Pieci ieteikumi, kā neizskatīties pēc tūrista, viesojoties ārzemēs

No vienas puses skatoties, tas, ka esi tūrists, ir jauki un iepriecinoši gan pašam, gan apskatāmās zemes iedzīvotājiem, taču nereti tas sāk traucēt – suvenīru tirgotāji, muzeju un citu apskates objektu darbinieki vilina uz ekskursijām vai kā citādi grib nopelnīt. Tāpat kā kabatzagļi tūristus uztver kā vieglu mērķi. Tieši šo iemeslu dēļ piedāvājam piecus padomus, kurus ievērojot, varēsiet izbēgt no ziņkārīgiem acu skatieniem.

1. Neizmanto jostas somu

Jostas somas un mugursomas ir tūristu atpazīšanas zīmes. Ikviens saprot, ka tā ir ērti un komfortabli, taču šīs somas var kļūt par īstiem negodprātīgu cilvēku mērķiem, zinot, ka tajās noteikti glabājas svarīgākie dokumenti un nauda. Protams, savas mantas vajag uzraudzīt, taču nav ieteicams tam veltīt visu savu uzmanību. Galu galā tai laikā ir jāizbauda ekskursija.

2. Tas, ka vietējie nesaprot, ko tu saki, nenozīmē, ka viņi tevi nedzird

Ceļošanas laikā ir viegli sajusties brīvam tieši sava izteikšanās veida ziņā. Stāvot cilvēku pūlī un saprotot to, ka pārējie tevi nesaprot, pavisam ātri var pierast pie tā, ka cilvēkus vari aprunāt skaļi. Taču galvenais ir atcerēties, ka cilvēki ir diezgan gudras būtnes un nereti saprot arī ķermeņa valodu, tāpēc nekļūsti kaitinošs vai pat rupjš.

3. Ģērbies atbilstoši savam ceļojuma galamērķim

Atbilstošs ģērbšanās stils ļaus vieglāk saplūst ar cilvēku pūli. Protams, visu dienu pavadot ekskursijās un tūrēs pa pilsētu, vajag ģērbties ērti, taču varbūt ir vērts padomāt par ieguldījumu "tehnisku" apģērbu iegādē, izvēloties ērtus, elpojošus un vieglus apģērbus.

4. Izliecies, ka zini, ko dari

Nezinošā sejas izteiksme ir vēl viens veids, pēc kura atpazīt tūristu. Iemācies visu darīt ar pārliecinātību. Izvēlēto apskates objektu uzmeklē drošsirdīgi, ej pašpārliecināti un ar mērķi (vismaz izliecies). Vai arī, ja neproti tēlot, tad tiešām zini, ko dari.

5. Iemācies vismaz dažas frāzes viņu valodā

Cieni apmeklēto valsti un tās iedzīvotājus, iemācoties pieklājības frāzes valsts valodā. Tām vajadzēt būt vismaz "paldies", "lūdzu" un "atvainojiet". To atvieglo tas, ka dzīvojam 21.gs., un modernās tehnoloģijas mums ļauj to izdarīt diezgan viegli. Ir pieejamas mobilās lietotnes, kas spēles veidā māca šīs frāzes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Uzņēmumi


Wellton Centrum Hotel & SPA
,


Lauku Ceļotājs
,


Wellton Riga Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38398504sec.