Ieteikumi ceļotājiem, kuri nevēlas atteikties braukt uz valstīm, kurās ir nestabila drošības situācija

Tūrisma kompānijas "Nikos Travel" vecākā ceļojumu konsultante, Biznesa augstskolas Turība absolvente Jolanta Lele stāsta, kā situācija pasaulē ietekmējusi ceļotāju paradumus, un iesaka, ko darīt tiem ceļotājiem, kuri nevēlas atteikties no braucieniem uz Ēģipti un citām valstīm, kurās ir nestabila drošības situācija.

Lielāka interese par Grieķiju un Bulgāriju – mazāka par Turciju

Ir grūti nodalīt vienu populārāko galamērķi – šobrīd topa augšgalā ir iecienītākās slēpošanas vietas, tāpat ļoti pieprasīti ir nedēļas nogales braucieni pa Baltijas valstīm, kurus nereti izmanto ģimenes. Šie braucieni sniedz iespēju par salīdzinoši nelielu samaksu kopā ar bērniem apmeklēt delfināriju, paviesoties Tartu u.tml. Kā jau ierasts, ziemas sezonā ļoti populāras ir arī siltās zemes, lai gan, ņemot vērā situāciju pasaulē, pieprasījums ir krietni sarucis. Piedāvājumā ir palikuši tikai salīdzinoši dārgākie galamērķi – Kanāriju salas, Maldīvu salas, Apvienoties Arābu Emirāti, tāpēc ne katrs šobrīd var atļauties ceļot. Tuvojoties pavasarim, pieaug pieprasījums pēc ceļojumiem uz Grieķiju un Bulgāriju, savukārt, par Turciju interese ir mazāka.

Atsāksies braucieni uz Hurgadu, uz Šarm eš Šeihu – vēl jāgaida

Šobrīd lielākā daļa tūroperatoru nepiedāvā braucienus uz Ēģiptes kūrortiem Hurgadu un Šarm eš Šeihu. Ceļotāji, lielākoties, paši atsakās no šiem galamērķiem, tikai aptuveni viens no desmit ceļotājiem nemaina plānus un paliek pie izvēlētā galamērķa Ēģiptē. Pārējie iespēju robežās izvēlas, piemēram, Kanāriju salas, taču mēs uzreiz brīdinām, ka tas ir pavisam cits cenu līmenis. Liela daļa Ēģiptes vietā izvēlas ceļojumus ar autobusu pa Eiropu, pat tādi ceļotāji, kuri agrāk neizvēlējās autobusu kā ceļošanas līdzekli.b2016. gada 13. februārī plānots pirmais brauciens uz Hurgadu pēc ilgāka pārtraukuma, braucienus uz Šarm eš Šeihu šajā sezonā visticamāk neatjaunosim.

Mazāk uzturēties tūristu pulcēšanās vietās

Tos ceļotājus, kuri, par spīti nestabilai drošības situācijai, tomēr vēlas doties uz Ēģipti un Turciju, aicinām pēc iespējas mazāk uzturēties sabiedriskās vietās ārpus viesnīcas, kur pulcējas liels skaits tūristu, jo tieši šādas vietas nereti kļūst par uzbrukumu mērķiem. Izvēloties braukt uz Ēģipti, iesakām izvēlēties tās viesnīcas, kurās piedāvā arī brokastis un vakariņas, lai pēc iespējas mazāk tiktu pamesta viesnīcas teritorija. Noteikti iesakām braukt tikai tūroperatora piedāvātajās ekskursijās, un neriskēt, piekrītot ekskursiju piedāvājumam uz ielas.

Netaupiet uz apdrošināšanas rēķina!

Noteikti līdzi jāņem skaidru naudu, uzlādētus mobilos telefonus, jāpieraksta Latvijas vēstniecības vai pārstāvniecības telefona numurus un adresi attiecīgajā valstī, protams, iesakām arī netaupīt uz apdrošināšanas polises rēķina. Apdrošināšanas polise nemaksā tik dārgi, lai būtu vērts uzņemties risku un no tās atteikties. Ceļojuma apdrošināšanas polise ietver gan pirmo palīdzību, gan, nepieciešamības gadījumā, arī repatriāciju. Tāpat tā noderēs gadījumā, ja tiek bojāta vai pazaudēta bagāža, vai ceļojuma laikā nepieciešama juridiskā palīdzība. Kā vēsta senais teiciens – sargājiet paši sevi un arī Dievs jūs sargās, tāpēc aicinām netaupīt un iegādāties ceļojuma apdrošināšanu. Jāseko līdzi notikumiem pasaulē, jāraugās apkārt un jādomā par savu drošību!

Jāievēro profilaktiskie pasākumi

Runājot par Zikas vīrusa skartajām valstīm, jāmin, ka grupu ceļojumus uz šīm valstīm pagaidām neorganizējam, bet individuālie braucieni turpinās. Daudzi klienti jautā – braukt vai nebraukt? Šobrīd gan iesakām izvairīties no šādiem galamērķiem, īpaši grūtniecēm, bet, ja klients tomēr vēlas braukt, aicinām rūpīgi ievērot visus profilaktiskos norādījumus.

Pārceļ ceļojumus un gaida situācijas stabilizēšanos

Nestabilā politiskā un drošības situācijā virknē valstu nenoliedzami ir ietekmējusi tūrisma operatoru darbu. Runājot tieši par mūsu uzņēmumu, jāsaka, ka, protams, daļa klientu ir atteikušies no ceļojumiem, nereti tāpēc, ka ģimene, kas var atļauties braucienu uz Ēģipti, ne vienmēr var atļauties pilnā sastāvā doties uz Kanāriju salām. Ir klienti, kuri pārceļ braucienus uz vasaras sezonu, ar cerību, ka situācija noskaidrosies. No vienas puses, mēs, protams ceram, ka situācija pasaulē stabilizēsies, taču, no otras puses, gatavojam aizvien jaunus tūrisma maršrutus un esam gatavi mainīt savu darba stilu. Esam gatavi izstrādāt un piedāvāt klientiem jaunas programmas. Neatkarīgi no situācijas pasaulē, tūrisma operatoriem ir jāattīstās un jāpiedāvā jauni produkti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64146185sec.