Piecas lietas, ko ņemt līdzi, dodoties ziemas ceļojumā

Ceļojuma koferu ierobežojošie izmēri mulsina brīdī, kad jāizvēlas būtiskākās lietas, ceļojot ziemas gadalaikā. Kā zināms, siltumu nodrošinošie apģērbi mēdz būt smagāki un koferī aizņem daudz vairāk vietas, kā plānais vasaras apģērbs. Apkopojām lietas, ko ieteicams paķert līdzi, ceļojot gada aukstākajos mēnešos.

1. Cepure – svarīgs Tava siltuma nodrošinātājs.

Silta plīša vai vilnas cepure Tev nemainīgi ļaus saglabāt siltumu gan lidostā, kur nav ļoti auksts, gan arī mainīgajos laikapstākļos ārā. Svarīgi, lai tā sedz Tavas ausis, skaustu. Vēlams, lai tā nesastāv no dažādām liekām detaļām, kas kaut minimāli, bet tomēr rada papildus svaru. Nekas nav tik nepatīkams ceļojot ziemā, kā stindzinošs aukstums, kas Tevi nepārtraukti saldē. Tādēļ, ja jāizvēlas obligāti nepieciešamās lietas, noteikti izvēlies cepuri!

2. Apavi – viena no smagākām līdzi ņemamajām lietām.

Ņemot vērā, ka kājas nepārtraukti sastapsies ar stindzinošo zemes aukstumu, nebaidieties šai pozīcijai veltīt vairāk vietas sava koferī. Kā zināms, teiciens “Galvenais, lai kājas siltas” ir patiesības pilns un faktors, ka siltumā esošās pēdas tiks pasargātas no samirkšanas, liek domāt par šīs pozīcijas svarīgumu. Būtiski, lai apavi ir ūdens necaurlaidīgi. Ideāli, ja tie aprīkoti ar atstarojošiem elementiem, kas ļauj jūs pamanīt pat vistumšākajā naktī un sniedz jums drošību. Tumša apavu krāsa lieliski piesegs dubļus un netīrumus, kas šim gadalaikam raksturīgi. Mūsdienās daudzi ražotāji veiksmīgi izveidojuši apavu modeļus, kas pilda gan visas mūsu minētās funkcijas, gan arī vizuāli labi izskatās, tādējādi labi iederas gan aktīvai ceļošanai, gan svinīgai iziešanai, piemēram, restorāna apmeklējumam.

3. Cimdi – plāni, viegli, elpojoši un ūdensnecaurlaidīgi.

Laiks, kad topā bija lieli un masīvi cimdi, ir garām. Vismaz gudriem ceļotājiem. Ir daudzi kvalitatīvi cimdu modeļi, kas ir silti, viegli, ūdensizturīgi. Gaisa caurlaidība piešķir tiem pozitīvu niansi vilkt tos plašā temperatūras diapazonā. Šādi cimdi ātri žūst, ja nu tos ietekmējuši laikapstākļi.

4. Apģērbs ikdienai.

Lai neizskatītos gluži pēc Michelin riepu reklāmas satuntuļotā tēla, jāizvēlas plānākas, bet tomēr – siltumu nodrošinošas lietas. Viegls garroku krekls vai T-krekls labi derēs iekštelpās, garroku džemperis derēs brīžos, kad iekštelpās paliks vēsāks. Plīša vai blīvs vilnas džemperis lieliski derēs, ejot ārā, savukārt viegla, vēja un ūdensnecaurlaidīga ārjaka lieliski derēs, kad dosies piedzīvojumos ārā.

5. Daži būtiski aksesuāri.

Saulesbrilles ar UV-aizsardzību. Pat vājākā ziemas gaisma rada spožumu, atstarojoties sniegā, tādējādi kairinot jūsu acis. Lai saudzētu savu redzi, pasargā tās no saules spožuma. Viena, iespējams, pārsteidzoša lieta, kas jāpaņem līdzi, ir pretapdeguma krēms, kas pasargās no saules radītās ietekmes ziemā, ko īpaši neizjūtam, bet nedrīkstam aizmirst par šī faktora esamību. Iesakām līdzņemšanai pievienot arī ķermeņa krēmu, kas palīdzēs pret vēja un aukstuma kairinājumu, kā rezultātā āda var kļūt sausa un iekaisusi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14864087sec.