10 padomi naudas drošībai ceļojumos

Latvijas iedzīvotāji ceļo aizvien vairāk. Finanšu izglītības nedēļā "Ceļojums finanšu pratībā" Digitālās drošības alianse sadarbībā ar Latvijas Komercbanku asociāciju brīdina nekāpt uz naudas drošības risku "grābekļiem" un ievērot desmit padomus drošai ceļošanai, neapdraudot savu naudu.

1.    Nosakiet ceļojuma budžetu, pirms tam apzinot galamērķa cenas par transportu, naktsmītnēm, maltītēm, ekskursijām, izklaidi un citiem pirkumiem.  Aktuālo informāciju par cenām viegli atrast dažādos ceļojumu forumos.

2.    Pārbaudiet, vai esat paņēmis līdzi savus internetbankas identifikatorus: lietotāja numuru, kodu karti/kalkulatoru, kā arī kontaktus saziņai ar banku īpašos gadījumos. Pārliecinieties, vai atceraties PIN kodu un internetbankas paroli. Noglabājiet tos drošā vietā, bet neturiet tos visus kopā.

3.    Uzziniet informāciju par karšu un skaidras naudas lietošanas paradumiem valstī, uz kuru dodaties. Vai tajā ir bankomāti un apmaksa ar karti? Kādas ir skaidras naudas izņemšanas un kartes norēķinu komisijas maksas?

4.    Vēlams, ja ceļojumiem būtu atsevišķa karte, kura nav piesaistīta uzkrājumu vai algas kontam. Drošības nolūkos ceļojumā vēlams līdzi ņemt divas norēķinu kartes. Pārbaudiet karšu derīguma termiņu.

5.    Pārliecinieties, vai kartes darījumu limiti pirkumiem un skaidras naudas izņemšanai ceļojumā būs pietiekami. Ja limits neatbilst, pirms ceļojuma tos iespējams nomainīt bankā.

6.    Ja ārvalstīs no bankomāta jānoņem skaidra nauda, izvēlieties pēc iespējas drošāku bankomātu – viesnīcas, bankas, u.c. pastiprinātas uzraudzības vietās, nevis klusā šķērsielā vai apšaubāma tirgus apkārtnē.

7.    Ceļojumā naudu, dokumentus un citas vērtīgas lietas turiet pie sevis. Skaidru naudu turiet vismaz divās vietās, bet bankas maksājumu kartes nekad neturiet kopā ar PIN kodiem. Viesnīcās naudu un dokumentus glabājiet seifā.

8.    Ja ceļosiet ilgāku laiku, apdomājiet, vai Latvijā kādam būs jūs jāpārstāv bankā. Nepieciešamības gadījumā noformējiet pilnvaru pie notāra.

9.    Izvērtējiet, kāda apdrošināšana varētu būt nepieciešama ceļojumā, un laikus iegādājieties apdrošināšanas polisi.

10.    Ja ceļojuma laikā nozaudējat karti vai internetbankas kodu karti/kalkulatoru, nekavējoties sazinieties ar banku un bloķējiet kartes darbību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.9723289sec.