5 ieteikumi, kur labi un nedārgi paēst Barselonā

Spānija ir pazīstama ar savu daudzveidīgo virtuvi, sākot no plaša klāsta uzkodām, kas pazīstamas kā tapas, līdz pat izsmalcinātām jūras veltēm. Ja ceļo uz Barselonu noteikti ir vērts nobaudīt spāņu tradicionālos ēdienus, kas gatavoti no svaigiem, vietējiem produktiem un pārsteigs ar interesantām garšu kombinācijām. Taču, ja plāno Barselonā pavadīt ilgāku laiku un ne vienmēr būs laika un naudas, lai vakariņotu izmeklētos restorānos, šeit būs daži ieteikumi, kur paēst ātri, lēti un labi.

1. Sendvidžu bode Bo De B

Šī ēstuve galvenokārt pazīstama ar saviem lieliskajiem sendvidžiem jeb milzīgām tikko ceptām bagetes tipa maizēm, kas tiek pildītas ar teju visiem iespējamiem produktiem, ko pats izvēlies. Tā kā šī vieta ir iecienīta gan vietējo, gan tūristu vidū, lai tiktu pie milzīgā sendvidža jārēķinās, ka dažkārt būs nedaudz jāpagaida rindā. Papusdienot iespējams bodītē iekšā, taču tur ir tikai pāris galdiņu, tāpēc vairums cilvēku izvēlas savu pasūtījumu ņemt līdzņemšanai. Šāda dažādās variācijās pildīta bagete maksā tikai 3,50 EUR, taču vari būt pārliecināts, ka sāta sajūta tevi nepametīs vēl ilgi. Bo De B kafejnīca atrodas ļoti tuvu Barselonetas pludmalei, tāpēc šis sendvidžs būs lieliska maltīte pēc pavadītas dienas pludmalē.

Adrese: c/ Fusteria 14 cantonada | Merce 35, Barcelona

2. Kebabu bode Menjar Per Emportar

Šī bodīte piedāvā varenu kebabu par lielisku cenu. Ļoti iespējams, ka bode Menjar Per Emportar  piedāvā lielākos Durum kebabus visā Barselonā, ko apstiprina arī paša kebaba svars – tas patiešām ir smags. Šī kebabu bode atrodas vienā no miljons mazajām Barselonas ieliņām, tāpēc iespējams būs grūtības ar tās atrašanu. Taču, kad būsi atradis un nobaudījis neizmērojami garšīgo kebabu un par to samaksājis tikai 3,50 EUR, gribēsi atgriezties vēl un vēl. Menjar Per Emportar ir ļoti neliela vieta, tāpēc arī šajā gadījumā ēdiens paredzēts līdzņemšanai.

Adrese: Carrer dels Codols 7, Barcelona

3. Burgeru ēstuve La Burguesa

Ja esi nolēmis, ka Barselonā vēlies nobaudīt vienu kārtīgu burgeru, tad īstā vieta būs La Burguesa. Šajā burgeru kafejnīcā iespējams nogaršot neskaitāma veida svaigi gatavotus burgerus. Piedāvājumā ir gan kafejnīcas ieteiktie standarta burgeri, gan arī iespējams pašam izvēlēties sastāvdaļas. Tā kā burgerā tiek izmantota svaiga steika gaļa, pats arī vari noteikti kādu to vēlies – labi izceptu, vidēju vai pat pusjēlu. La Burguesa atrodas vienā no Barselonas lielākajiem iepirkšanās centriem nedaudz nostāk no pilsētas paša centra. Burgers tiek pasniegts komplektā ar frī kartupeļiem, un tā cena svārstās no 5 līdz 8 EUR.

Adrese: 19 Avinguda Diagonal, Barcelona

4. Japāņu bufete Wok Yutaka

Šī būs īstā vieta tiem, kas būs ļoti izsalkuši, bet kam būs nedaudz vairāk laika, lai papusdienotu. Lai gan bufetes tipa jeb ēd-cik-vari restorāni Barselonā ir pa pilnam, šis noteikti ir viens no labākajiem, jo piedāvājumā ir patiešām kvalitatīvs ēdiens. Ja nāc līdz pulksten 16:30, jāmaksā ir 9,5 EUR, vēlāk vakaros ir nedaudz dārgāk. Par šo minēto naudas summu tu vari ēst tik porcijas, cik vien vēlies – vari pavadīt kaut vai visu dienu ēdot suši, garneles, kalmārus, dažādas citas jūras veltes vai tavā priekšā gatavotus wok ēdienus.

Adrese: Carrer del Rosselló, 307, Barcelona

5. Dienas piedāvājumi vietējos restorānos

Ja tomēr gribas, ko tradicionālāku, ieteicams ir izmantot izdevību pasūtot dienas piedāvājumu kādā no Barselonas vietējiem restorāniem. Vairums vietās dienas piedāvājums sastāv no uzkodas, otrā ēdiena un deserta, ja paveicas var tikt arī pie vīna, ja tas iekļauts piedāvājumā. Šāda maltīte, protams, būs nedaudz dārgāka, bet būs piemērota tiem, kas grib nogaršot tieši spāņu ēdienus. Vairums restorāni piedāvā izvēles iespēju visiem trim dienas ēdieniem, un jāatzīst, ka izvēle ir diezgan plaša. Dienas piedāvājums ir ļoti izdevīgs, jo tā cena par trim ēdieniem bieži vien atbilst tā paša konkrētā restorāna cenai tikai par otro ēdienu. Cenas par dienas piedāvājumu svārstās no 9 līdz pat 20 EUR, atkarībā no restorāna. Jāņem vērā, ka dienas piedāvājums darbojas tikai līdz noteiktam laikam, vakaros cenas tiek paaugstinātas.

Padoms: labāk neizvēlēties restorānus, ka atrodas uz galvenās tūristu ielas Las Ramblas, jo tajos mēdz apkrāpt tūristus, pasniedzot zemas kvalitātes ēdienus par neadekvātu cenu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69248581sec.