10 veidi, kā vari parūpēties par savu ādu un matiem ziemā

Latvijas aukstajā gadalaikā mūsu ķermenis prasa papildu maigumu un rūpes, kas uzlabos gan ārējo izskatu, gan pašsajūtu. Ieskaties šajos 10 padomos, ar kuriem dalās viesnīcas "Hotel Jūrmala Spa" zinošie speciālisti.

1. Maigām rokām

Ziemā aukstuma, kā arī vitamīnu trūkuma dēļ, āda paliek daudz sausāka. Tādēļ noteikti noderēs īpaši barojošs roku krēms, kā arī papildu mitrinošas procedūras. Vai zināji, ka masku preocedūras var veikt ne tikai sejai, bet arī rokām?

2. Bagātīga matu maska

Ziema sausina ne tikai ādu, bet arī matus - tādēļ tie tik bieži aukstā laikā elektrizējas un pinkojas. Noteikti izvairies no gulēšanas vai iešanas ārā ar slapjiem matiem - tas ne tikai palielinās saslimšanas iespēju, bet tādā veidā mati daudz ātrāk bojājas. Reizi nedēļā uzcienā savas cirtas ar bagātīgu matu masku! Tāpat kā rokām cimdi, tā arī tavu matu veselībai svarīgi ir atcerēties par siltu cepuri.

3. Saules aizsargkrēms arī ziemā

Tas, ka ziemā ir auksti, nenozīmē, ka saule pārstāj izstarot UV starus. Turklāt, dienās, kad ir saulains un zemi klāj balta sniega sega, šie stari jo īpaši atstarojas uz tavu ādu. Parūpējies, lai tavā dienas krēmā būtu SPF aizsardzība. Ja tās nav, zem mitrinošā krēma vari uzklāt pretapdegumu krēmu.

4. Gaisa mitrinātājs

Apkures dēļ ziemā gaiss iekštelpās kļūst sausāks, tādēļ paliek sausāka āda, kā arī tiek kairināta elpceļu gļotāda, līdz ar ko biežāk niez kakls un asiņo deguns (jo īpaši bērniem). Gaisa mitrinātājs palīdzēs šo problēmu novērst.

5. Ne pārāk karstas dušas

Lai gan aukstos ziemas rītos tā vien prasās ielīst karstā dušā vai vannā, centies nepārspīlēt ar karstumu. Jo karstāks ūdens, jo tas vairāk sausinās ādu un matus.

6. Pareizā gultasveļa

Tā kā mati un āda ziemā kļūst jutīgāki, iesakām vismaz šajos mēnešos izvēlēties dabīgāka un maigāka materiāla gultasveļu, jo īpaši spilvendrānas - matiem un ādai draudzīgākās būs zīda spilvendrānas un pārvalki.

7. Vairāk pievērs uzmanību pīlingam

Lai saglabātu ādu gludu un maigu, ziemā nedrīkst aizmirst par regulāru pīlingu. Ādai kļūstot sausākai ziemā, tiek biežāk aizsprostotas poras, tādēļ pīlinga procedūra var palīdzēt tās attīrīt, kā arī atbrīvoties no atmirušajām ādas šūnām.

8. Izvēlies maigu tīrīšanas līdzekli

Ādai paliekot jutīgākai, nomaini tīrīšanas līdzekli pret maigāku. Noteikti nekādā gadījumā neizmanto sejas tīrīšanai roku ziepes - šīs nav ieteicams lietot ne tikai ziemā, bet vispār. Tās pārāk agressīvi nomazgā dabīgo ādas eļļu kārtiņu, kā rezultātā jutīgā sejas āda paliek pārāk sausa. Ilgstoši mazgājot seju ar roku ziepēm, tā var sākt izdalīt pārāk daudz eļļas kā aizsardzības reakciju, kā rezultātā āda kļūst izteikti taukaina. Centies izvēlēties attīrošus līdzekļus bez smaržvielām, kas tikai lieki kairina ādu.

9. Dzer vairāk ūdens

Tev šķiet, ka tu jau pietiekoši daudz dzer ūdeni? Nekas, vajag vēl vairāk! Tas ne tikai uzlabos matu un ādas struktūru, bet pašsajūtu kopumā.

10. Mazāk matu ieveidošanas

Matu ieveidošana ar karstumu - lokšķēres, taisnotājs, matu fēnošana ar karsto gaisu - visos apstākļos savā mērā bojā matus. Taču ziemā, matiem kļūstot sausākiem, tas rada daudz lielākus bojājumus, tādēļ centies no tiem izvairīties. Ja tā tomēr ir svarīga daļa no tava skaistumkopšanas rituāla, noteikti lieto kādu pret karstumu aizsargājošu līdzekli pirms ieveidošanas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11844611sec.