Ārlietu ministrija brīdina Latvijas iedzīvotājus par konflikta situāciju Kirgizstānā

Ārlietu ministrija pašlaik stingri iesaka atturēties no Kirgizstānas dienvidu reģionu apmeklējuma (īpaši Ošas (Osh) un Džalalabadas (Jalal-Abad) pilsētas). Ceļotājiem, kuri pašlaik atrodas Ošā vai Džalalabadā, Ārlietu ministrija iesaka izvairīties no uzturēšanās plaši apmeklētās vietās un nepiedalīties demonstrācijās. Pēc vardarbīgajām sadursmēm, kuras sākās 10.06.2010 valsts dienvidu reģionos, Ošas un Džalalabadas pilsētās ir ieviests ārkārtas stāvoklis. Tiek ziņots, ka sadursmēs bojā gājuši vismaz 117 un ievainoti vairāk nekā 1000 cilvēki. Pagaidu valdība ir devusi atļauju iekšējās drošības spēkiem šaut uz dumpiniekiem.

Ja nepieciešams šķērsot Kirgizstānas-Uzbekistānas robežu, jāizmanto tikai oficiāli atzītie robežas pārejas punkti. Pierobežas nekontrolētajos rajonos draudus var radīt nesprāgušu mīnu lauki. Gan pilsētās, gan lauku apvidos ir iespējamas laupīšanas un zādzības, kuru biežākie upuri ir ārzemnieki.

Šobrīd Ārlietu ministrijas rīcībā nav informācijas par Latvijas Republikas valsts piederīgajiem, kuriem būtu vajadzīga palīdzība Kirgizstānā. Ārlietu ministrija lūdz visus, kam ir ziņas par savu tuvinieku vai draugu iespējamo atrašanos konfliktu skartajā Kirgizstānas teritorijā, informēt par to Konsulāro departamentu pa diennakts dežūrtelefonu 29287398.

Vienlaicīgi Ārlietu ministrija aicina tos tūristus, kuri apsver iespēju tuvākajā laikā doties uz Kirgizstānu, rūpīgi izvērtēt brauciena nepieciešamību, pirms ceļojuma sazināties ar ceļojumu aģentūru vai aviokompāniju un vajadzības gadījumā konsultēties ar Latvijas vēstniecību Taškentā pa e-pastu [email protected], norādot savu uzturēšanās vietu, kā arī reģistrēties Konsulārajā reģistrā https://kr.am.gov.lv/

Izmatojot gadījumu, Ārlietu ministrija atkārtoti aicina ceļotājus pirms došanās ārpus Latvijas robežām iegādāties dzīvības un veselības apdrošināšanas polisi, kas paredz arī personas repatriāciju slimības vai nāves gadījumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Rixwell Old Riga Palace Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67351913sec.