Kā ilgāk saglabāt atvaļinājuma sajūtu?

Saule, jūra un tīkama slinkošana - pēc atvaļinājuma cilvēki bieži itin nemaz nevēlas atgriezties pie ikdienas pienākumiem un tā vien gribas, lai atvaļinājums turpinātos. Neskatoties uz to, lidmašīnas atvizina atpūtniekus mājup un sākas ikdiena - pludmales krēslu aizstāj biroja krēsls un slinkuma vietā nākas rosīties. Vai tiešām no atvaļinājuma pāri paliek tikai iedegums, daži pludmalē salasīti gliemežvāki, atmiņas un bildes? Tā nav un, kaut arī atvaļinājuma sajūtas nevar saglabāt mūžīgi, var mēģināt pēc iespējas ilgāk ar atvaļinājuma palīdzību uzlabot ikdienu. Kā to izdarīt?

Atrodiet kādu jauku, iepriekš nezināmu kafejnīcu, kas līdzinās tai vietai, kur bijāt atvaļinājumā - tā var būt vieta, kur pasniedz franču kafiju, itāļu saldējumu vai spāņu uzkodas. Pasūtiet kādu gardu dzērienu un patiešām izbaudiet to tik lēni un slinki, it kā atkal būtu atvaļinājumā.

Saglabājiet savu atvaļinājuma garderobi. Tas nenozīmē, ka uz darbu jāiet iešļūcenēs un košos kreklos, tomēr dažreiz uzvilkt tieši tās pašas drēbes brīvajā laikā palīdz atkal sajust atvaļinājuma brīvību.

Ierīkojiet atvaļinājuma zemei tipisko garšaugu dobi turpat uz balkona. Degunā vēl aizvien sajūtat maigo lavandas smaržu, kas valda Provansā? Provansu var iekārtot uz sava balkona un izbaudīt lavandas smaržu mājās, jo tā var augt arī pie mums. Citas tipiskas atvaļinājuma smaržas ir lauru lapas, rozmarīns, baziliks, timiāns. Olīvkociņi un citruskociņi priecēs acis un atgādinās par atvaļinājumu.

Dodieties atklāšanas ekskursijās savā pilsētā - uzvedieties kā tūrists, fotografējiet, piedalieties ekskursijās pa rātsnamu vai baznīcu, izbrauciet ar laiviņu pa kanālu. Ar tūrista acīm sava dzimtā pilsēta atklājas pavisam citādi.

Ikdienas dzīvi atsvaidziniet ar neierastiem, iepriekš nepiedzīvotiem notikumiem. Tiem nav jābūt ceļojumiem - izbrauciet ar riteni pa vietējo apkārtni vai nopērciet svaigus augļus tuvējās zemnieku mājās.

No atvaļinājuma noteikti ir atvesti arī kulināri suvenīri. Ar to palīdzību var pagatavot ko garšīgu, kas atgādinās par atvaļinājumā ēstajiem gardumiem. Ierastās siermaizes vietā itin labi var noderēt grieķu salāti ar īstu olīveļļu.

Jau plānojot atvaļinājumu, ieplānojiet dažas brīvas dienas pēc atgriešanās no ceļojuma. Īpašu garo distanču ceļojumi ļoti nogurdina un dažas dienas, ko var pavadīt mājās un kuru laikā atvadīties no atvaļinājuma, lieti noder. Starp citu, atgriešanās datums nevienam nav jāatklāj.

Saglabājiet dažus atvaļinājuma rituālus. Protams, no rītiem ilgi gulēt vairs nevarēs, bet došanos peldēties, tirdziņu apmeklēšanu un staigāšanu basām kājām gan var īstenot daudz biežāk. Un nekad neatsakieties no atvaļinājumā ierastā pēcpusdienas kapučīno.

Pievērsiet uzmanību suvenīriem, kas pārvesti mājās no atvaļinājuma - apskatiet bildes, nēsājiet tur iegādātās rotas, ēdiet mājās pārvesto salami, iekārtojiet ceļojuma dienasgrāmatu ar pastkartēm, ieejas biļetēm un jokiem, klausieties salsas diskus. Šādi atvaļinājuma pozitīvās emocijas pastāvīgi būs klāt.

Kad ikdiena kļūst pelēka, sāciet plānot nākamo atvaļinājumu. Aiz mākoņiem vienmēr ir saule!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Trakai TIC
,


Jūrmalas TIC
,


Nikos Travel
,


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11809611sec.