8 kļūdas, ko cilvēki pieļauj ceļojot

Ceļošana vienmēr izvēršas par jautru piedzīvojumu līdz brīdim, kad nākas saskarties ar kādām problēmām. Aizbraucot uz svešu zemi, cilvēki var saskarties ar pavisam nepatīkamām sajūtām un tās var sagraut plānotās brīvdienas. Būtiski ir zināt, ko nedrīkst darīt ceļojuma laikā un par ko laikus jāparūpējas, lai izvairītos no izjauktām brīvdienām.

Roku dezinficēšana

Lielākā daļa cilvēku ikdienas skrējienā neapstājas un nepadomā par to, kādām lietām pieskaras dienas laikā. Braucot sabiedriskajā transportā vien, plaukstas pieskaras priekšmetiem, kas ir baktērijām pilni un pēc saskares ar tiem, lielākā daļa mikrobu nonāk uz mūsu ķermeņa daļām. Dienas laikā cilvēki mēdz bieži pieskarties sejai ar rokām, kas ir mikrobiem pilnas. Tādēļ ir svarīgi līdzi nēsāt dezinficējošu līdzekli rokām un lietot to vairākas reizes dienā - īpaši brīžos, kad nav pieeja labierīcībām, kur var atrast ziepes un ūdeni.

Dzert ūdeni pudelēs

Jāatceras, ka labāk dzert ūdeni no pudelēm nevis no krāna, lai arī kā citi apgalvotu, ka tas ir augstas kvalitātes un garšīgs. Tāpat svarīgi ir atcerēties, ka pievienojot ūdenim vai kādam citam dzērienam ledu, tas arī nāk no krāns ūdens. Starp citu, jādzer daudz ūdens, lai izvairītos no dehidratācijas, jo īpaši tādās vietās, kur ir ļoti karsts un mitrs.

Valkāt apavus

Slimības var iegūt ne vien no netīrām rokām, kas pieskaras sejai, bet arī nevelkot apavus un staigājot publiskās pludmalēs un pilsētās basām kājām. Cilvēki uz ielām spļaudās, visapkārt staigā dzīvnieki, kas var izraisīt veselības problēmas.  Valkājot kurpes, var izvairīties no riska saslimt.

Injekcijas

Oda kodums var izraisīt nopietnas veselības problēmas, kā, piemēram, Malārija. Pirms braukšanas ceļojumā, ieteicams noskaidrot, kādas veselības pārbaudes ir jāveic attiecīgajā valstī, lai slimība nepārsteigtu nesagatavotu.

Pirmās palīdzības aptieciņa

Kad dodaties ceļojumā, noteikti jānodrošinās ar pirmās palīdzības aptieciņu. Pastāv iespēja, ka dažās valstīs nevarēsiet atrast tieši tos medikamentus, kas būs nepieciešams tieši jums. Ņemot līdzi zāļu komplektu, ir jāpārliecinās par to, vai tās sastāvā ir šķēres, pincete – ērču izvilšanas gadījumā, marle, kā arī zāles pret galvassāpēm.

Ēdiens

Ceļojuma laikā ir būtiski, lai uzņemtais ēdiens būtu uzturvielām bagāts. Ja ir kāds produkts, ko jūs neēdat, tad aizvietojat to ar kādu citu līdzvērtīgu produktu. Galvenais, ir ieturēt ēdienreizes, lai organisms nesāktu dehidrēties un jūs būtu spēka pilni.  Pievērsiet uzmanību tam, kas jums un jūsu ķermenim patīk un kas nē. Izvairieties no produktiem, kurus organisms atraida. Ieteicams labāk ēst svaigus dārzeņu un augļus nekā ēdienu, kas uzsildīts mikroviļņu krāsnī un tādējādi zaudē savas uzturvērtības. Jāpievērš uzmanība, no kādiem traukiem tiek ēsts ceļojuma laikā, jo citās zemēs ne vienmēr stingri tiek ievēroti nosacījumi sanitārās lietās.

Sauļošanās

Dodoties ceļojumā uz siltajām zemēm, ir jānoskaidro, cik silts laiks būs tad, kad atradīsieties konkrētajā vietā. Saule vienmēr mudina cilvēkus sauļoties un tie vieglprātīgi aizmirst parūpēties savu veselību. Lai izvairītos no saules apdegumiem, ieteicams lietot piemērotāko sauļošanās krēmu. Sauļojaties vienmērīgi un nepārsteidzaties ar saules staru daudzumu. Noteikti pārbaudiet sauļošanās krēma derīguma termiņu un atcerieties, ka nav ieteicams uzturēties saulē karstākajā tās periodā, laika posmā no plkst. 11.00- 15.00.

Veselības apdrošināšana

Ja nav veselības apdrošināšana, tad pirms ceļojuma ieteicams to nokārtot un noskaidrot, vai tā der arī ceļojumos. Būtiski ir noskaidrot, kā jūsu ceļojumam izvēlētā atpūtas valsts nāk pretī gadījumos, ja rodas nopietnākas veselības problēmas. Būtiski zināt, kas notiek, ja nokļūstat avārijā, kādas procedūras tiek veiktas citās valstīs, ja nepieciešams ārsts un steidzami jātiek atpakaļ uz dzimto zemi.

Visbeidzot - jābūt uzmanīgiem!

Rezervējot viesnīcas numuriņu, ieteicams aplūkot arī vietējo apkārtni - vai tā ir droša un nekaitīga tūristiem. Apskatīt tuvumā esošos restorānus, veikalus un aptiekas. Piefiksējiet un ielieciet somā vai makā uz lapiņas uzrakstītus ārkārtas numurus.Būtiski ir būt informētam un uzmanīgam plānotā ceļojuma laikā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14555907sec.