Piecas idejas drošām un aktīvām brīvdienām svaigā gaisā

Kamēr pasaulē turpina izplatīties Covid-19 un epidemiologi iesaka nepulcēties un nesportot grupās, ir vērts apdomāt, ar kādām aktivitātēm sevi uzturēt labā garīgajā un fiziskajā formā. Lai arī drēgnajos rudeņos sports iekštelpās šķiet īpaši vilinošs, mediķi šobrīd aicina doties dabā. Latvijas apceļošana, slēpņošana, putnu vērošana, rudenīga golfa spēle vai aktīva pastaiga pilsētā – tās ir piecas idejas drošām un aktīvām brīvdienām svaigā gaisā, kuras vēl aizraujošākas, ērtākas un veselībai draudzīgākas var padarīt jauns un mūsdienīgs sabiedrotais – viedpulkstenis.

Jauni piedzīvojumu maršruti

Kā zināms, ceļošana ārpus valsts šobrīd ir stipri ierobežota, bet tas tikai veicinājis aktīvāku dzimtās zemes iepazīšanu. Ne viens vien Latvijas apceļotājs šogad atzinis, ka mūsu zeme ir vēl plašāka un krāšņāka, nekā domāts. Tomēr, ja aptrūkušās idejas jauniem tūrisma maršrutiem, Latvijas oficiālais tūrisma portāls radījis virtuālu maršrutu plānotāju (latvia.travel/trip-planner), kas ļaus atklāt aizvien jaunus galamērķus. Skauti teiktu, ka jebkura pārgājiena neiztrūkstoša sastāvdaļa ir pikniks pie pašu sakurta ugunskura, 21. gadsimtā šo komplektu papildina arī viedpulkstenis. Huawei Watch GT 2 Pro jaunajā pulkstenī iestrādātais barometrs un altimetrs kopā ar laikapstākļu prognožu funkciju palīdzēs būt gatavam ikvienai situācijai dabā. Savukārt navigācijas funkcija palīdzēs justies droši, iepazīstot jebkuru ceļojumu galamērķi. Turklāt pat tad, ja tomēr gadīsies apmaldīties, pateicoties iebūvētajam GPS, viedpulkstenis tevi atvedīs atpakaļ uz pārgājiena sākumpunktu.

Putnu vērošana

Ornitologi saka, ka par putnu vērotāju nepiedzimst, par to kļūst. Meklējot jaunas nodarbes dabā, putnu vērošana var kļūt par interesantu aktivitāti ģimenes un draugu lokā vai pāraugt aizraujošā sacensībā, lai atklātu iespējami vairāk putnu. Latvijas teritorijā sastopamas 365 putnu sugas, no kurām apmēram 220 sugas Latvijā ligzdo, bet pārējās sastopamas ziemošanas vai migrācijas laikā vai kā iemaldījušies viesi. Putni ir vienmēr un visur, taču Latvijā ir vairākas vietas, kurās noteiktos gadalaikos sastopams krietni vairāk putnu nekā cituviet. Rudeņos ornitologi iesaka putnus vērot, piemēram, Kolkas raga, Liepājas jūrmalas un ezera tuvumā, Papē, Lubānas ezera mitrainē, Kaņiera un Engures ezera tuvumā u. c. Ja vēlies uzņemt skaistus fotokadrus, ieteicams dabā doties rīta agrumā, lai baudītu saullēktu vai kļūtu par liecinieku dabas atmodai. Lai fotografējot neaizbiedētu putnus, vērts izmēģināt viedpulksteni, no kura tālruņa kameru iespējams kontrolēt attālināti.

Golfs arī rudenī

Vēlies iemēģināt roku jaunā sporta veidā? Kā būtu ar golfu? Lai arī golfa karstākā sezona ir vasara, tas droši spēlējams arī rudeņos un ir īsti piemērots sporta veids, lai nebūtu jāuztraucas par distancēšanos. Golfa laukumi atrodami daudzviet Latvijā (Rīgā, Jūrmalā, Kandavā, Ventspilī, Tukumā, Valmierā, Gulbenē, Madonā u. c.), turklāt vairākos no tiem pieejami arī trenera pakalpojumi. Tomēr arī šeit palīgā var nākt jaunais Huawei viedpulkstenis, starp kura vairāk nekā 100 treniņu režīmiem tagad ir arī režīms golfam, kas analizē spēlētāja stāju, uzrauga sitiena kustību, nosaka vidējo un ātrāko sitiena kustību, kalorijas, vidējo sirdsdarbības ātrumu un citus parametrus. Ar šo pulksteni nebūs jāuztraucas arī par golfa stila etiķeti – tam ir premium klases dizains ar titāna korpusu un izturīgu safīra stiklu, kas būs perfekti iederīgs gan atpūtas un sporta gaitās, gan arī biznesa vīrieša garderobē.

Iepazīsti Latviju slēpņojot

Geokačings jeb slēpņošana ir pasaulē un nu jau arī Latvijā populāra GPS spēle visai ģimenei. Tās mērķis ir atrast citu spēlētāju apslēptus “dārgumus”, sekojot vietas koordinātām. Visā Latvijas teritorijā ir tūkstošiem šādu vietu, kur apslēpti “dārgumi” – viss kas tev būs nepieciešams, ir atklājēja azarts un viedtālrunis, lai atvērtu mājas lapu geocaching.com. Pavisam ērti, ja esi arī viedpulksteņa valkātājs: piemēram, Huawei Watch GT 2 Pro viedpulksteņa navigācijas funkcija palīdzēs tev vienkāršāk orientēties, jo slēpņi var atrasties visneierastākajās vietās.

Tūrists savā pilsētā

Ja nav vēlmes vai iespējas doties ārpus pilsētas, bet fiziski izkustēties vajag, brīvdienas ir īstais laiks, lai kļūtu par tūristu pats savā pilsētā. Austiņās uzliec mīļāko mūziku, uzvelc laikapstākļiem piemērotu apģērbu un dodies ielās. Tā var būt skaista, rudenīga pastaiga vai izbrauciens ar velosipēdu. Galvenais uzdevums – būt vērīgam un ar jaunu skatu novērtēt pilsētvides ainavas, arhitektūru, pieminekļus, kuriem ikdienas steigā ierasti paskrienam garām. Lai šāda pastaiga vai velo izbrauciens uzlabotu tavu garīgo stāvokli un enerģijas līmeni visas dienas garumā, vērts izmantot viedpulkstenī iestrādātās tehnoloģijas sirds ritma un citu svarīgāko veselības parametru uzraudzībai. Jāpiebilst, ka Watch GT 2 Pro pulksteņa veselības funkcijas tev lieti noderēs ne tikai brīvdienās – viedpulkstenis būs uzticams sabiedrotais ikvienā situācijā, jo bez uzlādes darbosies līdz pat divām nedēļām. Pat tad, ja līdzi nav lādētāja, to var uzlādēt no mobilā telefona ar bezvadu uzlādi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17347097sec.