TOP 5 lietas, kas jāzina, dodoties uz Olbiju saulainajā Vidusjūrā

Latvijas lidsabiedrība airBaltic 2016. gada 21.maijā atsāka lidojumus sezonālajā brīvdienu maršrutā starp Rīgu un Olbiju saulainajā Vidusjūrā. Par godu šim notikumam, airBaltic ir apkopojusi interesantas un noderīgas lietas, kuras vērts zināt, dodoties uz Olbiju.

1.    Olbija atrodas Sardīnijas salas ziemeļaustrumos, Galluras apgabalā – tā ir centrālais punkts, kas savieno otru lielāko salu Vidusjūrā ar pārējo Itāliju, un Olbijā ir gandrīz 60 tūkstoši iedzīvotāju. Kā jau Vidusjūras pilsētā, Olbijā var plānot saulainas un siltas brīvdienas, jo saule tur spīd vidēji 135 dienas gadā.

2.    Olbija ir reģiona ekonomiskais un kultūras centrs un būs teicams iesākums Sardīnijas salas un tās brīnišķīgo pludmaļu iepazīšanai. Neskatoties uz to, Olbija pati par sevi ir lielisks galamērķis ne tikai saulainu brīvdienu, bet arī vēstures, arheoloģijas un kultūras cienītājiem. Olbijā atrodas daudzi aizraujoši arhitektūras un arheoloģiskie pieminekļi – senās un teiksmainās nuragu civilizācijas celtņu vietas, gan seno romiešu būvju drupas, gan iespaidīgi dievnami – San Simplicio bazilika (Basilica minore di San Simplicio) un Sv. Pāvila (Chiesa di San Paolo) baznīca.

3.    Visērtāk pilnībā izbaudīt un apskatīt Olbiju un tās apkārtni ir izmantojot automašīnu vai pilsētas autobusu, kas palīdzēs ērti nokļūt interesantās un aizraujošās apskates vietās un pludmalēs gan pilsētā, gan ārpus tās.  

4.    Lai arī itāļu valoda ir plaši izplatīta, otra oficiālā valoda Sardīnijā ir sardīniešu jeb sardu, kas pazīstama kā sena romāņu valoda. Tūristu iecienītos apvidos, tostarp Olbijā, iedzīvotāji runā arī angļu, franču un vācu valodās.

5.    Kā jau Sardīnijā – Olbija būs ne tikai acīm baudāms galamērķis, bet arī garšas kārpiņām. Viesojoties Olbijā, ieteicams atrast laiku, lai apmeklētu kādu no tradicionālajiem restorāniem, kā arī Olbijas tirgu, kur iegādāties svaigas Vidusjūras veltes. Vietējo gardumu vidū ir plašs maizes klāsts, ko pēc vietējām paražām izkaltē un var ilgi uzglabāt, jo savulaik tā tika gatavota ganiem, kuri dienām vai pat nedēļām ilgi devās kalnos.

airBaltic no Rīgas uz Olbiju lidojumus veiks vienu reizi nedēļā vasaras aktīvajā sezonā ar Boeing 737-300  lidmašīnu. Lidojums ilgs 3 stundas un 15 minūtes. Pilns lidojumu grafiks ir pieejams kompānijas mājas lapā.

airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. airBaltic piedāvā ērtus savienojumus no Rīgas uz galamērķiem aviokompānijas maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. Papildus tam, airBaltic piedāvā jaunus tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas, kā arī Baltijas piekrastes kūrortpilsētas Hēringsdorfas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76375294sec.