Ieteikumi, kā brīvdienu ceļojuma laikā iespējami mazāk strādāt

Atvaļinājums ir laiks, kad varam atpūsties no darbiem, veltīt vairāk laika sev mīļajiem un doties ceļojumos. Tomēr reizēm gadās, ka pat ceļojuma laikā, kad atpūties un, piemēram, baudi siltos saules starus kādā kūrortā, no darba pienākumiem nav miera. Piedāvājam padomus, kā iespējami vairāk veltīt laika atpūtai un par darbu domāt iespējami maz.

Braucot ceļojumā, e-pastā uzliec automātisko atbildi

Gandrīz katram e-pastam ir iespēja uzstādīt automātisko atbildi, ka atrodies atvaļinājumā. Proti, ikviens, kurš nosūtītu e-pastu, pretī saņemtu automātisko atbildi ar informāciju, ka neesi šobrīd pieejams. Vēl labāk ir tad, ja šajā automātiskajā atbildē sniegsi informāciju, pie kura no kolēģiem vērsties gadījumā, ja rakstītājam nepieciešama steidzama atbilde uz kādu jautājumu vai problēmu.

Izslēdz ziņu saņemšanu

Pat tad, ja ir uzlikta automātiskā atbilde, sūtītais e-pasts tāpat tiek saņemts. Tas nozīmē, ka ziņojumi tāpat pienāks visa atvaļinājuma garumā, un tas, protams, tāpat novērsīs tavu uzmanību no ceļojuma baudīšanas. Lai izvairītos no tā, ka ik pa brīdim telefons ziņo par jaunu ienākušu e-pastu, izslēdz paziņojumu saņemšanu. Ja darbs tiešām ir svarīgs, uzstādi savu datoru, telefonu vai planšeti tā, lai ziņas no servera ienāk reizi dienā, kad tev patiešām būs laiks un vēlēšanās tās izlasīt.

Celies agri

Tā vietā, lai atvaļinājuma vai ceļojuma laikā strādātu brīdī, kad visi jau ir aizgājuši gulēt, izvēlies celties agri un visu vajadzīgo izdarīt pirms visi citi ir pamodušies. Piemēram, ja atrodies viesnīcā, atrodi kādu klusu un mierīgu vietu, kur vari izdzert pirmo rīta kafiju un izdarīt steidzamākos darbus, lai pēc tam kopā ar otro pusīti un bērniem varētu ļauties brīvā laika baudīšanai.

Esi godīgs pret sevi un citiem

Pārliecinies, ka zini, kas no tevis tiek gaidīts. Proti, runā ar savu priekšnieku un noskaidro, vai ir kādas darba lietas, kurām ceļojuma laikā tomēr jāpievērš uzmanību. Tāpat vienojies ar kolēģiem, kādos gadījumos tevi drīkst traucēt, lai nerastos situācija, ka ceļojuma laikā ir jāturpina strādāt, kaut patiesībā to visu varētu nokārtot darba biedri, kas ir uz vietas – ofisā.

Vēl ņem vērā, ka tad, ja strādāsi visu atvaļinājuma laiku, tā beigās tāpat nebūsi līdz galam atpūties. Savukārt, ja izbaudīsi ceļojumu un ne par ko citu nedomāsi, darba vietā atgriezīsies laimīgāks un spēsi strādāt produktīvāk. Galu galā – darbs taču nekur nepazudīs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


Kaļķu vārti
,


Trakai TIC
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20306516sec.