Lietas, kas ceļojumā nedrīkst trūkt

Plāksteris, dezinfekcijas līdzeklis, brūču ziede – ārzemju braucienos pirmās nepieciešamības ārstnieciskie līdzekļi mazāku problēmu gadījumā var aiztaupīt pat ārsta apmeklējumu.

Stipras galvassāpes vai caureja var pamatīgi izbojāt Jūsu atvaļinājumu. Ja nevēlaties meklēt tuvāko aptieku, tad mēģināt ar „rokām un kājām” sapraties ar aptiekāru un censties uzminēt zāļu anotācijas saturu, līdzi ieteicams ņemt labi izšķirotu ceļojumu aptieciņu. Tās saturs atšķiras atkarībā no brauciena galamērķa, ilguma un tā izpausmes. Tomēr pamatlietām jebkurā gadījumā vajadzētu būt līdzi.

Plāksteris

Plāksteris ir lieta, no kā noteikti nevajadzētu atteikties. Ieteicams līdzi ņemt dažāda izmēra plāksterus, vēlams arī plāksteris rullītī. Kā arī it sevišķi vasaras sezonā vērts iegādāts ūdens izturīgus plāksterus, tie izturēs pat pie stiprākas svīšanas. Prātīgi ņemt līdzi ir arī kompreses un elastiskās saites.

Dezinfekcijas līdzeklis

Dezinfekcijas līdzeklis nekādā gadījumā nedrīkst trūkt. Siltākās zemēs pat mazākais ievainojums nekavējoties jāapstrādā, lai nerastos infekcija. Piemērots ir 70% alkohols, jods un citi līdzekļi. Noderīgi darbarīki ir pincete, skabargu, šķembu arī ērču izņemšanai, kā arī šķēres. Lidojot jāatceras, ka tām nav vietas rokas bagāžā.

Medikamenti

Medikamentu izvēlē jāņem vērā, ka vēlams izmantot tradicionālo sūdzību gadījumos lietojamos ārstniecības līdzekļus, kurus Jūs labi paciešat. Noteikti pārliecinieties, lai nebūtu beidzies derīguma termiņš. Pie galvas, zobu sāpēm un temperatūras vēlams lietot pretsāpju līdzekļus, piemērots ir paraceptamols un iboprofēns.

Ziedes

Ja brūce pēc apstrādes ar dezinfekcijas līdzekli tomēr iekaist, noderēs brūču dziedēšanas ziede. Ja nodarbojaties ar sportu, vēlama arī traumām paredzēta ziede. Gels ar atvēsinošu efektu noderēs pie saules apdegumiem un odu kodumiem. Protams, pret saules apdegumiem vislabāk noder iedeguma krēms ar augstu aizsardzības faktoru. Nedēļā uz cilvēku jārēķinās ar 250 ml krēma.

Vēders

Nepierasts ēdiens nereti var izsaukt vēdergraizes vai pat caureju. Tas gan ir nepatīkami, bet pēc divām trīs dienām visam vajadzētu atgriezties normas robežās. Tomēr šķidrums un sāļi, kas šai laikā tiek pazaudēti organismā ir jāatjauno, lai asinsrite netiktu lieki noslogota. Sevišķi svarīgi tas ir bērniem, vecāka gada gājuma cilvēkiem un sievietēm stāvoklī.

Ne mazāk nepatīkami ir izcietējumi. Šeit līdzēs balstvielām bagāts uzturs, šķidruma uzņemšana lielos daudzumos, kā arī liels aktivitāšu daudzums. Ja nepieciešams var izmantot arī speciālos medikamentus.

Individuālās problēmas

Ceļojumu aptieciņu var papildināt ar deguna aerosolu vai ausu pilieniem, it sevišķi ceļojot ar lidmašīnu vai uzturoties telpās ar aklimatizētu gaisu. Individuāli var tik pievienoti atsevišķi citi preparāti. Ja ciešat no alerģijas, acu niezes, nelabuma, sēnīšu infekcijas vai mēdz uzmesties aukstumpumpas, vēlams nodrošināties ar attiecīgiem ārstnieciskiem medikamentiem.

Regulāri lietojamie medikamenti līdzi jāņem pietiekošā daudzumā, kā arī tiem jābūt oriģināliepakojumā un kopā ar anotāciju, tādejādi nepieciešamības gadījumā būs iespējams iepirkt jaunu.

Uzglabāšana

Visi medikamenti jāuzglabā vēsā un sausā vietā. Vēsumu uzturoša soma gan nepieciešama tikai īpašos gadījumos, piemēram, insulīnam. Daļu medikamentu iepakojiet nododamajā bagāžā, otru daļu rokas bagāža, lai, ja gadījumā kas, viss neiet zudībā.

Aprūpe uz vietas

Pat vislabāk sagatavotā ceļojumu aptieciņa nopietnos gadījumos nespēs aizstāt mediķus. Tā noder tikai vieglu veselības traucējumu un niecīgu traumu gadījumos. Tamdēļ, pirms došanās ceļojumā, vērts noskaidrot par veselības aprūpes iespējām galamērķi uz vietas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14801311sec.