Atvaļinājumā ir svarīgi domāt citādi

Šķiet, tas tikko sācies, tāpēc neticas, ka atvaļinājums jau tuvojas beigām. Rodas sajūta, ka īsti jau nav sanācis atpūsties. Kāpēc? Un kā panākt, lai gada skaistākais laiks pēc iespējas ilgāk pozitīvi ietekmē mūsu ikdienu?

Atvaļinājums var izglābt dzīvību - Ņujorkas štata universitātes zinātnieki pierādījuši, ka cilvēki, kas piecu gadu laikā vismaz trīs reizes devušies ceļojumā, daudz retāk cieš no sirds slimībām un to risks samazinās par 30%. Tomēr arī tie cilvēki, kas nedodas ārpus valsts, var izbaudīt lielisku atvaļinājumu, jo tikpat svarīgs kā tas, cik bieži cilvēks dodas ceļojumos, ir arī fakts, cik ilgi saglabājas atvaļinājuma pozitīvā ietekme.

Svarīgākais atvaļinājumā ir domāt citādi. Atvaļinājuma laikā jānodarbina tās smadzeņu daļas, kas pārējā gada laikā netiek izmantotas - jo vairāk cilvēks nodarbojas ar lietām, ko citādi nedara, jo vieglāk ir pārstāt domāt par darbu. Tieši tā visvieglāk norobežoties no ikdienas. Zinātnieki pierādījuši, ka cilvēki, kas atvaļinājuma laikā veic atšķirīgas vai grūtas fiziskas vai garīgas aktivitātes, pēc atvaļinājuma strādā daudz labāk. Izaicinājumi paaugstina pašapziņu un ticību sev. Gleznojiet, sāciet mācīties kādu svešvalodu, kāpiet kalnos! Galvenais - dariet ko tādu, kas pēc iespējas mazāk saistīts ar darbu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Novatours
,


Park Hotel Latgola
,


Kaļķu vārti
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12089491sec.