Kādi ir ceļošanas plusi un mīnusi?

Gandrīz katrs, dodoties ceļojumā, ir izsapņojis, kāds būs piedzīvojums, taču bieži vien gadās, ka aizņemtības un laika trūkuma dēļ nav sanācis laiks izpētīt visu līdz pašai sīkākai detaļai. Taču, ja tomēr kaut kas ir nogājis greizi, tad ceļotāji mēdz izpušķot savas gaitas ceļojuma laikā, neuzsverot to, kur tik pieļauta kļūda.

Lai no citiem nebūtu jāslēpj sava veida izgāšanās, bet, tieši pretēji - ceļojums izvērstos par sapņainu un būtu bez stresa pilnām sajūtām, tad ir veidi, kas palīdzēs izvairīties no nepilnībām ceļojuma laikā.

Ceļošana ir tik relaksējoša!

Pirms došanās ceļojumā, jūs jūtaties tik saviļņots par jaunajiem piedzīvojumiem, ka piemirstat par lietām, kas spēj nogurdināt. Tās visbiežāk var būt dažāda veida formalitātes, kas jāveic pirms ceļojuma. Dodoties ceļojumā, cilvēki gan atpūšas, gan arī nogurst no kultūras un vides. Tāpēc arī nav ieteicams ceļojuma brīvdienas saplānot ik minūti. Ļaujiet sev baudīt apkārt esošos skatus un notikumus, nepārslogojiet sevi. Baudiet ēdienu un vietējo kultūru nesteidzoties, bez stresa un burzmas. Ja tomēr ir radies kāds iekšējais nemiers un stress, tad ejiet izbaudīt vietējo pludmali, tās sniegtos skatus un pastaigājieties svaigā gaisā.

Ielūkošanās e-pastā

Aizbraucot ceļojumā, cilvēki joprojām cenšas pārlūkot savus sociālos tīklus, pat neskatoties uz to, ka ir braukuši atpūsties. Iespējams,  tieši telefons ir biežākais nogurumu cēlonis. Aizvien vairāk sastopami cilvēki, kas ir atkarīgi un savienoti ar virtuālo pasauli, kā rezultātā tie negūst pelnīto atpūtu. Lai atpūstos no uzmācīgās telefonu lietošanas, uzstādījumos ir iespējams uzlikt lidmašīnas režīmu, lai plānotais vakars un jūsu uzmanība netiktu novērsta signāla veidā. Darba jautājumus atstājiet kolēģim, kas jūsu prombūtnes laikā pieskatīs un izpildīs jūsu uzdevumus, lai varat pilnvērtīgi atpūsties.

Ceļojums bija neticami romantisks!

Lai nebūtu jāmānās par to, ka jūsu ceļojums ir bijis romantisks, tad braucot ceļojumā ar draugu, iepriekš izrunājat, ko vēlaties apskatīt kopā un ko atsevišķi. Izrunājat, kāds ir brīvdienu mērķis, lai kļūtu skaidrs ceļojuma patiesais iemesls. Tiklīdz tiks rastas atbildes uz šiem jautājumiem, ceļojums būs izdevies uz pozitīvākas nots, nekā tad, ja katra vēlmes ir dažādas un tās netiek izklāstītas viens otram, kā rezultātā, gan sociālajos tīklos, gan stāstot atmiņas draugiem un paziņām, nebūs jāmānās par gūtajām atmiņām ceļojuma laikā.

Ceļojums saliedēja ģimeni!

Bieži vien, aizbraucot ceļojumā ir redzami ieraksti sociālajos tīklos, cik brīnišķīgs ceļojums ir bijis kopā ar ģimeni, bet patiesībā, ceļojums nesaliedēja ģimeni, jo katrs bija aizņemts ar savām gaitām, piemēra, viens sērfo sociālos tīklos, savukārt, otrs ar nepacietību gaida tikšanos ar savu otro pusīti, kas nemaz neliecina par ģimenes saliedēšanos. Tāpēc, braucot ģimenes ceļojumā nepieciešams saprast, kādas ir katra vēlmes, lai tās varētu apkopot un rast izdevīgu variantu ikvienam. Jācenšas, lai tas būtu piedzīvojumiem bagāts ceļojums ikvienam.

Pārsteidzoši izdevīgs ceļojums!

Cilvēki reizēm neaplūko visu informāciju par lidojumiem, par piedāvājumā iekļautajiem dzērieniem, ēdieniem, kā rezultātā ceļojums var izvērsties negaidīti dārgāks. Tāpēc ieteicams iepriekš aplūkot, cik dārga vai lēta ir konkrētā pilsēta, kurā plānojat apmesties. Saplānojiet, kur un kādiem nolūkiem tiek paredzēti atvēlētie līdzekļi, cik liels ir budžets. Un, ja izvēlaties lidsabiedrību, kura sniedz pakalpojumus par zemāku cenu, tad pārliecināties, par ko nāksies norēķināties atsevišķi. Lai gūtu jaunāko informāciju par lidsabiedrību piedāvājumiem, norādiet, ka vēlaties saņemt jaunākos ziņojumus.

Atkārtota vēlme atgriezties!

Ceļojuma laikā iegūtās pozitīvās emocijas kļūst par iemeslu, kāpēc ceļotāji vēlas atkārtoti doties uz vienu un to pašu vietu, taču pastāv arī vietas, kurās nav gūtas tik pozitīvas emocijas un rezultātā nevēlas vairs atgriezties. Katra gūtā pieredze, sliktāka vai labāka, ir pieredze, kas galvenokārt, noder turpmāk. Nākamo reizi dodoties ceļojumā, cilvēks vairāk izvērtē plusus un mīnusus, ir zinošāks, zina kā rīkoties negaidītās situācijās, kā rezultātā, katrs nākamais ceļojums var izvērsties par vispatīkamāko.

Laiks paskrien nemanot!

Ceļojums var likties tik garlaicīgs, ka patiesībā atgriežoties mājās, priecājaties par to, bet problēma bija citur. Varbūt ceļojuma vietai nebija ne vainas, bet nogurdināja ceļojuma ilgums? Cilvēki mēdz izvēlēties garāku ceļojumu, kas reizēm ir lieki, jo tas galarezultātā var radīt apnikumu un sajūtas, ka vieta priekš jums ir garlaicīga.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.30257297sec.