7 padomi un triki kā iemācīties jebkuru valodu (Video)

Metjū Yolden (Matthew Youlden) runā tekoši deviņās valodās un saprot vairāk nekā duci. Metjū izmantojot savas zināšanas pāriet no vienas valodas uz otru kā hameleons. Ja rodas šaubas par savām spējām apgūt pēc iespējas vairākas valodas, tad Metjū ir savi ieteikumi, tās apgūšanai.

Saprast, kāpēc mācaties valodu

Ja nav labs iemesls, kāpēc vēlas apgūt svešvalodu, tad visticamāk, ka rezultāts nebūs pozitīvs, jo motivācija ilgtermiņā zudīs. Valodas apgūšanas iemesls var būt, piemēram, tāpēc, ka vēlas doties uz konkrēto valsti, vai arī tāpēc, ka vēlas iepazīt citu valstu kultūras, taču nav svarīgi, kāds ir iemesls, bet galvenais, lai ir vēlme un, lai būtu skaidrs, ka to vēlas.

Jāatrod partneris

Vieglāk apgūt valodu ir tad, ja ir vēl kāds cilvēks ar ko kopā to uzsākt. Ja kādā brīdī, tomēr zūd motivācija, tad ir otrs cilvēks, kas uzmundrina un motivē turpināt mācīties. Tāpat arī kā labs motivācijas līdzeklis ir konkurence. Gribot vai negribot, mācoties valodu kopā, rodas vēlme būt labākam par otru, kas mēdz būt visa panākuma atslēga. Ne tikai konkurence nodrošina panākumus, bet arī tas, ka ir iespēja savā starpā komunicēt jauniegūtajā valodā, tā nodrošinot, ka valoda tiek nostiprināta.

Runāt pašam ar sevi

Ja tomēr nav neviens cits ar ko runāt, tas nav nekas nepareizs runāt pašam ar sevi. Tas var izklausīties dīvaini, bet patiesībā runājot ar sevi, tas ir lielisks veids kā gūt praksi. Tādējādi, neaizmirsīsies apgūtie vārdi un frāzes, kas glabāsies prātā un veidos lielāku pārliecību par sevi nākamajā reizē, runājot ar kādu citu.

Izpriecājaties!

Katrs valodas apguvējs atradīs sev vēlamo veidu, kā praktizēt savas zināšanas. Viens raksta dziesmu vārdus, cits savukārt, raksta dzejoli. Apgūt valodu var dažādos veidos, bet galvenais, lai izvēlētais veids jums tiešam patiktu nevis darītu to tāpēc, ka tā jādara.

Atstājiet savu komforta zonu

Uzsākot sarunu, kad nav tik nostiprinātas zināšanas, var radīt mulsinošas situācijas, taču no tā nav jābaidās. Tad var likties biedējoši, bet tas ir vienīgais veids kā sevi attīstīt un uzlabot. Neatkarīgi no tā, cik bieži nonāksiet nepatīkamās situācijās, bet mēģiniet runājot izteikt savas vēlmes, piemēram pasūtot ēdienu vai izstāstot kādu joku. Kā arī sākuma problēma, kas skar ikvienu, ir grūtības ar valodas izrunu un gramatiku, kas ir paveicams darbs.

Klausies!

Cilvēkam ir jāiemācās klausīties pirms sāk runāt. Katra valoda izklausās dīvaini izdzirdot to pirmo reizi, taču biežāk to izdzirdot, būs vieglāk pašam to izrunāt. Labākais veids kā apgūt valodu ir klausīties to un pastāvīgi to izdzirdot radīsies izpratne par tā izrunu. Kā arī vizualizējat attiecīgo vārdu, lai to nostiprinātu.

Skatāties kā runā citi

Reizēm kā labs palīgs noder, ja jūs vērojat, kā otrs cilvēks izrunā vārdus, lai rastos tāda izruna, kāda ir nepieciešama. Kā laba alternatīva ir skatīties filmas svešvalodā, kur ir iespēja vērot runātāja izrunu.

Iegremdēt sevi jaunajā valodas kultūrā ir ļoti būtiski, jo tik tādējādi būs rezultāts. Mēģiniet rakstīt tekstus svešā valodā, mēģiniet runāt ar sevi, klausieties mūziku un radio, ejiet ik dienu ar domu par valodu. Nav jāuztraucas par to, ka izrunājat ar kļūdām teikumus, jo svešvalodu pārstāvji tikai priecāsies par jūsu centību un vēlmi apgūt viņu valodu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.26212811sec.