Vai zini, kā garšīgi nofotografēt ēdienu?

Ja pirms neilga laika pusdienu šķīvja fotografēšanai tika veltīti dažādi joki, tad šodien šis fenomens kļuvis par nopietnu "ēdiena žurnālistikas" paveidu. Lai kļūtu par izteiksmīgu un garšīgu ēdiena bilžu autoru, Samsung kopā ar žurnālisti-eksperimentētāju virtuvē Inesi Liepiņu apkopojis padomus maltītes pareizā rakursa ķeršanai.

Atmosfēra un gatavošanas burzma atdzīvinās bildi

Lielākoties ēdiens vislabāk izskatās tikko pasniegts, kad no tā vēl kūp tvaiki un ir labi saglabājusies tekstūra. Tāpēc par fotografēšanas vietu un dažādām detaļām ieteicams padomāt vēl pirms maltītes gatavošanas vai ēdiena celšanas galdā. Fonam nebaidies izvēlēties ar virtuvi saistītas lietas, piemēram, rūtaino galdautu, salvetes, galda piederumus un traukus, zaļumus, augļus vai dārzeņus, tomēr vienmēr paturi prātā – galvenais ir maltīte. "Nereti cilvēki kompozīcijas veidošanai velta vairāk rūpju, nekā pašam ēdienam. Rezultātā bilde izskatās nedabiska un pārblīvēta ar liekiem priekšmetiem," saka virtuves entuziaste Inese un piebilst, ka arī gatavošanas burzma uz galda var bildei piešķirt savu šarmu.

Ja esi iesācējs un roka vēl nav piešāvusies ēdienu fotografēšanai, rēķinies, ka ideālā kadra notveršanai vajadzēs vairākus mēģinājumus.

Dabiskais apgaismojums izteiksmīgam rezultātam

Kvalitatīva ēdiena foto uzņemšanā svarīgs priekšnosacījums ir labs apgaismojums. Bildējot pusdienu šķīvi, Inese iesaka izvēlēties dabisku un vienmērīgu gaismu. Zibspuldzi nav ieteicams izmantot, jo tā izgaismo ēdienu un padara to plakanu, nedabīgu. "Pati fotografēju dienasgaismā, jo tā ļauj labāk izcelt ēdiena krāsas un radīt iespaidu par garšu. Vispateicīgākā vieta ir netālu no loga. Interesantāku efektu panāku to aizklājot ar baltas krāsas aizkaru, jo tas palīdz izvairīties no krītošām ēnām un saules stariem," stāsta Instagram ēdienu fotogrāfe.

Arī vakariņas sveču gaismā vairs nav izaicinājums un nereti pietiek pat ar telefonā iebūvēto kameru, lai kadrā noķertu maltītes īpašo atmosfēru. Piemēram, Samsung Galaxy S7 sērijas viedtālruņi ļauj uzņemt attēlus, kas līdzvērtīgi ar profesionālo kameru uzņemtajiem. Pateicoties tālrunī iebūvētajai Dual Pixel tehnoloģijai, kamerai ir gaišāks objektīvs un labāks autofokuss, kas skaistu noskaņu palīdzēs tvert pat nepietiekamas gaismas apstākļos.

Bildes odziņa slēpjas leņķī

Iespējams, sociālajos tīklos esi novērojis, ka populārākais ēdiena fotografēšanas veids ir taisnā leņķī no augšas. Inese gan aicina eksperimentēt un būt radošiem, uzņemot foto arī no citiem skatupunktiem, piemēram, 45 grādu leņķī vai vienā līmenī ar galda virsmu. Par iedvesmu var kalpot kulinārijas žurnāli, grāmatas un blogi. "Priecājos, ka man ar savām bildēm izdodas kādu iedvesmot ēst gatavošanai. Esmu jau nolēmusi, ka foto kalpos kā papildinājums manai topošai pavārgrāmatai," atklāj Inese.

Filtri – kā punkts uz i

Lai kvalitatīvi uzlabotu attēlu, nav nepieciešamas dārgas bilžu apstrādes programmas. "Jaunākās tehnoloģijas nāk talkā ēdiena iemūžināšanai – Samsung Galaxy S7 viedtālruņos iebūvēts speciāls ēdiena fotografēšanai paredzēts režīms, kas nofokusēs ēdiena tekstūru un izcels tā krāsas," savā pieredzē dalās Inese un piebilst, ka rediģēšanai visbiežāk izmanto aplikāciju VSCO un Instagram piedāvātos maksimāli dabīgos foto filtrus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15509987sec.