Daži padomi, pirms dodies uz Norvēģiju

Lai gan Norvēģija nav pieprasītākais tūristu galamērķis, tomēr šo zemi ir vērts apskatīt tās skarbās dabas un milzīgo dabas arhitektūras veidojumu dēļ. Tā ir bagāta valsts, kas ir viena no augstāk attīstītajām valstīm pasaulē. Ziemeļblāzma, milzīgi klinšu masīvi, kalni, ledāji šķiet pievilcīgi daudziem. Bet pirms dodaties uz Norvēģiju, nepieciešami daži padomi, lai brauciens būtu izdevies.

Siltas drēbes

Neskatoties uz to, ka dodaties ceļojumā vasarā, ielieciet siltās drēbes savā bagāžā. Starp dažādiem Norvēģijas reģioniem pastāv temperatūras atšķirība, kā arī kalnos un to pakājēs temperatūra atšķiras, tāpēc siltas drēbes noderēs vienmēr.

Jūs nesapratīsiet nevienu un neviens nesapratīs jūs...

... līdz nepajautāsies vai viņi runā angliski. Lielākā daļa norvēģu ir jaunāki par 45 gadiem un angļu valodas zināšanas šajā valstī ir ļoti labā līmenī. Izveidot sakarus ar vecāka gada gājuma cilvēkiem, iespējams, būs grūtāk, bet ar jauniešiem problēmu nebūs. Norvēģu valoda ir diez gan grūti saprotama un sarežģīta.

Esiet gatavs lielām cenām

Ņemot vērā to, ka Norvēģija ir viena no cenu ziņā dārgākajām valstīm visā pasaulē, jums būtu jāieplāno vairāk izdevumu nekā ceļojumos uz citām valstīm. Cenu lielums ir augsto nodokļu rezultāts, tieši tāpēc Norvēģijā var dzīvot tikai cilvēki, kuri strādā šajā valstī, tādējādi uzturot augsto labklājības līmeni.

Vienkāršā iepirkšanās

Kad runa ir par iepirkšanos, norvēģiem patīk saukt to par "vienkārši iepirkšanās"

Lielākā lielveikalu ķēde ieņēmumu ziņā ir REMA 1000, un tā piedāvā labākās cenas. Preces ir diezgan vienkāršas un nav pārāk krāšņas, tāpēc to sauc par vienkāršo iepirkšanos.

Alkohols

Alkoholisko dzērienu iegāde Norvēģijā ir nedaudz sarežģīta. Tas ir ļoti stingri regulēts tirgus. Kopumā, stiprā alus, alkoholisko dzērienu, vīnu iegāde notiek valstij piederošos veikalos, kurai ir alkohola pārdošanas licence. Norvēģi var nopirkt alu un vīnu no 18 gadiem, bet visu pārējo tikai no 20 gadu vecuma. Vieglo alu var nopirkt arī lielveikalos, bet alkohols kopumā netiek pārdots svētdienās un svētku dienās. Restorānos, kā ierasts, alkoholu var iegādāties.

Ierobežo kritiku

Daži teiks, ka norvēģiem nepatīk apspriest citus cilvēkus, tas ir iemesls, kādēļ viņi neizsakās kritiski. Norvēģi nekritizē un nesūdzas. Tāda ir viņu daba. 

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Rixwell Old Riga Palace Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60353088sec.