Noderīgi padomi par galda etiķeti, ko ievērot, atrodoties ārvalstīs

Galda manieres katrā pasaules valstī ir tikpat unikālas un nozīmīgas, kā konkrētās valsts kultūra un ēdiens tavā priekšā, tādēļ piedāvājam iepazīties ar dažiem etiķetes noteikumiem, ko ņemt vērā, pirms doties ceļojumā.

Taizemē neizmanto dakšiņu ēdiena ielikšanai mutē

Tā vietā, lai vārītus rīsus ēstu ar dakšiņu, izmanto to tikai, lai pārliktu ēdienu savā karotē.

Ir gan daži izņēmumi. Piemēram, daži ziemeļu un ziemeļaustrumu taizemiešu ēdieni parasti tiek ēsti ar rokām. Ja ēdienu ir jāēd ar rokām, to var atpazīt pēc tā, ka rīsi ir salipuši. Vēl arī ir vērts ņemt vērā, ka dakšiņu var izmantot, lai apēstu produktus, kuri nav daļa no rīsu ēdiena. Taču pats sliktākais, ko var izdarīt Taizemē ir rīsu ēšana ar irbulīšiem – tas, labākajā gadījumā, izskatās neveikli un neērti, bet sliktākajā – arī bezgaumīgi.

Japānā ēdot rīsus, tajos nedrīkst atstāt irbulīšus

Starp kumosiem irbulīšiem ir jāatrodas saliktiem kopā tavā priekšā, paralēli galda malai. Nekādā gadījumā ēšanas starppauzēs neatstāj irbulīšus rīsu traukā. Kādēļ? Bēru laikā Japānā pie aizsaulē aizgājušā cilvēka zārka tiek novietota viņa rīsu bļodiņa ar iekšā ieliktiem irbulīšiem. Tāpēc, lai neizveidotos neveikla situācija, ēdienreižu laikā ievēro šo nosacījumu un neatstāj irbulīšus rīsos, vai arī tad labāk izvēlies ēst ar dakšiņu.

Tuvajos Austrumos, Indijā un dažās Āfrikas daļās neēd ar kreiso roku

Dienvidindijā, kamēr tu ēd, nepieskaries ēdiena traukam ar kreiso roku. To nedrīkst darīt tādēļ, ka šajās zemēs tiek uzskatīts, ka kreisā roka ķermeņa funkciju dēļ ir netīra. Kreisās rokas neizmantošana neattiecas tikai uz ēšanu, bet arī, piemēram, uz svarīgu dokumentu nodošanu cita cilvēka rokās. Savukārt, ja esi kreilis, vari izmantot ēšanai kreiso roku, vienīgi ar noteikumu, ka tad nepielieto labo.

Gruzijā tradicionālo svētku laikā nemalko vīnu

Gruzijā tradicionālo svētku laikā vīnu drīkst dzert tikai tad, kad kāds izsaka tostu. Tāpēc, ja kādreiz gadās būt Gruzijā tradicionālo svētku laikā, ko gruzīņi sauc par supra, nemalko vīnu – sagaidi, kad kāds uzsauc tostu un tad izdzer glāzi pilnīgi tukšu (glāzes ir neliela izmēra).

Meksikā tako ēšanai neizmanto nazi un dakšiņu

Meksikāņi uzskata, ka tako ēšana ar dakšiņu un nazi ne vien izskatās muļķīga, bet pat snobiska – gluži tāpat, kā ēst burgeru ar ēšanas piederumiem. Tieši tāpēc esi pieklājīgs – ēd ar rokām.

Itālijā kapučīno dzer tikai līdz pusdienlaikam

Daži itāļi uzskata, ka pēcpusdienā vai vakarā izdzerta kapučīno krūze nelāgi ietekmē vēdera pašsajūtu, citi – ka tā ir normālas ēdienreizes aizvietotāja, jo ir pierasts, ka kapučīno dzer vai nu vienu pašu vai kopā ar to brokastīs apēd kruasānu. Jebkurā gadījumā, esot Itālijā, tu neredzēsi nevienu vietējo, kurš pasūtītu kapučīno pēc pulksten trijiem dienā, vai, vēl jo vairāk, vakariņu laikā. Ņem vērā, ka tad, ja pasūtīsi kapučīno pēc pusdienlaika, tu automātiski tiksi uzskatīts par tūristu, tādēļ kapučīno vietā labāk vienmēr izvēlies, piemēram, espresso.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56914687sec.