TOP 10 bezmaksas iespējas Parīzē, kuras būtu žēl palaist garām [1]

 Parīze ir viena no pasaules skaistākajām pilsētām, taču arī viena no dārgākajām. Piedāvājam Jūsu uzmanībai 10 bezmaksas aktivitātes laika pavadīšanai Parīzē.

1. IZMANTO BEZMAKSAS SVĒTDIENAS



Ja pareizi saplānosi ceļojuma laiku, tad pateicoties īpašai «Bezmaksas svētdienu programmai» varēsi apmeklēt populārākos muzejus un pieminekļus Parīzē bez maksas. Bezmaksas tūrisma objektu sarakstā ir iekļauti īstie tūrisma magnēti - Luvra un Musee d'Orsay, kā arī mazākie objekti: muzejs Albert-Kahn musée et jardins (veltīts skaistākajiem pasaules dārziem), muzejs Musée de l'Assistance Publique (veltīts Parīzes slimnīcu vēsturei). Programma «Bezmaksas svētdienu programma» ir interesanta arī tiem ceļotājiem, kuri viesojas Parīzē atkārtoti, lai iepazītu to no pavisam citas puses un apmeklētu vietas, uz kurām Jūs neaizietu par maksu.

Informācijai: en.parisinfo.com


2. BAUDI KINOFILMAS ZEM ATKLĀTĀM DEBESĪM



Pavadi vasaras vakarus Parīzes bezmaksas filmu kinoteātrī zem klājām debesīm lielākajā pilsētas parkā Parc de la Villette. Kinoseansi notiek no jūlija līdz augustam un parasti ir veltīti konkrētai tēmai. Šogad tā ir «Tous en scène» jeb «Ikviens uz skatuves». Programmā ir iekļautas tādas filmas kā Where the Wild Things Are, Be Kind Rewind and The Killing. Šis ir fantastisks pasākums un, ja tevi mulsina iespēja pavadīt vakaru sēžot zālājā, tad par 7 eiro vari izīrēt guļamkrēslu.

Informācijai: adrese 19th arr, villette.com


3. DODIES PASTAIGĀ PA JARDIN DU LUXEMBOURG DĀRZU



Ir jauki pavadīt laiku mierīgajā pilsētas parkā, kas, starpcitu, ir otrais lielākais Parīzē un ir Francijas senāta dārzs. Skaists ainavisks dārzs šajā vietā tika ierīkots 17.gadsimtā un tajā atrodas simtiem pieminekļu, statuju un strūklaku. Šo mākslas darbu vidū ir pirmais mākslinieka Frédéric Bartholdi Brīvības statujas modelis, kuru tu noteikti atradīsi, pastaigājoties pa labi koptām taciņām. Parks atrodas pavisam tuvu daudziem Parīzes galvenajiem tūrisma objektiem un aicina ceļotājus atpūtināt kājas, lasot Parīzes ceļvedi vai izbaudot pikniku.

Informācijai: adrese Rue de Médicis-Rue de Vaugirard, 6th arrondissement, senat.fr/jardin


4. NOBILDĒJIES PIE MĪLESTĪBAS SIENAS



Ja tevi nesaista romantiski mīlināšanās vārdi, tad «Mīlestības siena» Monmartras ielā nav domāta tev. Parīze ir un paliek mīlestības pilsēta, tāpēc nav brīnums, ka šāda siena ar frāzi «Es mīlu tevi» vairākos simtos valodu ir parādījusies tieši šeit. Šis romantiskais objekts piesaista apmeklētājus no visas pasaules, kas meklē vietu «mīlestības bildēm». Siena ir Frederic Baron izgudrojums, kurš 1992. gadā sāka kolekcionēt «I love you» frāzes un kaligrāfa Claire Kito mākslas darbs. «Mīlestības siena» atrodas netālu no mirdzoši baltās Sacré-Coeur bazilikas – Parīzes ikonas, ko var apmeklēt bez maksas.

Informācijai: adrese Place des Abbesses, 18th arr, lesjetaime.com


5. NOTEIKTI APMEKLĒ PARĪZES DIEVMĀTES KATEDRĀLI



Viens no populārākajiem tūrisma objektiem Parīzē Dievmātes katedrāle ir galvenā figūra Île de la Cité salā, Sēnas upes vidū. Tās gotikas stiprinājumu un lielisko vitrāžu dēļ, to ir vērts apskatīt ne tikai no ārpuses, bet arī no iekšpuses. Skvēri un tilti ap katedrāli vienmēr ir pilni ar lielu ielas mākslinieku, dzīvās mūzikas grupu un «dzīvo» statuju skaitu, kas izklaidē atpūtniekus un ceļotājus.

Informācijai: adrese Place Jean-Paul II, 4th arr, notredamedeparis.fr Strādā katru dienu no 8:00 līdz 18:45 (19:15 brīvdienās)


6. DODIES EKSTRAVAGANTAJĀ EKSKURSIJĀ UZ KAPIEM



Aiz draudošās 20.gadsimta akmens ieejas uz 100 hektāru platības atrodas Parīzes lielākie kapi ar milzīgu daudzumu dīvainu kapu un piemiņu vietu. Père Lachaise ir pasaules apmeklētākie kapi, pateicoties iespaidīgiem  šeit apglabāto cilvēku vārdiem, ieskaitot Georges Rodenbach (kura kapu vietā atrodas lielā bronzas figūra, kura izraujas no kapa), Oscar Wilde (kura kapu vietu apmeklētājas nobučo ar sarkanu lūpu krāsu) un grupas The Doors dalībnieka Jim Morrison kapu vietu ar nelielu akmeni, kas piesaista tūkstošiem fanu katru gadu.

Informācijai: adrese 16 rue du Repos, 20th arr, pere-lachaise.com. Darba laiks: no 6. novembra līdz 15. martam pirmdienās-piektdienās 8:00-17:30, sestdienās 8:30-17:30, svētdienās un svētkos 9:00-17:30. No 16.marta līdz 5.novembrim kapi ir atvērti pusstundu ilgāk.


7. ATKLĀJ ATELIER BRANCUSI SKULPTŪRU PASAULI



Pompidou centra galveno muzeju un ekspozīciju apmeklējums parasti izmaksā ap 10 eiro, savukārt ieeja mākslinieka Constantin Brancusi studijā tajā pašā skvērā ir bezmaksas. Revolucionārs skulptors, kurš mira 1957.gadā, savu darbnīcu un mākslas darbusatstāja mantojumā  vietējai pašvaldībai. Darbnīca tika restaurēta un tagad sniedz apmeklētājiem ieskatu mākslinieka darba apstākļos un prezentē viņa darbus, kuri ietekmēja mūsdienu skulptūru mākslu.

Informācijai: adrese Place Georges Pompidou, 4th arr, centrepompidou.fr. Darbojas katru dienu no 14:00 līdz 18:00, izņemot otrdienas.


8. PASTAIGĀJIES PA LA PROMENADE PLANTÉE



Atklāts 1993.gadā, sešus gadus pirms līdzīga projekta High Line palaišanas Ņujorkā, La Promenade Plantee ir trīs līniju pastaigu ceļš austrumu Parīzē, kas ir ierīkots bijušā dzelzceļa vietā. 4,5 kilometru garais ceļš ir labākais veids, lai iepazītu pilsētu. Tas aizvedīs Jūs gar viaduktiem, augšā un lejā pa kāpnēm, virs ielām un piedāvās iespēju iepazīt parīzieša ikdienas dzīvi. Šis ceļš ved pāri slavenajām Viaduc des Arts tiltam, kura arkas šobrīd ir iemīlējušas mākslas galerijas.

Informācijai: adrese 12th arrondissemen, promenade-plantee.org


9. BAUDI NAKTS PIKNIKU SQUARE DU VERT-GALANT



Ja vēlies izbaudīt īstas Parīzes nakts garšu, bohēmisko atmosfēru, paņem vīna pudeli un dodies uz Square du Vert-Galant. Jaukais parks atrodas salas Île de la Cité rietumu pusē un to var sasniegt, nokāpjot lejā no Pont Neuf. Vasaras laikā parks ir pilns ar cilvēkiem, kuri atpūšas uz zālāja, baudot pilsētas skatu un jahtu kustību no abām salas pusēm. Nav retums redzēt lielu degošo sveču daudzumu, kas lēni peld pa upes straumi un piepilda gaisu ar īpašo Parīzes šarmu.

Informācijai: adrese Pont Neuf, Saint-Germain-l'Auxerrois, 1st arr


10. IESKATIES GALERIES LAFAYETTE MODES SKATĒS



Dabūt biļeti uz modes pasākumu Paris Fashion Week ir ārpus daudzu tūristu iespējām, taču izbaudīt tā atmosfēru ir iespējams katru piektdienas vakaru tirdzniecības centrā Galeries Lafayette. Bezmaksas modes un stila šovi ietver sevī profesionālu modeļu lavierēšanu pa mēli, prezentējot centra modes kolekcijas. Jāņem vērā, ka biļeti uz tādu šovu labāk rezervēt jau iepriekš (sazinoties ar tirdzniecības centru), lai saņemtu apstiprinājumu ar precīzu vietu un laiku.

Informācijai: adrese 40, Boulevard Haussmann, 9th arr, +33 0142 823025 or [email protected], galerieslafayette.com


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 daila 06/30/2017 13:58 forsi

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.83071017sec.