Pieci padomi, ko ievērot, apceļojot Japānu

Ik reizi, kad apciemojam vietu, kurā iepriekš neesam viesojušies, paiet laiks, līdz pierodam pie tās kultūras. Vislabākais veids, lai pielāgotos vietējo cilvēku ieradumiem, ir pievērst uzmanību pat vismazākajām atšķirībām viņu uzvedībā. Travelnews.lv piedāvā piecus ieteikumus, kuri tev palīdzēs vieglāk iekļauties Japānas kultūrā.

Sveicināšanās

Ir saprotami, ja esi kautrīgs, satiekot jaunus cilvēkus vai, piemēram, veikala pārdevēju, taču absolūta vienaldzība iepirkšanās laikā Japānā tiek uzskatīta par rupjību. Lai tevi neuzskatītu par nepieklājīgu cilvēku, ieejot veikalā vienmēr paskaties uz apkalpojošo personālu, kas atrodas pie kasēm, aiz letes vai citur veikalā un pasveicini viņus. Vai arī – vismaz pamāj ar galvu un pasmaidi.

Klanīšanās un rokas spiedieni

Sasveicinoties japāņi mēdz paklanīties, tomēr izdarīt to tik dziļi, ilgi un tik pareizi novietojot rokas, kā to dara vietējie, izdodas reti kuram ārzemniekam. Tomēr tajā pašā laikā perfekta, pareiza klanīšanās tiks gaidīta tikai no tiem rietumniekiem, kuri izskatās pēc vietējiem, savukārt iebraucēji tiks novērtēti atzinīgi kaut vai tikai par to, ka vispār ir mēģinājuši to darīt. Ja japāņi, kurus satiksi, kaut nedaudz zinās par ieradumiem Rietumu kultūrā, viņi var paspiest roku, bet ja tā notiek, esi uzmanīgs – kārtīgs japāņu rokasspiediens var likties pavisam bezspēcīgs, ja to salīdzina ar rietumnieku rokasspiedieniem un var izraisīt nevēlamu smieklu lēkmi vai nekontrolētu saviebšanos.

Kurpes


Japānā ir pieņemts, ka mājās un, piemēram, tradicionālākās viesnīcās, telpās nedrīkst vilkt kurpes. Tādēļ, ja dodies uz Japānu, ir ieteicams vilkt vieglo novelkamas kurpes un labas zeķes, jo tev savus apavus vajadzēs novilkt ne vienā vien vietā. Parasti ir tā, ka kurpes tiek atstātas pie durvīm un ir pieļaujams doties iekšā mājā ar zeķēm (ja ceļojumā esi sandalēs, nēsā līdzi pāri zeķu, ko uzvilkt vajadzības gadījumā).

Vizītkartes

Pat ja mājās tu īpaši nevienam nedod savu vizītkarti, dodoties uz Japānu ir labi kādu no tām paņemt līdzi. Pasniedz vietējiem savu vizītkarti, pieņem viņu doto, un, galvenais, dari to ar milzīgu respektu. Pēc saņemšanas turi to abās rokās, izlasi visu uz tās doto informāciju un pēc tam to uzmanīgi novieto sev priekšā uz galda vai arī ieliec to savā makā. Nekādā gadījumā neliec to kabatā, un, ja tu vēlies veikt kādu piezīmi uz tās, dari to tikai tad, kad persona, kas to iedevusi, vairs to neredz.

Smiekli

Visā pasaulē smiekli tiek uztverti kā labsajūtas zīme  vai veids, kā noslēpt neērtības sajūtu. Ja pievērsīsi uzmanību tam, kā šie divu veidu smiekli savā starpā atšķiras, tev pašam Japānā būs vieglāk. Proti, ja, piemēram, kāds cilvēks, kurš tev nosacīti ir svešinieks vai atrodas zemākā pozīcijā kā tu (viesnīcas darbinieki, veikala personāls), sāk smieties, ļoti iespējams, ka tu esi kaut kādā veidā viņam licis samulst.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59065199sec.