Kas jāievēro, ja savu mīluli vēlaties ņemt līdzi ceļojumā

Lai dotos ceļojumā kopā ar savu suni vai kaķi, tam iepriekš ir labi jāsagatavojas. Visā pasaulē valstis izvirza atšķirīgus ieceļošanas noteikumus, kuri turklāt arī jebkurā brīdī var mainīties. Eiropas Savienībā kopš 2004. gada 10.janvāra ieceļojot ir prasība, lai būtu mājdzīvnieka pase un marķējums ar mikročipu.

Katras valsts noteikumi atšķiras, tāpēc savlaicīgi, vismaz 2 mēnešus pirms izceļošanas, noskaidrojiet veterinārajā iestādē, vēstniecībā vai muitas iestādē par attiecīgajiem ieceļošanas noteikumiem. Tikai ceļojuma valsts iestādes ir atbildīgas un kompetentas par šo jautājumu.

Jebkurā gadījumā dzīvniekus ir jāvakcinē pret trakumsērgu – vidēji starp 30 dienām un 12 mēnešiem pirms došanās ceļojumā.

Valstīs ar paaugstinātu trakumsērgas risku (tā sauktā pilsētas trakumsērga) pastāv speciālas prasības. Valstis, kuras ietilpst šajā kategorijā var atrast internetā. Piemēram, Šveicē uz suņiem un kaķiem, kuri atgriežas no šādām valstīm, spēkā ir stingri noteikumi un vienmēr ir nepieciešama atļauja. Obligāta ir veterinārā pārbaude uz robežas.

Daudzos Vidusjūras reģionos ir izplatīti lenteņi un citi parazīti. Slimības izraisītāji dzīvniekiem sagādā lielas mocības. Ievedot valstī, šie slimības izraisītāji apdraud citus dzīvniekus un atsevišķi arī cilvēkus. Konsultējieties ar veterinārārstu, kā izsargāties no tiem.

Tāpat arī ceļojuma laikā ņemiet vērā sava dzīvnieka vajadzības. Suņi un kaķi dažādi reaģē uz atpūtu. Pats ceļojums, nepazīstamā atpūtas vieta, savādākā dienas kārtība vienmēr izraisa zināmu slodzi. Daudziem dzīvniekiem no tā rodas stress.

Ceļojot ar auto jūsu dzīvniekam ir jābūt labi nodrošinātam un jāatrodas telpiski atšķirtam no jums. Atsevišķas valstis ir izdevušas savas vadlīnijas šajā sakarā. Brauciena laikā dzīvniekam nepārtraukti ir nepieciešams ūdens un sekojiet tam, lai automašīnas aizmugurē nekļūst pārāk karsti. Ik pēc 2 vai 3 stundām vajadzētu būt iespējai sunim izstaigāties.

Ceļojot ar lidmašīnu par to kā jūsu suns vai kaķis var ceļot lidmašīnā, jūs uzzināsiet Starptautiskās Aviopārvadātāju Asociācijas lapā www.iata.org. Piesakiet savu dzīvnieku lidsabiedrībai. Konsultējieties ar veterinārārstu, vai dzīvniekam lidojuma laikā ir nepieciešami kādi medikamenti vai barība. Savukārt ūdenim ir jābūt nodrošinātam nepārtraukti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36257505sec.