7 vecpilsētas, kas jāredz ikvienam ceļotājam

Romantiskas ieliņas, krāšņi dārzi, grezna arhitektūra un senlaicīga aura visapkārt – to iespējams sajust kādā no šīm septiņām vecpilsētām, kuras apkopojis lidojumu kompensāciju pieprasījumu uzņēmums "Skycop".

Manarola, Itālija

Manarola ir viens no ciematiem Cinque Terre pilsētu kopienā, kas atrodas Itālijas rietumu daļas Vidusjūras krastā. Elpu aizraujošs krāšņums, kas izdaiļo nelielo piekrastes apbūvju terases un apstādījumus, stiepjas gar visu Manarolas jūras piekrasti, tāpat kā 4 pārējām ciematu grupā ietilpstošajām teritorijām.  Šī, tāpat kā citas apbrīnas vērtās vecpilsētas, ir nepieejama iebraukšanai ar mašīnu – auto būs jāatstāj ārpus ciema un Manarolas skaistums jābauda pastaigājoties.

Aviņona, Francija

Ja savā dzīvē vēlaties izbaudīt patiesas Viduslaiku izjūtas, Aviņona būs īstā vieta, kur doties ceļojumā. Sākot no vēsturiskās Pāvesta pils līdz pat Pont Saint-Bénézet tiltam – visu ekskursijas laiku jūs nepametīs sajūta, ka ar laika mašīnu esat aizceļojuši simtiem gadu senā pagātnē. Kopš 1995. gada arī UNESCO ir atzinis šo pilsētas centru par pasaules vēstures mantojumu.

Pingyao, Ķīna

Pingyao oficiālais nosaukums ir "Pingyao Ancient City", kas būtībā izsaka to, ka šī patiesi ir sena Ķīnas pilsēta. Tā ir vizuāls atainojums tam, kāda Ķīna izskatījās Ming un Qing dinastiju valdīšanas laikā (pēdējo 600 gadu garumā). Ja jūsu mērķis ir noķert viduslaiku Ķīnas sajūtas un tās brīnišķīgo arhitektūru, ar ceļojumu uz Pingyao vilšanās nebūs.

Cesky Krumlov, Čehija

Prāga ir bagāta ar gleznainiem un vēsturiskiem skatiem, taču tie nebūt nav vienīgie, kas ir apskates vērti šajā valstī. Pārmaiņas pēc dodies uz Cesky Krumlov! Tā ir netipiska vecpilsēta ar nesamērīgi lielu pili priekš tik mazas pilsētiņas. Arī šo teritoriju UNESCO ir iekļāvis vēsturiskā mantojuma kopumā, izceļot gotiskā, renesanses un baroka stilu sajaukumu tās unikālajā arhitektūrā. Un pretēji Prāgai – Cesky Krumlov nav mūžīgi noslogota ar tūristu interesi un burzmu.

Marbella, Spānija

UNESCO pasaules vēstures mantojumā iekļautās pilsētas ir ievērības cienīgas un labi saglabājušās, tāpat arī Marbella, kas joprojām saglabājusi 16. gadsimta formas un sajūtas. Pilsētas celiņi, muižas un baznīcas norāda uz senatnīgo auru, kas aizgūta no Mauru ciltīm un notverta arhitektūrā. Pats skaistākais, ka šīs sienas un ēkas joprojām tur ir!

Sibiu, Rumānija

Rumānijā ir kas vairāk par vampīriem un lētām filmām. Piemēram, Sibiu ir pārsteidzoša pilsēta, kurā joprojām saglabājušās ēkas, kas atspoguļo unikālas viduslaiku iezīmes. Ir acīmredzami, kā Sibiu ir sadalīta zemākajā pilsētā un greznajā augšējā pilsētā, kas izkārtota trīs krāšņos laukumos. Viduslaiku pilsētiņām raksturīgās garās un šaurās ielas ir viena no Sibiu burvībām, ko novērtēs īsteni vecpilsētu pazinēji.

Halštate, Austrija

Vai Vīne jums šķiet pārāk pārblīvēta ar tūristiem? Tad jūsu īstais ceļojuma galamērķis būs Halštate, kas ir iedvesmas avots ikvienai vācu stila pilsētvides fotogrāfijai ar saviem skaistajiem ezeriem. Arī šī brīnišķīgā pilsēta ir UNESCO pasaules vēstures mantojuma sarakstā. Ķīna pat ir uzbūvējusi pilna apjoma kopiju Halštatei! Bet ziniet – oriģinālā pilsēta nepārprotami ir apskates vērta.

Lai arī uz kādu vecpilsētu jūs dotos, ir kāda mūsdienīga lieta, kas var likt par sevi manīt – lidojuma traucējumi. Cilvēkiem, kas būvēja un dzīvoja šajās pilsētiņās, nebija jāsatraucas par lidmašīnu kavēšanos, biļešu rezervāciju pārklāšanos vai reisu atcelšanu. Gadījumā, ja lidojums kavēsies ilgāk par divām stundām, tiks atcelts vai cietīsiet no biļešu virspārdošanas, pasažieriem ir tiesības pieprasīt kompensāciju līdz pat 600 EUR apmērā, atbilstoši lidojuma attālumam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 21.03.2024 Eksotiska atpūta - pēdējās vietas! Estravel Latvia
Ieleciet vasarā jau tyagad! - pēdējie lidojumi uz eksotiskiem galamērķiem Āzijā - Bali, Taizeme, Maldīvu salas... Tagad un tūlīt! | Skatīt vairāk
no 1329 EUR
Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.03.2024 - 23.03.2024 Uzlādējoša atpūta ŠRILANKĀ! Latvia Tours
Aicinām uzlādējošā piedzīvojumā, kas liks sirdij gavilēt aiz prieka, ko radīsiet Šrilankā ar tiešo lidojumu no Rīgas 18.03.! | Skatīt vairāk
no 913.00 EUR
Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16314197sec.