Desmit lietas, kas ir jāizdara atrodoties Ņujorkā

1. Iekost Deli Catz Ladlovas (Ladlow street) un Haustonas (Haustone) ielu krustojumā. Šajā bistro interjers nav mainījies desmitiem gadus: galdi palika no Kennedi laikiem, ēdienkarte – no Reigana laikiem. Apmeklētāji izskatās vēl vecāki.

2. Paskatīties uz Ņujorku no prāmja. Prāmis atiet katras 10-20 minūtes no parka Battery Place; panorāma, kas paveras no prāmja – ir tieši tā debesskrāpju lauzta līnija, kas figurē uz visām atklātnēm, kā āri klipā pirms filmas "Sekss un lielpilsēta".

3. Pabraukāties pa pilsētu ar taksi. Vēlams sestdien vai svētdien, pulksten piecos no rīta. Pirmkārt, Ņujorka taksometru vadītāji ir diezgan kolorītas personas. Bet, otrkārt, nevienā citā brīdī nevares ieraudzīt Ņujorku pavisam atslābinātu un tukšu. Tā ir pavisam cita pilsēta.

4. Pastaigāties pa Braitonbiču: izpeldēties, nopirkt konfektes Kishinev kulinārijā, iekost restorānā Odessa, pašķirstīt vietējas avīzes grāmatu veikaliņā Chernoe More. Tas viss ir ļoti līdzīgs PSRS Gorbačeva laiku bildēm. Tikai viss ir dzīvs un reāls.

5. Nopirkt maku butiq veikalā Prada uz Brodveja. Veikalu projektēja Rems Kolhas – viens no svarīgākajiem šodienas arhitektiem un kaislīgs Ņujorkas cienītājs.

6. Izdzert alu Lejas Ist-Saidā, starp Haustonas un Grand-Steitas ielām. XX gadsimta sākumā šajās ielīņās, kur vecīši čībiņās pļāpa ar vecenītēm halātiņos, izveidojies daudzums modernu bāru un restorāniņu.

7. Paklausīties mūziku PS1 galerijas pagalmā Kuinsā: šī mākslas kolekcija iekārtota ēkā, kur agrāk atradās skola. Visu vasaru sestdienu vakaros, bijušās skolas pagalmā spēle dīdžejs.

8. Izbaudīt vakariņas viesnīcas Mariott Marquis restorānā "Septītās debesīs", kas 48. stāvā. Restorāns griežas ap savu asi, uz turieni nāk ātrgaitas stikla lifts, bet uz salvetītēm ir rakstīti to debesskrāpju nosaukumi, kurus var redzēt pa logu.

9. Paskatīties uz Centrālo parku no Metropolitēn-muzeja jumta. Izņemot skaistu skatu uz jumta ir iekārtots modernas skulptūras daļa, bet pa ceļam uz izeju ir vērts paskatīties XVII gadsimta Nīderlandes gleznu zāles.

10. Uzkāpt uz Empaires-steitas celtni – vairs ne uz visaugstāko, bet joprojām pašu galveno debesskrāpi pasaulē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80839896sec.