12 ieteikumi, kas noderēs ikvienam ceļotājam

Šūpojieties turbulences laikā. Izmantojiet radošu pieeju naktsmītņu meklēšanā. Ceļojumā vienmēr velciet mugurā ērtu jaku ar kapuci.

Lūk, 12 ieteikumi, kas ikvienam ceļotājam var līdzēt padarīt patīkamākas gaidāmās brīvdienas.

1. Nevelciet iešļūcenes (lidmašīnā)

Lidmašīnu pasažieriem drošības nolūkos tiek ieteikts nevilkt iešļūcenes. Negadījuma vai evakuācijas situācijā tās var izrādīties bīstamas, tādēļ labāk velciet robustus, izturīgus apavus, kuri pasargās jūsu kājas no karstuma vai asiem priekšmetiem.

2. Pašūpojieties (tikai mazliet)

Ja gaisa bedres lidojuma laikā liek jums šausmās sastingt, pārmaiņas pēc pamēģiniet ko citu – brīdī, kad lidaparātu pārņem turbulence, nedaudz pašūpojieties. Citi pasažieri jūsu itin savādo izturēšanos, visticamāk, nemanīs, taču šādas jūsu kustības ļaus kaut mazliet neitralizēt lidaparāta augstuma maiņu, un jūs jutīsieties ievērojami komfortablāk.

3. Velciet džemperi ar kapuci

Lai gan šis apģērba gabals stereotipu dēļ, iespējams, uzskatāms par nevaldāmu pusaudžu modes elementu, džemperis vai jaka ar kapuci ir lieliski piemērota ceļotājiem. To var izmantot kā saulessargu, lietussargu un vispārēju "slēpni" no apkārtējās vides brīdī, kad vēlaties nosnausties.

4. Sarullējiet drēbes

Kad nākamreiz kravāsiet ceļasomu, drēbes gluži vienkārši sarullējiet. Pēcāk, visticamāk, brīnīsieties, kādēļ vispār mēdzāt tās locīt.

5. Lidmašīnā izvēlieties Āzijas virtuves vai veģetāros ēdienus/uzkodas

Šādi pastāv liela iespēja, ka jūs kāroto porciju saņemsiet pirms citiem pasažieriem. Kā norāda eksperti, pārāk taukains vai smags ēdiens traucē atgūties pēc gara lidojuma, kura laikā šķērsotas vairākas laika joslas, tādēļ arī šī problēma būs novērsta. Turklāt visai iespējams, ka specifiskāki ēdieni būs gatavoti mazākā kvantitātē un tātad – būs kvalitatīvāki.

6. Paslēpiet ceļveža grāmatu

Ja atrodaties Londonā, Parīzē vai citā metropolē un vēlaties uzzināt norādes nokļūšanai kādā objektā, paslēpiet ceļveža grāmatu vai karti. Pretējā gadījumā visai iespējams, ka ļaudis centīsies no jums izvairīties.

7. Sinhronizējiet miegu ar jauno laika joslu

Lai aizkavētu iespējamo nelabumu pēc gara pārlidojuma, nokļūstot galamērķī nekavējoties centieties sinhronizēt savu miega režīmu ar jauno laika joslu.

8. Viesnīca nav vienīgā vieta, kur pārnakšņot

Aizmirstiet par nakti superdārgā viesnīcā vai trokšņainā hostelī. Atjautīgākie ceļotāji mūsdienās nakšņošanai izmanto privātus dzīvokļus vai istabas, izmantojot Airbnb.com un līdzīgus rīkus.

9. Iegādājieties troksni slāpējošas austiņas

Ja dodaties garākā ceļā, apsveriet troksni slāpējošu austiņu iegādi. Tās lieti noderēs, lai "pieklusinātu" krācošu blakussēdētāju lidmašīnā, raudošu mazuli lidostas uzgaidāmajā zālē vai pļāpājošus pusaudžus autobusā.

10. Aizmirstiet par draugiem

Ceļošana vienatnē sākotnēji var šķist nedaudz biedējoša, taču tas ir veids, kā gūt visspilgtākos iespaidus. "Solo ceļotāji" bieži atklāj, ka savos vientuļajos klejojumos satikuši lieliskus draugus, apguvuši svešvalodas un dažādu piedzīvojumu gaitā uzkrājuši unikālu pieredzi.

11. Atstājiet ceļvedi mājās

Jūs noteikti spēsiet itin labi iztikt bez šiem liekajiem kilogramiem somā. Ja ceļvedis tik tiešām nepieciešams, nokopējiet un ņemiet līdzi tikai vajadzīgās lappuses.

12. Izmantojiet ķermeņa valodu

Valodas barjeras gadījumā frāžu izkliegšana dzimtajā valodā jums daudz nepalīdzēs. Tā vietā izmantojiet zīmes, žestus un mīmiku. Tā ir vienīgā valoda, kura ļaus jums sazināties teju visur pasaulē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48746586sec.