Kā izvairīties no zagļiem lielpilsētās

Kabatzagļi, protams, ir sastopami gandrīz jebkurā pasaules valstī, taču tie īpaši aktīvi ir tieši lielpilsētās, kurās viesojas daudz tūristu. Pilsētas viesi ir tik pārņemti ar jaunā apskatīšanu, ka nereti aizmirst pievērst uzmanību savām mantām, tāpēc tiek pakļauti apzagšanas riskam. Bez tam, tūristiem parasti ir līdzi dažādas vērtīgas lietas, piemēram, kamera, tāpēc tie zagļiem kļūst par īpaši pievilcīgu mērķi. Diemžēl vairums tūristu ir ļoti vienkārši atpazīt no vietējiem cilvēkiem pēc dažādām uzvedības pazīmēm, kas zaglim ļauj viegli atrast savu upuri.

1. Ģērbies ikdienišķās drēbēs

Nevelc tipisko tūristu uniformu – havajiešu kreklu un bermudu šortus. Arī ceļojot, valkā apģērbu, ko valkātu ikdienā. Daudziem cilvēkiem mājās ir slepenais plaukts ar vecām un krāsainām brīvdienu drēbēm, taču tās labāk atstāt turpat plauktā. Ja tu to apģērbu nevelc savā valstī, tad nevelc to arī ceļojuma laikā. Vairākums mūsdienu pilsētu cilvēki ģērbjas kā jebkurā citā pasaules pilsētā, tāpēc, uzvelkot netipiskas, uzkrītošas drēbes, tu tikai piesaistīsi nevajadzīgu uzmanību, īpaši zagļiem. Ļaundari uzreiz sapratīs, ka esi tūrists, tāpēc uztvers tevi par īsto mērķi, ko aplaupīt.

2. Nenēsā rokās pilsētas karti un ceļvežus

Iepazīsties ar karti pirms dodies ārā no viesnīcas. Ja rodas nepieciešamība uz ielas, apskaties kartē, taču uzreiz pēc tam liec to atpakaļ somā. Staigājot pa pilsētu ar karti rokās, ikviens sapratīs, ka esi pilsētas viesis. Zagļu mērķi lielākoties ir tūristi, tāpēc, ja izskatīsies kā vietējais vai vismaz ārvalstnieks, kurš pilsētu pazīst un šeit jau it kā mitinās, zagļi tevi tik ļoti neievēros un iespējams meklēs citu – tūristu –upuri.

3. Nepārtraukti uzmani savu somu

Ja tev ir rokas/plecu soma, tad visu laiku turi tai pāri roku, cik cieši vien iespējams. Pārliecinies, vai visi somas nodalījumi ir kārtīgi aiztaisīti. Vietās, kur apgrozās īpaši liels cilvēku pūlis, piemēram, metro somu turi sev priekšā, jo, turot uz sāna, zaglis var pat ļoti ātri un nemanāmi pārgriezt somas lences un momentā aizbēgt ar visu somu. Turklāt, mugursomas vispār nevajadzētu izmantot, esot ceļojumā kādā no lielpilsētām, jo tās sniedz lielisku iespēju zaglim pavisam viegli izņemt no tās visu nepieciešamo. Ja ir liela nepieciešamība pēc mugursomas, tad, pārvietojoties pa cilvēku pilnām ielām, to nevajadzētu nēsāt uz muguras, bet gan priekšā.

4. Neatstāj kafejnīcā mantas uz/zem galda

Īpaši uzmanīgiem jābūt, pusdienojot kādā āra kafejnīcā, jo zaglis, skrienot garām, var aši nočiept uz galdiņa nolikto telefonu. Bez tam, vēl viens aktuāls zagļu triks, ir izlikties, ka viņi pārdod avīzes vai tamlīdzīgus materiālus. Zaglis pienāks pie tevis un noliks pārdodamo avīzi uz tava galdiņa, izliekoties, ka rāda, par ko tajā rakstīts. Ņemot avīzi atpakaļ, zaglis paķers arī tavu telefonu vai maku, kas bijis zem avīzes. Bez tam, arī somas nevajag atstāt zem galda vai krēsla, jo zagļiem tas būs lieliska izdevība somu iegūt savā īpašumā.

5. Neizrādies ar savām vērtīgajām mantām

Neapšaubāmi zagļus visvairāk piesaista cilvēki, kuriem acīmredzami ir kādas vērtīgas lietas. Kad meklē kaut ko somā, necilā ārā visas savas vērtslietas, kā telefons, fotoaparāts, maks, to lieki neizrādot visai publikai. Tāpat arī nebūtu ieteicams nesāt savu dārgo kameru, karājoties kaklā. Labāk visu turi somā, taču pievērs tai pastiprinātu uzmanību.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Melngalvju nams
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42069793sec.