13 pazīmes, ka esi dabas un pasaules pētnieks, lai gan šķiet, ka neceļo pietiekoši

Šajā laikā, kad ceļošana ir kļuvusi vienkāršāka un pieejamāka, tomēr vēl atrodas iemesli, kas kavē izbaudīt pasaules un dabas krāšņumu un dotās iespējas pilnībā. Šī iemesla dēļ arī rodas pārmetumi pašam sev par to, ka nesanāk izrauties no darba rutīnas vai iekrāt naudu, lai priecētu acis un dvēseli tuvākā vai tālākā ceļojumā. Tālāk rakstā tiks uzskaitītas pazīmes, kas, iespējams, spēs ielīksmot ikviena ceļotāja sirdi, liekot saprast, ka līdzšinējā pieredze kā tūristam ir bijusi noderīga.

1. Notikumi un pieredzes iegūšana šķiet interesantāka nekā lietas

Ceļotājiem, kas ekskursijas laikā nedzenas pēc kādas konkrētas lietas, bet gan ir ieinteresēti baudīt laiku, vietu, apkārtni un sniegtās emocijas, jau ir novērojama īstā pētnieka attieksme.

2. Iekļaušanās citā kultūrā nesagādā problēmas

Tevi aizrauj citu kultūru daudzveidība. To izbaudīt pašam uz savas ādas ir gluži vai nepieciešamība, ja atrodies ārzemēs.  

3. Tava ikdiena nav vienveidīga

Tās var būt kaut vai nelielas izmaiņas tavā dzīves vietā, pārbīdot mēbeles. Vai cits ceļš, pa kuru iet mājās no darba, vai vienkārši nebaidies izmēģināt kaut ko jaunu, jūtot brīvību domās un darbos.

4. Tu nebaidies riskēt

Nav runa par kaut ko pārgalvīgu, bet gan par dažādu jaunu lietu izmēģināšanu. Tas nereti var notikt ārpus komforta zonas, kuru tu nebaidies atstāt.

5. Svešinieki tevi nebaida

Tu necenties izvairīties no svešiniekiem – tieši otrādi, tevi interesē jaunu cilvēku iepazīšana, jo tā var novest pie ciešas draudzības. Sarunas uzsākšana ar svešinieku nav nekas neizdarāms. No ikviena cilvēka var kaut ko mācīties – vai nu ņemt piemēru par to, ko darīt vai ko nedarīt.

6. Tev patīk ģeogrāfija

Viss par ģeogrāfijas tēmu šķiet interesants. Vēl lielāka ieinteresētība rodas par panorāmas skatu, ainavu un dabas apskati. Tas pat īstenībā iet ārpus ģeogrāfijas tēmas – tev vienkārši patīk jaunas vietas.

7. Tu esi ziņkārīgs cilvēks

Tev patīk iemācīties kaut ko jaunu. Nereti caur grāmatām, publikācijām vai dokumentālām, izglītojošām filmām, kas paver jaunu interešu un vēlmju loku.

8. Tev izdodas veiksmīgi saplānot savu budžetu

Luksus preču vai nevajadzīgu lietu pirkšana nav aktuāla tavā ikdienā. Tu proti saplānot savus izdevumus tā, lai tie nepārsniegtu ieņēmumus. Pieņēmums, ka nauda dara laimīgu, tavuprāt, ir gaužām nepareizs.

9. Aizrautība dara tevi laimīgu

Tu ar īpašu degsmi gribi izprast pats sevi un visu apkārt notiekošo. Vēlme pēc dzīves, kas pašu apmierina ir pašsaprotama. Visa ierastā pamešana tevi nedara bažīgu, ja tā vietā var darīt to, kas patiesi aizrauj un dara laimīgu.

10. Tu esi dzīves skolēns

Izglītība, protams, ir noderīga, taču tai papildus vērtību dod iegūtā pieredze. Tu proti mācīties no savām kļūdām. Jaunu zemju atklāšana ir sava veida izglītošana.

11. Tu neesi kategorisks

Ikviens zina, ka ceļojumā var gadīties visādi, kļūdīties ir tikai cilvēcīgi. Taču šīs kļūdas nav tādas, kas spēj pilnībā izsist no sliedēm. Aizveroties vienam ceļam, tu spēsi atrast citu.

12. Tev patīk izaicinājumi

Izaicinājumi pat spēj iepriecināt. Tu labprāt vēlies nokļūt izaicinājuma priekšā, lai pārbaudītu pats sevi. Stāšanās pretī izaicinājumam izglīto vairāk nekā stāvēšana malā, gaidot, kad viss atrisināsies pats no sevis vai ar citu palīdzību.

13. Tev patīk piedzīvojumi

Vēsturiskās grāmatās var atrast kaut ko sev saistošu. Arī kāda citas valsts vēsturiska muzeja apmeklējums tev šķiet interesants. Tu labprātāk dodies ārpus mājas, nekā paliec tajā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 26.04.2024 Rallistu ielas stāsti Talsu novada TIC
25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.66823411sec.