Populārākās galda spēles ģimenei, kas attīstīs bērnu loģisko domāšanu

Ieilgušās mājsēdes dēļ nereti dzirdams, ka pietrūkst iepriekš pieejamās izklaides, taču tā var būt arī laba iespēja dažādot savus paradumus un veidot jaunus. Galda spēles ir viens no variantiem, kā ģimenes var padarīt savu ikdienu interesantāku un aizraujošāku. Tās ļauj stiprināt attiecības un apgūt ko jaunu. Īpaši noderīgās tās ir bērniem, jo spēles sevī ietver daudz zināšanu, uzlabo sadarbības, runas un valodas prasmes, kā arī veicina loģiskās domāšanas un analītisko prasmju attīstību.

Stratēģijas spēles bērniem palīdzēs attīstīt reakciju, ātrumu, koordināciju, atpazīt krāsas, figūras un skaitļus, ļaus radoši izpausties un apgūt valodas. Izglītojošas spēles, savukārt, ļaus izzināt dažādus faktus par pasauli, zinātnes un kultūras nozarēm.

“Spēles mums ne tikai daudz iemāca un ļauj izdzīvot dažādus stāstus, tās ir arī lieliska ģimenes saliedēšanās aktivitāte. Padariet spēļu spēlēšanu par tradīciju, piemēram, reizi nedēļā organizējot ģimenes spēļu vakaru. Arī mājās esošās un iepriekš spēlētās spēles var radoši pielāgot un iepazīt no jauna – radiet jaunus noteikumus un izgudrojiet savas spēles, padarot šo procesu vēl aizraujošāku,” saka “CBRE Baltics” aktīvu pārvaldes direktore Iveta Priedīte.

Rīga Plaza sadarbībā ar Brain Games iesaka piecas spēles, kas attīstīs bērnu loģisko domāšanu:

1.    Šurpu turpu ir spēle par Latvijas apceļošanu un to spēlējot, būs iespēja ne tikai uzzināt par vairākām interesantām vietām Latvijā, bet arī tās savā veidā apceļot. Pirmais spēlētājs, kurš apmeklēs 4 apskates objektus un izpildīs spēles beigu uzdevumu, būs uzvarētājs. Piemērota bērniem no 7 g.v.

2.    6. Ņem ir aizraujoša, viegli apgūstama galda spēle ģimenei, kas pēdējos 2 gadus ir arī viena no Top10 pārdotākajām spēlēm. Uz visām spēles kārtīm ir redzamas ragainas vērša galvas. Katrs spēlētājs saņem 10 kārtis, kuras viņiem ir jāizliek uz galda, sekojot noteikumiem. Jāspēlē tā, lai paņemtu pēc iespējas mazāk kāršu un beigtu spēli ar vismazāk mīnuspunktiem. Piemērota bērniem no 8 g.v.

3.    Farm Rescue ir ģimenes spēle, kuras laikā spēlētāji kopīgiem spēkiem cenšas visus fermas lauciņus apgriezt ar attēlu uz leju vai palīdz fermerim noķert vilku, pirms tas tiek iekšā fermā. Ja spēlētājiem izdodas visus dzīvnieku lauciņus apgriezt ar attēlu uz leju, pirms vilks nokļūst fermā, vai arī fermerim izdodas sasniegt to lauciņu, uz kura tajā brīdī atrodas vilks, tad ferma ir izglābta un spēlētāji kopīgi uzvar spēlē. Piemērota bērniem no 4 g.v. Video: https://youtu.be/yOFQ5P7INVo

4.    Carcassonne ir pasaulē plaši pazīstama vieglās stratēģijas spēle ģimenei, kuru var apgūt piecās minūtēs. Spēlētāji ņem lauciņus no krājumiem un izvieto tos uz galda, veidojot pilsētas, pļavas, klosterus un ceļus. Jo vairāk un lielāki īpašumi spēlētājam pieder, jo vairāk punktus var iegūt. Bet jābūt uzmanīgiem – citi spēlētāji var īpašumus pārņemt savā valstībā. Carcassonne jau pēdējos 20 gadus ir viena no Top 5 pārdotākajām spēlēm. Piemērota bērniem no 8 g.v.

5.    ICECOOL ir aizraujoša galda spēle ģimenei, ballītēm un viesībām, kas radīta Latvijā. Pirmā „knipju“ spēle pasaulē, kurā figūriņas var gan līkumot, gan lēkt, kā arī unikālais dizains „kaste kastē“ sniedz iespēju no šķietami vienas kastes izveidot pamatīgu spēles laukumu. Spēlētāji iejūtas ķērāju un palaidņu lomās, lai viens otru ķertu, vāktu zivis, lēktu pār sienām un iegūtu visvairāk punktu. Spēle patiks gan bērniem, gan pieaugušajiem, līdz ar to tā būs gan lieliska ģimenes, gan sacensību spēle. Piemērota bērniem no 6 g.v.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74155116sec.