Noderīgi padomi un ieteikumi Londonas acs apmeklējumam

Ja jums vēl nav izdevies pievienoties 3,75 miljoniem cilvēku, kuri ik gadu skata Lielbritānijas galvaspilsētu no nu jau pasaulslavenā un simboliskā panorāmas rata "London Eye" gondolām, turpmākie padomi un ieteikumi noderēs, lai izvairītos no stundām ilgas gaidīšanas rindā, tā vietā maksimāli izbaudot braucienu.

Sākotnēji bija paredzēts, ka panorāmas rats "London Eye" jeb Londonas acs, kurš tika atklāt jaunās tūkstošgades svinībās 2000. gadā, Temzas krastu rotās vien dažus gadus. Taču nu tas ir kļuvis teju par neizdzēšamu pilsētas simbolu, kā arī ir apmeklētākā maksas atrakcija Lielbritānijā.

Kad apmeklēt?

"London Eye", kuru dēvē arī par Tūkstošgades ratu, apmeklētājiem atvērts no pulksten 10 rītā septiņas dienas nedēļā. Visvairāk interesentu braucienu rata gondolās bauda vasaras mēnešos un nedēļas nogalēs. Vislabāk biļetes rezervēt jau laikus, un standarta biļetes īpašniekiem ieteicams stāties rindā aptuveni 30 minūtes pirms plānotā brauciena. Klienti, kuri iegādājas dārgākās "fast-track" biļetes, iegūst priekšrocību stāties "ātrajā" rindā, un to ieteicams darīt vismaz 15 minūtes pirms plānotā brauciena.

Ko sagaidīt?

"London Eye" ir 32 pasažieru gondolas (lai gan ir iespējams iekāpt 33. gondolā, jo neeksistē gondola ar numuru 13). Viens apmeklējums ietver vienu pilnu rata apgriezienu, kurš ilgst aptuveni 30 minūtes, un šajā laikā apmeklētāji paceļas 135 metru augstumā. No šī punkta labas redzamības apstākļos iespējams saskatīt objektus pat 40 kilometru attālumā. Brauciena laikā gondolās netiek izziņoti nekādi komentāri, taču viesiem jābūt gataviem nelielai burzmai un kņadai, jo vienā gondolā vienlaikus var iekāpt līdz 28 cilvēkiem. Gondolas ir pilnībā pieejamas apmeklētājiem ratiņkrēslos.

Biļešu cenas

Biļetes tiešsaistē iegādājamas par 10 procentiem lētāk. Vienas biļetes cena pieaugušajiem, iegādājoties to brauciena dienā, ir aptuveni 24 eiro; bērniem vecumā no četriem līdz 15 gadiem – 17 eiro; bērniem, kas jaunāki par četriem gadiem, brauciens ir bezmaksas, bet seniori, kas vecāki par 60 gadiem, biļeti var iegādāties par aptuveni 20 eiro. Biļetes viesiem ar īpašām vajadzībām jārezervē jau iepriekš pa tālruni (+44) 871 781 3000, un viņu pavadonim vai aprūpētājam brauciens ir bezmaksas.

Īpaši pasākumi

Ja nevēlaties Londonu no putna lidojuma uzlūkot svešinieku klātbūtnē, iespējams "London Eye" gondolu noīrēt privāti. Šādā gadījumā tajā jāatrodas vismaz trim cilvēkiem, tādēļ, piemēram, ja vēlaties braucienu baudīt divvientulībā, jārēķinās, ka jūs pavadīs personāla pārstāvis.

Pakalpojuma cena – 500 sterliņu mārciņas jeb nedaudz virs 600 eiro.

Tāpat interesenti var rezervēt kādu no "tematiskajiem apļiem" – piemēram, šokolādes baudīšanas piedzīvojumu sadarbībā ar "Hotel Chocolat" par aptuveni 55 eiro, kas ietver arī divas glāzes šampanieša "Prosecco". Jebkurš apmeklētājs glāzi šampanieša var baudīt arī kopējā kapsulā – tad biļetes kopējā cena ir ap 43 eiro.

Ārpus panorāmas rata noteiktā darba laika kādā no tā gondolām iespējams baudīt arī vakariņas – tad viesu vajadzībām gondolā tiek uzstādīts galds ar vietām līdz astoņiem viesiem. Izsmalcinātas trīs ēdienu vakariņas tiek pasniegtas trīs apļu laikā un izmaksā 5 000 sterliņu mārciņas jeb nedaudz virs 6 000 eiro.

"London Eye" faktos un skaitļos

Katra panorāmas rata "London Eye" gondola sver 10 tonnas. Kopējais rata un gondolu svars ir 2 100 tonnu. Gondolas pārvietojas ar ātrumu 26 centimetri sekundē jeb aptuveni viens kilometrs stundā, tādēļ viesi tajās var ērti iekāpt un izkāpt, kamēr rats atrodas kustībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.95673108sec.