Kabatas zagļiem neatstājiet nekādas iespējas

Labākās naudas slēptuves, dodoties ceļā

Vēl pirms mirkļa Florences gājēju zonā draudzīgais vīrietis ar trīsdienu bārdiņu piedāvāja nopirkt par izdevīgu cenu pastkartes. Labajā rokā viņš vicināja raibās kartiņas, bet kreisā tikmēr slepus ieslīdēja pretimnācēja žaketes kabatā. Galarezultātā netiek nopirkta neviena pastkarte, bet veiklā tirgoņa īpašumā nokļūst tūristu kredītkartes, maki un ceļojumu čeki. Paveicās, ja zagļiem neinteresē pases un citi personu apliecinoši dokumenti.

Lai arī ar jums neatgadītos līdzīgi, turpmākajā rakstā varēsiet iepazīties ar trikiem, kā pēc iespējas veiksmīgāk nosargāt un noslēpt savu naudu no garnadžiem.

Naudas josta: Naudas josta ārēji atgādina normālu jostu, tomēr tās iekšpusē atrodas ar rāvējslēdzēju aizdarāma kabata. Šādā jostā var uzglabāt sarullētas naudaszīmes, bet neatliek vieta biļetēm vai pasēm. Zagšanas mēģinājumu nevar nepamanīt, tomēr daži zagļi ir specializējušies arī naudas jostu zagšanā. Burzmā garnadži izmanto bārdas nazi, ar kuru pārgriež jostu un spēcīgi paraujot, laupījums ir rokā, īpaši, ja jostas sprādze ir smalka.

Jostas soma: Šī, labi ja 10 centimetrus platā un apmēram 20 centimetrus garā soma, tiek izgatavota no plānas ādas un piestiprināta pie jostas. Soma tiek ielocīta uz iekšu, aiz biksēm. Nepamanīts zagšanas mēģinājums ir neiespējams. No ārpuses noteikt, ka josta "glabā" noslēpumu nav iespējams. Plus ir arī tas, ka somiņā pietiks vietas arī biļetēm un pasei. Mīnuss- vasarā svīstot ādas soma līp pie kājas.

Plecu soma: Somas princips ir līdzīgs pistoles turētājam – tā atrodas sānos zem paduses. Pēc vēlēšanās, to var nēsāt vai nu uz apģērba vai zem tā. Pērkot šāda veida somas jāpievērš uzmanība tam , lai pie ķermeņa esošā somas puse ir pārklāta ar audumu, jo mākslīgais materiāls var izraisīt nepatīkamas sajūtas, niezi un veicināt pastiprinātu svīšanu. Šāda veida somas ir pieejamas dažādos izmēros, pat tādos, kurās ērti var ievietot mājas vai mašīnas atslēgas.

Kājas soma: Kāju soma ir izgatavota pēc krūšu somas parauga, izmantojot divas jostas tā tiek piestiprināta pie kāju ikra un to var nēsāt gan virs, gan zem zeķes. Somā var ievietot gan pasi, gan biļeti, naudu, kā arī daži modeļi ir piemēroti arī atslēgu noslēpšanai. Pozitīvais moments: vērtslietas tiek slēptas tādā vietā, kur tās parasti netur, kā arī neviens kabatas zaglis nepamanīts nevarēs piekļūt vērtslietām. Mīnuss: vasarā valkājot šortus šāda soma nav izmantojama.

Krūšu soma: Šādu somu nav iespējams nepamanīti nozagt, tomēr bieži vien tā ir neizskatīga, ierobežo kustības un karstumā nav patīkama. Mīnuss – ap kaklu apliktās lences dēļ uzreiz top skaidrs, kas tiek slēpts zem apģērba.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68138885sec.