojot pēdējā brīdī pastāv risks nokavēt iespēju redzēt vairākus ievērojamus dabasskatus. Tomēr pēdējā brīdī var mēģināt rezervēt ceļojumu ar tūroperātora starpniecību, kuri jau laikus ir nerezervējuši vietu ekskursijām uz skaistākajām pasaules vietām.

Aizmirst mājās, ko svarīgu

Ja jau paši ceļojuma plāni uzrodas nemanot, tad ir visai liela iespēja, ka arī mantu krāmēšana ir atlikta līdz pēdējam mirklim, kas palielina risku, ko svarīgu aizmirst mājās. Protams, pastāv arī otra galējība – sapakot pārāk daudz mantas, nekā reāli būtu nepieciešams, tādējādi riskējot pārsniegt, piemēram atļauto mantu svaru, kas jau atkal noved pie papildus izmaksām. Ieteikums būtu izveidot sarakstu ar nepieciešamajām mantām, tādējādi izslēdzot visus minētos riskus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.78919005sec.