Sniedz ieteikumus, fotogrāfējot tirgos

Vienas no vietām, kur bildēs iemūžināt konkrēto vietu raksturojošos skatus, ir tirgus. Ja dodies ārpus Latvijas, vērts apmeklēt un fotogrāfēt skatus Stambulas  "Grand Bazaar", Sietlas "Pike's Place Market" un Vankūveras "Granville Island Public Market" tirgos, arī Ekvadoras "Otavalo Indian Market" un Bogotas "Paloquemo" tirgos.

Turpinājumā daži padomi, lai bildes būtu iespējami izteiksmīgas:

1. Neglīts ir arī interesants

Skaistās puķes un krāsainie augļi vienmēr ir objekti, uz kuriem patīkami skatīties. Tomēr neglīti objekti bildes padara vēl pievilcīgākas. Miesnieks asiņainā halātā vai zivju ķidātājs, kurš uzšķērž lielu plaudi, ir skati, no kuriem parasti novēršas, bet bildēs tie izskatās lieliski.

2. Fokusējies uz cilvēku sejām

Visi svaigie augļi un puķes ir lieliski foto objekti. Bet neaizmirsti par cilvēkiem, kuri pārdod šos produktus. Pieklājība vienmēr palīdz fotografēšanai. Ja nepaprasīsi atļauju fotografēt, daži mēģinās noslēpties no kameras, citi pat dzīs prom. Un nekad neaizmirsti fokusēt kameru uz acīm.

3. Fotografē objektu tuvumā

Koncentrējies uz objekta pamatelementiem. Fotografējot plašus kadrus, uzņemsi vajadzīgo ainu, bet nāksies upurēt sīkās detaļas. Vari padarīt savas bildes interesantākas, fotografējot objektu tuvumā. Gan kukurūza spilgtas krāsas spainītī, gan lērums ar koka karotēm izskatīsies interesantāk, uzņemts tuvplānā. Uzmaniet fokusu bildes uzņemšanas laikā un pārāk nepiesātini kadru. Reizēm melnbaltas bildes var izskatīties labāk.


4. Izpēti un plāno

Iepriekšēja izpēte ļaus atrast interesantākos stendus lielajā tirgū. Ceļa izveidošana kartē ļaus vairāk laika pavadīt interesējošajās vietās.

5. Nopērc kaut ko

Pat mazs pirkums ļaus nodibināt draudzīgu kontaktu ar pārdevēju. Nopērc kaut ko, izveido kontaktu un tad lūdz atļauju fotografēt. Sapratīsi, ka cilvēks būs laipnāks pret tevi un gribēs  izpalīdzēt (pozēt), kad būsi kaut ko labu izdarījis viņam.






KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13260388sec.