Padomi, kā atvaļinājumā atturēties no komunikāciju tehnoloģijām

Eksperti atzīst, ka cilvēkam, kurš dienu no dienas saskaras ar e-pastu gūzmu, spiests atbildēt uz apnicīgiem telefona zvaniem un nevar atturēties no sekošanas jaunumiem dažādos medijos vai biežas interneta vietņu pārlūkošanas, ir nepieciešama "detoksikācija", kuras laikā jācenšas nelietot modernās komunikāciju tehnoloģijas.

Nedēļu vai divas ilgs atvaļinājums neapšaubāmi ir ideāli piemērots tam, lai uz laiku varētu nepievērst uzmanību tālrunim vai datoram. Taču "atslēgšanos" var veikt arī jebkuru citu brīvdienu laikā – jāņem gan vērā, ka reizēm var paiet diena vai pat divas, kamēr pārvarēsiet bailes no ziņu kavēšanas.

Pirms dodaties atvaļinājumā, sākotnēji pamēģiniet neilgu laika sprīdi iztikt bez sociālo tīklu un viedtālruņa klātbūtnes tipiskā darba dienā – tas palīdzēs atbrīvoties no iespējamām bailēm, ka šādi tiks palaists garām kas ļoti svarīgs.

Var gadīties, ka jūs nespējat atturēties no reizēm pat pārlieku uzmācīgas vēlmes būt tiešsaistē vai pārāk biežas sazināšanās pa tālruni. Rasels Poldreks no Teksasas Ostinas Universitātes (ASV) iesaka atstāt mobilo mājās, lai prātam "iemācītu" kļūt nedaudz atturīgākam no komunikācijām. "Viens no labākajiem risinājumiem, kā mainīt uzvedības paradumus, ir konstruēt vidi, kas noved pie panākumiem," viņš atzīst. "Dzinulis pārlieku komunicēt ar laiku pazudīs nemanot - īpaši, ja zināt, ka mobilais nav jums līdzi."

Saprotami, ka ne vienmēr iespējams pilnībā "atslēgties" no modernajām tehnoloģijām. Tam var būt dažādi iemesli – arī brīvdienās bieži nepieciešams sazināties ar bērniem, biznesa partneriem vai darba devēju. Šādā situācijā speciālisti iesaka veikt daļēju tā dēvēto "atslēgšanos", kuras laikā katru dienu var veltīt aptuveni pusstundu būtiskāko jautājumu risināšanai, bet pārējā laikā – iztikt bez saziņas pa tālruni un interneta.

Lai uz brīdi veselīgi pazustu no kontaktpersonu loka, reizēm palīdz pievēršanās jēgpilnām aktivitātēm – sen kārotās grāmatas izlasīšanai, fiziskām aktivitātēm vai vienam vakaram patīkamā sabiedrībā. Tas palīdzēs atbrīvoties no sajūtas, ka kaut kas tiek "laists gar degunu".

Dodoties brīvdienās, lai atslogotos no komunikāciju tehnoloģijām, apsveriet automātiskas e-pasta atbildes uzstādīšanu, kas norādīs, ka uz laiku ar jums nevarēs sazināties. Atgriežoties ierastajā rutīnā, noteikti nebūtu jākrīt panikā par nelasītu e-pasta vēstuļu kaudzi – protams, ik pa laikam tiek saņemtas svarīgas ziņas, taču lielākoties nepalaidīsiet garām neko būtisku, turklāt īpaši svarīga korespondence vienmēr tiek pārsūtīta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.20398903sec.