Padomi, ko ievērot, sazinoties ar svešiniekiem ceļojuma laikā

Ceļošana ir vērtīga daudzu iemeslu dēļ. Mēs ne vien varam apskatīt jaunas, neredzētas vietas, iepazīt sev svešas kultūras un iegūt neatkārtojamu pieredzi, sastopoties ar neparedzētiem apstākļiem, bet arī iegūt jaunus draugus visā pasaulē un paplašināt savu redzesloku. Lai komunikācija ceļojuma laikā ar svešiniekiem vestos raitāk, piedāvājam ievērot dažus ieteikumus.

Sarunā izmanto gan savu, gan otras personas vārdu

Sarunas laikā, lai ātri nodibinātu saikni savā starpā, vairākas reizes iesaisti otras personas vārdu. Tas parāda, ka ieklausies un koncentrējies uz to, ko otrs stāsta. Savukārt, lai panāktu, ka tiek pieminēts paša vārds, iepin to kādā no tematiem, kurus pārspriežat. Tā otrai personai tiek atgādināts par tavu vārdu, kuru var būt visai viegli aizmirst, ja tik tikko esat iepazinušies. Šāda rīcība pasargās sarunas partneri no apkaunojuma, ko viņš vai viņa varētu izjust, ja vēlreiz nāktos pārjautāt tavu vārdu.

Izvēlies kontaktēties ar vairākiem cilvēkiem vienlaikus

Saprotams, nav visai sarežģīti uzsākt sarunu ar kādu aci pret aci, tomēr to uzturēt tālāk ir vienkāršāk, ja ir vairāk par vienu sarunbiedru. Ja esi grupā ar svešiniekiem, vienmēr ir iespēja no viena cilvēka pievērsties citam, neizskatoties nepieklājīgam vai rupjam.

Neizliecies, ka zini visu labāk par pārējiem

Iespējams, katrs no mums kaut reizi dzīvē ir saticis cilvēku, kurš zina kaut ko par visu, visur ir bijis un visu darījis. Visticamāk, viņš ir darījis to pašu darbu, ko tu (tikai, protams, labāk), vai bijis tajā pašā brīvdienu galamērķī, kuru apmeklēji nedēļu atpakaļ.

Šādiem cilvēku tipiem patīk būt uzmanības centrā, parādot, ka viņu stāsti ir labāki par pārējo sarunbiedru teikto. Tomēr vajag atcerēties, ka neesi viens – sarunas nozīmē dalīšanos, pieredžu apmaiņu savā starpā, nevis monologu visas nakts garumā tikai no viena konkrēta cilvēka puses.

Nejautā acīmredzamo

Izvairies no tādiem jautājumiem, kā "ar ko nodarbojies", "no kurienes esi" vai arī "kā pazīsti abiem zināmu draugu". Lai arī ir vēlme uzzināt šādas detaļas, diez vai sarunas par darbu ir labākā tēma, ko uzsākt ar kādu svešinieku. Tā vietā uzsāc sarunu ar kādu vieglu komentāru vai joku, piemēram, par kādu, ko abi pazīstat. Izvēlies interesantākus sarunu tematus un nebaidies būt tāds, kāds esi. Bieži vien dažādi neveikli brīži vai kopīga pasmiešanās par tiem ir vieglākais veids, kā iegūt jaunus draugus ceļojuma laikā.

Parādi, ka esi kaut ko no viņiem iemācījies

Ja kāds dalās ar tevi kādā interesantā faktā, parādi, ka viņš ir iemācījis tev kaut ko jaunu. Ikvienam no mums patīk justies gudriem un novērtētiem, tāpēc, pat ja esi konkrēto faktu zinājis, nesaki to. Tā vietā liec otrai personai sajusties interesantai, zinošai un novērtētai. Ja tā darīsi, pēc tam saruna plūdīs pati par sevi un ir ļoti iespējams, ka tiešām no tās iegūsi sev ko jaunu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14008999sec.