Kā šķērsot un kā labāk nešķērsot ielu dažādās pasaules valstīs

Līdzīgi kā uz ielas pagatavota ēdiena ēšana vai piekrišana palikt pa nakti pie kāda nezināma vietējā iedzīvotāja dzīvoklī, ielas šķērsošana ieņem augstu vietu starp potenciāli bīstamākajām pieredzēm ceļojuma laikā. Uzzini, kā šķērsot un kā labāk nē ielu dažādās valstīs un pilsētās!

Ņujorka

Ņujorkieši šķērsos ielu bez lieka skatiena uz sāniem neatkarīgi no tā, vai tā būs vai nebūs gājēju pāreja. Pēc daudziem neredzētiem gājējiem, autobraucēji jau ir pieraduši pie šī ieraduma un labāk paši pārliecinās, nekā uzticas gājējiem, kas varētu vai nevarētu pamanīt auto. Ja esi Ņujorkas viesis, tad esi modrs – ja izveidosi pārāk ilgu acu kontaktu ar šoferi, tad zini, ka šoferis uzskatīs, ka esi viņu pamanījis un viņš var droši braukt tālāk.

Roma

Romieši aptur savus automobiļus tikai divu iemeslu dēļ: ja ielu šķērso mūķenes vai zvana mamma. Ja tiek mēģināts diskutēt par nekontrolētas gājēju pārejas šķērsošanu, tad noslēpums ir tempā: soli pa solim šķērso ielu lēnām un stabili iekļaujoties satiksmes plūsmā. Pirmās pāris reizes tas būs biedējoši, bet jūs pie tā pieradīsiet. Ja jūs vēl joprojām vilcināties, tad labāk šķērsojiet ielu kopā ar kādu vietējo un viss būs labi. Vislielākā kļūda ir stostīšanās šķērsojot ielu, jo tādā gadījumā jūs tikai izsitīsiet šoferi no ritma.

Vjetnama

Šķērsot nekontrolētu krustojumu Vjetnamā ir līdzīgi kā Romā, tikai ar niansi, ka šeit ir daudz vairāk motorolleru, kas ir nepārtrauktā kustībā. Motorolleru īpatsvars ir 2,7 motorolleri uz katru vjetnamieti. Satiksmi Vjetnamā var salīdzināt ar milzu plūdiem, tāpēc ir tiem tikai jāļaujas. Nekādā gadījuma neieturat pauzi, jo motorolleri pieraduši apbraukt ielu šķērsotājus pat nepiebremzējot.

Lielbritānija

Šajā valstī šķērsot ielu ir samērā vienkārši – autovadītāji ir pieklājīgi, kārtīgi un samierinās ar gājējiem. Taču arī šeit dažreiz ceļazīmes nespēj pārliecināt par tajās norādīto. Uzmanieties šķērsojot vienvirziena ielas, jo dažkārt automašīnas var uzrasties no pavisam negaidītas puses.

Bangkoka

Lai šķērsotu ielu Bangkokā, viegli jāpaceļ roka, norādot autovadītājiem, ka grasāties šķērsot ielu. Tāda ir brīvā „izdari pats” satiksmes regulācija Bangkokā. Vienkārši un efektīvi.

Indija

Nedaudz dīvaina situācija. Ceļus Indijā var apzīmēt ar vienu vārdu – haoss. Transportlīdzekļi no visām pusēm un vēl mājlopi uz ielām, kas ielas šķērsošanu padara gandrīz vai neiespējamu. No otras puses, autovadītāji ir salīdzinoši ļoti vērīgi pret gājējiem uz ielām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.32599187sec.