Atvaļinājumā uz ārzemēm kopā ar suni: ieteikumi un padomi

Kam pievērst uzmanību, ja gatavojaties doties ārpus Latvijas, līdzi ņemot ģimenes mīluli suni? Ja dodaties ceļojumā uz ārzemēm kopā ar savu četrkājaino draugu, vērts atcerēties dažas pamatlietas, par kurām jāparūpējas. Tās saistītas gan ar dzīvnieka labsajūtu ceļojuma laikā, gan likumdošanas prasībām, kas katrā valstī var nedaudz atšķirties.

Ceļošana ar suni pa Eiropu no šā gada ir kļuvusi ievērojami vieglāka, jo vairākās valstīs atcelta prasība pēc līdz šim obligātā trakumsērgas titra. Jāatceras, ka visiem dzīvniekiem, ceļojot pa Eiropu, ir jābūt identificētiem ar mikročipu (tikai tetovējums bija derīgs līdz pagājušā gada vasaras vidum), jābūt derīgai trakumsērgas vakcinācijai, un līdzi jāņem arī ES mājas dzīvnieka pase. Papildus pirms došanās ceļā jānoskaidro, vai un kādas specifiskas prasības izvirza to valstu likumdošana, uz kurām vai cauri kurām dosieties kopā ar suni.

Visērtāk to izdarīt, vai nu apmeklējot savu veterinārārstu, vai arī sazinoties ar Pārtikas un veterināro dienestu. Konsultācijā ar veterinārārstu turklāt varēsiet pārrunāt arī pasākumus, kas palīdzēs sunim labi justies brauciena laikā. Statistika liecina, ka katrs sestais suns cieš no ceļojumu slimības un sliktas dūšas, ko izraisa automašīnas pārvietošanās radītais paātrinājums. Ja zināt, ka jūsu suns ne īpaši labi panes braukšanu auto, ārsts ieteiks līdzekļus, kas mazinās nepatīkamos simptomus, piemēram, speciālas feromonu siksniņas un aerosolus (nopērkami arī vairākās Latvijas veterinārajās klīnikās). Sliktu pašsajūtu sunim var izraisīt arī stress un bailes no nepierastās situācijas, tāpēc, ja plānojat nākotnē ceļot kopā ar četrkājaino draugu, to vēlams jau no mazotnes pieradināt pie garākiem braucieniem automašīnā. Pret sliktu pašsajūtu var palīdzēt arī pietiekami biežas apstāšanās pauzes, kad suns var ne tikai nokārtot dabiskās vajadzības, bet arī izkustēties un padzerties. Noteikti noderēs līdzpaņemtā mīļākā rotaļlieta!

Jāparūpējas, lai straujas bremzēšanas gadījumā suns nesavainotos un nesavainotu mašīnā sēdošos, tāpēc ieteicams norobežot suņa atrašanās vietu auto ar speciālu režģi, pārvadāt suni transportēšanas būrī (arī pie tā suns laikus jāpieradina) vai izmantot speciālos iemauktiņus, ar kuru palīdzību fiksēt suņa atrašanās vietu automašīnas salonā.

No dzīvnieku veselības viedokļa svarīgi parūpēties arī par suņa aizsardzību pret parazītiem – tārpiem un ērcēm, jo īpaši, ja dodaties Eiropas dienvidu virzienā, kur šie parazīti pārnēsā arī tādas slimības, kādas Latvijā nav sastopamas.

Atvaļinājuma izdošanās lielā mērā atkarīga no tā, vai jūsu ceļojuma galamērķis ir piemērots ceļojumam kopā ar dzīvnieku. Par to jādomā, rezervējot arī nakšņošanas vietas, un pieklājība prasa, lai jūs savlaicīgi brīdinātu viesnīcu par četrkājaino ceļabiedru arī tad, ja viesnīcas mājas lapā jau norādīts, ka tā uzņem viesus ar mājdzīvniekiem. Izvērtējiet, vai izvēlētās viesnīcas un apskates objektu apkārtne ir piemērota arī suņa vajadzībām? Starp citu, Eiropā arvien pieaug tādu tūrisma objektu skaits un servisa piedāvājums, kas orientēts uz ceļotājiem kopā ar dzīvniekiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Estravel Latvia
,


Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA)
,


Rēzeknes pilsētas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.281564sec.