Ārlietu ministrijas ieteikumi ceļotājiem uz Ēģipti

Kopš 2011. gada janvāra revolūcijas Ēģiptē joprojām notiek pārmaiņas, kas atkārtoti ir izraisījušas demonstrācijas un vardarbīgus protestus. Komandanta stunda Ēģiptē ir atcelta, tomēr joprojām ir jārēķinās ar drošības pārbaudēm, galvenokārt tumšajā diennakts laikā.

Pēc 25. janvāra Revolūcijas gadadienas, kad atstādinātā prezidenta Mursi atbalstītāji aicināja uz demonstrācijām Kairā, Aleksandrijā un citās lielākajās Ēģiptes pilsētās, situācija ir stabilizējusies, tomēr atsevišķi incidenti – uzbrukumi policijas iecirkņiem, sprādzieni dažādos pilsētas rajonos vietās, kur pulcējas liels skaits cilvēku, joprojām notiek.

Situācija Sarkanās jūras kūrortos, kas atrodas 500 km attālumā no Kairas, ir stabila un atpūtai labvēlīga. Tomēr aicinām Latvijas valstspiederīgos, kuri nolēmuši doties tūrisma ceļojumā uz Šarmelšeihu, Hurgadu, Dahabu vai Tabu, uzturēties kūrortos, ievērot piesardzību un atturēties no ceļošanas pārējā valsts teritorijā. Ārlietu ministrija aicina izvērtēt nepieciešamību apmeklēt Kairu, Aleksandriju, kā arī iesaka neapmeklēt citas Ēģiptes lielākās pilsētas pie Suecas kanāla un Nīlas. Sīnāja pussalā aicinām atturēties no ekskursijām uz Svētās Katrīnas klosteri un neceļot uz pussalas ziemeļdaļu, īpaši teritoriju, kas atrodas Ēģiptes - Izraēlas robežas tuvumā.  Ceļojot uz Luksoru un Asuānu, Ārlietu ministrija stingri iesaka neizmantot autotransportu un vilcienu. Var ceļot ar kuģi no Nassera ezera līdz Abu Simbelai.

Ceļotājus, kuri jau atrodas Ēģiptē, aicinām pastāvīgi ievērot piesardzību un sekot līdzi jaunākajai informācijai Ārlietu ministrijas mājas lapā un plašsaziņas līdzekļos, kā arī tūroperatoru un viesnīcu sniegtajai aktuālajai informācijai.

Nepieciešamības gadījumā Latvijas Republikas valstspiederīgie var sazināties ar Latvijas Republikas vēstniecību Kairā pa tālruni ārkārtas situācijām: +201000939919, +201006034488; vai Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni: +371 26 33 77 11 vai e-pastu: [email protected].

Ārlietu ministrija stingri iesaka jebkurai personai, kura dodas uz ārvalstīm, pirms ceļošanas iegādāties dzīvības un veselības apdrošināšanas polisi, kas paredz arī personas repatriāciju slimības vai nāves gadījumā, kā arī reģistrēties konsulārajā reģistrā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65971589sec.