Rokas bagāža – kā ceļot «viegli» un ietaupīt

Arvien biežāk lidsabiedrības piedāvā izdevīgus lidojumus, neiekļaujot tajos bezmaksas bagāžu. Tā rezultātā arvien vairāk un vairāk cilvēku izvēlas ceļot, līdzi ņemot vienīgi rokas bagāžu. Lai "vieglais" ceļojums būtu izdevies, svarīgi zināt svarīgākos nosacījumus un izmaksas.

Lidojumu eksperti no checkfelix.com apkopojuši ierobežojumus un nodevas par rokas bagāžu populārākajās lidsabiedrībās.

Austrian Airlines : 8 kilogramu rokas bagāža atļauta. Par papildu svaru jāmaksā. Airberlin: 8 kilogrami + 2 kilogrami klēpjdadoram.

Rokas bagāžas svara pārsniegšana var izmaksāt visai dārgi. Ceļotājiem, kuri ielikuši rokas bagāžā pāris kilogramus par daudz un tiek pārbaudīti lidostā, jārēķinās ar papildu izmaksām. Lufthansa par bagāžas pieņemšanu pie izejas uz lidmašīnu pieprasa 100 eiro īsajos lidojumus un 200 eiro garajos lidojumos. Air Berlin pārāk smaga rokas bagāža pie izejas uz lidmašīnu maksā 40 eiro īsā lidojumā, savukārt garajā lidojumā šī summa var sasniegt 60 eiro.

Turkish Airlines lidmašīnas pasažieri maksā 1,70 eiro par lieko kilogramu vairumā īso lidojumu un 8,9 eiro par kilogramu garajos lidojumos. Arī Qatar Airlines pieprasa papildu maksu par atļautā rokas bagāžas svara pārsniegšanu.

Britu lidsabiedrības ir liberālākas. Zemo cenu lidsabiedrības Airline Easyjet klientiem ir vienkārši – kamēr rokas bagāžas izmēri nepārsniedz  56 x 45 x 25centimetrus, kilogrami nav jāskaita. Arī British Airways uz rokas bagāžas svaru skatās brīvāk: tas var būt līdz 23 kilogramiem, par lielāku svaru gan būs jāpiemaksā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29495788sec.