5 vasarīgu uzkodu un ēdienu idejas

Vasarā ir aktuālas vieglas maltītes, dažādas uzkodas un atspirdzinoši dzērieni, kā gatavošanai nav nepieciešams ilgs laiks, pašreizējo ēdienkarti raksturo Santa Maria mazumtirdzniecības mārketinga vadītāja Latvijā Inga Auziņa.

"Lai pavadītu vairāk laika svaigā gaisā, vērts izmēģināt dažādas receptes vasarīgam bufetes galdam. Vasarā aktuāla ir grilēšanas un BBQ tēma, kā arī šim laikam īpaši piestāv dažādi viegli deserti un atsvaidzinoši dzērieni. Savukārt karsts sacepums ar načo, malto gaļu, sieru un dārzeņiem ir lieliska uzkoda mazā ballītē vai ikdienā.  Vasaras kino vakariem var pagatavot kraukšķīgus vistas gabaliņus. Tie lieliski garšos ar tortiļām, salātos vai kā uzkoda," vasarīgus ēdienus rosina pagatavot Santa Maria mazumtirdzniecības mārketinga vadītāja Latvijā Inga Auziņa.

Načo plate un tako

Načo plate ir viens no variantiem, kas der gan kā uzkoda, gan kā viegla maltīte. Fritēto kukurūzas produktu pamatā ir trīs sastāvdaļas – kukurūzas milti,

saulespuķu eļļa un sāls.  Uz šo sastāvdaļu pamata tiek ražotas dažāda izmēra un garšas tako laiviņas, tako groziņi, tortiļas čipsi un načo čipsi, līdz ar to no šiem produktiem var pagatavot ļoti dažādas uzkodas.

Mērcēs svarīgs tomātu daudzums un labas garšvielas

Uzkodas var labi papildināt ar tako mērcēm un salsu. Tako mērcēm sastāva pamatā ir tomāti, bet gatavošanā izmantotas arī tādas garšvielas kā čili, sīpoli, koriandrs, kumīns, ķiploki un koriandra lapas. Tām ir saldu tomātu, sīpolu un viegla čili garša ar nedaudz skābu piegaršu. Savukārt salsas īpašo garšu veido gan augstais tomātu saturs, gan dažādu šķirņu čili pipari, tostarp halapenjo. Saldo tomātu garšu izceļ sīpoli, ķiploki un kumīns, ko papildina viegls skābums un sīpolu garša.

Dip mērcītes jau gatavas vai maisām paši

Tortiļu čipsi un dip mērcītes ir ļoti populāra kombinācija. Var izmantot jau gatavu dip mērcīti, vai ar speciālu garšvielu kombināciju pagatavot to pats. Čipsi un dip mērcītes var būt gan našķis starp ēdienreizēm, gan ballītes uzkoda.

Kokosriekstu piena saldējums un vaniļa

Vasarā var pagatavot dažādus atspirdzinošus dzērienus, desertus. Piemēram, mājiniekus vai viesus var pārsteigt ar mājās gatavotu saldējumu, piemēram, izmantojot kokosriekstu pienu. Īpaši labi vasaras ēdienkartē iederēsies ar vaniļu pagatavoti ēdieni, kā arī dzērieni. Vaniļa ir ļoti izplatīta un iecienīta garšviela, ko var izmantot desertu, konditorijas izstrādājumu gatavošanai. Vaniļu pievieno daudzām kūkām, cepumiem, pudiņiem, šokolādes, piena dzērieniem, liķieriem un desertiem. Dažādi tradicionāli deserti, kā arī aizvadītajos gados popularitāti guvušie Creme brule un Pannacotta nav iedomājami bez vaniļas īpašās garšas.

Spēles, kino un optimistiska mūzika

Tikai eksperimentējot virtuvē, izmēģinot jaunas receptes un garšvielu kombinācijas, iespējams iegūt aizvien jaunas garšas, ar kurām oriģināli dažādot ikdienas un svētku maltīti. Vasarīgajiem ēdieniem var dot īpašus nosaukumus, kas būs arī papildu temats interesantām sarunām. Bērni un jaunieši noteikti īpaši priecāsies par bļodā iebērtiem kukurūzas čipsiem, bet tos var sabērt arī katram mazajam viesim paredzētā vienreizlietojamajā trauciņā, uz tā uzrakstot katra vārdu. Vasarai atbilstoša mūzika noteikti un spēles noteikti uzlabos kopējo noskaņu, un optimistisku fona mūziku Santa Maria ir atlasījusi šeit.

Santa Maria ietilpst Paulig Grupā, un tās ražošanas vienības atrodas Somijā, Zviedrijā, Beļģijā, Lielbritānijā un Igaunijā. Paulig Grupas galvenais birojs atrodas Helsinkos, Somijā. Paulig Grupa ir 1876. gadā nodibināts starptautisks pārtikas rūpniecības koncerns, kas ir pazīstams ar Paulig grupas zīmoliem Paulig, Santa Maria, Risenta un piedāvā dažādus pasaulē pazīstamus etnisko ēdienu konceptus, garšvielas un dabīgus, veselīgus pārtikas produktus, kā arī kafiju un kafijas dzērienus. Uzņēmums novērtē bezkompromisu kvalitāti, ilgtspējīgu darbību un ilgstošu koncentrēšanos uz rezultātiem. Paulig Grupā 13 valstīs strādā 2000 darbinieku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.3767941sec.