Septiņi veidi, kā ietaupīt ceļojot

1. Izvēlies ceļot ne-sezonas laikā

Vasara parasti ir atvaļinājumu laiks, tāpēc daudzas viesnīcas un tūristu apskates vietas to izmanto, paaugstinot pakalpojumu cenas.

2. Ceļojot kopā, izdevīgāk

Ceļojot divatā vai vairāku cilvēku grupā, var krietni ietaupīt uz naktsmītņu izmaksām, ņemot vienu, bet lielāku numuriņu. Ja vēlēsieties apskatīt arī citas pilsētas vai doties izbraukumos, lētāk būs kopīgi iznomāt automašīnu, nekā maksāt par vairākiem atsevišķiem pārbraucieniem ar sabiedrisko transportu vai taksometru.

3. Plāno ceļojumu laicīgi

Jāņem vērā, ka, pērkot biļetes pāris mēnešus pirms plānotā brauciena, tās būs lētākas, nekā pasūtot lidmašīnas biļeti īsi pirms ceļojuma. Taču, ja ceļojumu neorganizējat paši un izmantojat tūrisma aģentūru pakalpojumus, var izdoties atrast izdevīgos pēdējā brīža piedāvājumus.

4. Iesaiņo pārtiku līdzi no mājām, lai izvairītos no dārgajām lidostu uzkodām

Visiem zināms, ka lidostās visam cenas ir ļoti augstas, tāpēc ieteicams nodrošināties ar uzkodām jau savlaicīgi, lai nebūtu jāpārmaksā.

5. Meklē informāciju internetā

 Pirms dodies ceļojumā laicīgi iepazīsti savu galamērķi, izmantojot internetā pieejamo informāciju. Tādā veidā vari uzzināt par lētākajām un labākajiem restorāniem, kā arī dažādu citu noderīgu informāciju gan no citiem ceļotājiem,  gan vietējiem iedzīvotājiem.

6. Viesnīcas numuriņa vietā izvēlies citas alternatīvas

Mūsdienās pastāv vairākas alternatīvas dārgajiem viesnīcu numuriņiem. Piemēram, CouchSurfing.com, kurš piedāvā iespēju apmesties pie kāda vietējā iedzīvotāja pavisam par brīvu vai airbnb.com, kurā nereti iespējams izīrēt veselu dzīvokli, lētāk nekā par viena viesnīcas numuriņa cenu.

7. Laikus izmaini naudu

Laicīgi izmani naudu kādā no pašmāju izdevīgākajiem valūtas maiņas punktiem, kā arī bankā noskaidro par komisijas maksām, norēķinoties ar bankas karti ārvalstīs. Bieži vien tūristu iecienītos galamērķos valūtas maiņas kursi ir neizdevīgi, kā rezultātā, mainot lielu naudas summu zaudēsiet uz konvertācijas likmi.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58985615sec.