7 izplatīti mīti par Parīzi, kas var traucēt tās apmeklējumam [2]

Stereotipi, subjektīvi viedokļi vai kaimiņa izklāstītais atgadījums – par Parīzi ceļotājiem nākas dzirdēt visdažādākos stāstus. Tas, bez šaubām, ir saprotami, jo runa taču ir par pasaulē populārāko tūrisma galamērķi. Tomēr nu pienācis laiks kliedēt dažus no izplatītākajiem mītiem par Gaismas pilsētu.

Parīzieši ir rupji pret tūristiem

Parīze ir liela pilsēta, tādēļ tās viesiem patiesi jauku cilvēku vidū jābūt gatavam sastapt arī kādu īgņu. Taču vai jūs pateicāt bonjour? Vai uzsmaidījāt? Vai gluži vienkārši gaidījāt, ka jūsu priekšā tiks izklāts sarkanais paklājiņš?

Nenoliedzami, apkalpošanas nozare Parīzē savā ziņā ir īpatnēja – viesmīļi necenšas nopelnīt lielākas dzeramnaudas, bet viesnīcnieki nesatraucas par numuru piepildīšanu, tādēļ ne vienmēr viņi ir gatavi izdabāt ikkatrai jūsu vēlmei. Tomēr ir skaidrs, ka "vidējais" parīzietis nebūt nesagaidīs jūs "uzpūstiem vaigiem".

Jums noteikti jāapmeklē Luvra

Patiesībā nekādu priekšrakstu par to, kurp noteikti būtu jādodas ikkatram Parīzes viesim, nepastāv. Protams, ir vērts apmeklēt gan Luvru un Eifeļa torni, gan Dievmātes katedrāli un Triumfa arku, taču nebūt nepiedzīvosiet vilšanos, ja nesekosiet visiem ceļveža norādījumiem. Patiesi, ja jūs pilnībā neinteresē māksla, kādēļ gan vajadzētu pavadīt vairākas stundas muzejā? Jums noteikti izdosies sajust Parīzes garšu arī citos veidos.

Parīze ir dārga pilsēta

Vīns – trīs eiro par pudeli, gigantiska bagetes sviestmaize – četri eiro, brauciens metro – mazāk par diviem eiro, muzeju apmeklējumi – par velti. Parīzei, protams, ir ko piedāvāt turīgākajiem atpūtniekiem, taču vēl piemērotāka tā ir "budžeta" ceļotājiem – ar nosacījumu, ja zināt ko un kur meklēt. Pilsētu iespējams teju visā tās krāšņumā baudīt arī tad, ja nevēlaties lieki tērēties.

Piemēram, "Musee Carnavalet" apmeklējums (bezmaksas), visticamāk, būs tik pat ieintriģējošs kā "Musee de l'Orangerie" (9 eiro), un falafel sviestmaize restorānā "L'As du Fallafel" (5,50 eiro) galu galā nebūs daudz peļamāka par haute cuisine vakariņām "Restaurant le Meurice" (200 eiro). 

Ēdiens it visur ir perfekts

"Gumijota" gaļa, sakaltuši konditorejas izstrādājumi un teju neēdami frī kartupeļi – šādi elementi Parīzes ēdināšanas nozares ainavā ir tikpat bieži sastopami kā kārdinošās maltītes, kādas pavīd tūrisma ceļvežos, žurnālos un interneta blogos. Jāatzīst, ka atsevišķos restorānos vairāk uzmanības tiek pievērsts ēdienkartes tulkošanai 10 valodās nekā kvalitatīva ēdiena gatavošanai, tādēļ jāatceras, ka pirmais iespaids var būt maldīgs. Ja jūsu coq au vins (vista vīna mērcē) ir nebaudāma, tas nav nekas ārkārtējs – jūs nebūsiet ne pirmais, ne pēdējais, kurš to pasūtījis.

Visi parīzieši ģērbjas eleganti

Viens no izplatītākajiem stereotipiem par Parīzi saistīts ar pilsētnieku tērpšanās paradumiem. Tiesa gan, modes nedēļas ietvaros uz mēles daudzviet pilsētā gan dāmas, gan kungi izskatās satriecoši, tomēr parīziešu ikdienas ietērps variē no teicami pašūtiem uzvalkiem un tūkstošiem eiro vērtiem aksesuāriem līdz uzspīlētiem džinsiem, pabalējušiem T-krekliem un pat tik neparastām apģērba gabalu kombinācijām, kuras, domājams, pats Pikaso nodēvētu par bezgala savādām. Lai kā arī nebūtu, parīzieši, šķiet, uzdrīkstas it visu un neseko kādai konkrētai modes tendencei, tomēr ir skaidrs – viņi savos tērpos allaž jūtas pašpārliecināti un neapturami.

Parīze ir bīstama

Ja vien jūs nebiedē suņu kakas, Parīze nebūt nav noziedzības perēklis. Kā liecina statistika, pērn kabatzagļu aktivitāte pilsētā, salīdzinot ar 2012. gadu, sarukusi par 22,4 procentiem, bet par smagākiem noziegumiem tiek ziņots ļoti reti.

Parīzē gan der uzmanīties no krāpniekiem, piemēram, svešinieks jūs var pārsteigt ar lūgumu parakstīt kādu viltotu petīciju vai aizpildīt aptaujas veidlapu, kamēr nemanāmi "atvadīsieties" no naudasmaka. Lai gan arī šādi gadījumi ir itin reti, gluži kā citās lielpilsētās ieteicams ievērot piesardzību ļaužu pārpildītās vietās, tostarp metro, taču citādi Gaismas pilsētā nav no kā bīties.

Parīze ir mīlnieku pilsēta

Pārsteidzoši, taču patiesībā Francijas galvaspilsētu varētu nodēvēt par vientuļnieku pilsētu – 51 procents parīziešu ir neprecēti un dzīvo vieni, kas ir daudz augstāks rādītājs nekā vidēji valstī. Tādēļ uz Parīzi droši var doties arī tie, kuriem nav otrās pusītes, un, kas zina, varbūt izdodas satikt savu dvēseles radinieku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 fday 04/28/2014 11:09 moira, tātad kādi ir jūsu argumenti? Ēdiens ir perfekts, visi apģērbušies, ka no modes žurnāla vāka?

2 moira 04/28/2014 09:54 vai raksta autors pats ir bijis Parīzē vai arī vienkārši pārtulkoja kāda rakstu, kas arī nav tur bijis?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.4025538sec.