5 lietas, kuras vērts zināt par Dubrovniku

Latvijas lidsabiedrība airBaltic 2016. gada 24.maijā atsāk lidojumus vasaras brīvdienu maršrutā starp Rīgu un Dubrovniku pasakainajā Horvātijā. Par godu šim notikumam, airBaltic ir apkopojusi interesantas un noderīgas lietas, kuras vērts zināt, dodoties uz Dubrovniku.  

1.    Dubrovnika atrodas Adrijas jūras Dalmācijas krastā, pašos Horvātijas dienvidos, un ir pelnīti izslavēta kā Adrijas jūras pērle. Dubrovnika ir neliela, bet populāra Horvātijas pilsēta ar gandrīz 43 tūkstošiem iedzīvotāju.

2.    Dubrovnika ir lielisks brīvdienu galamērķis, kas lutinās ar labvēlīgiem laika apstākļiem – it īpaši vasarā, kas ierasts ir silta, ap 26°C. Piemērotākais laiks, lai apmeklētu Dubrovniku, ir no maija līdz septembrim, kad ūdens jūrā ir pietiekami silts, lai peldētos.

3.    Dubrovnikā iedzīvotāji runā horvātu valodā, taču vairums vietējo prot vismaz vēl vienu valodu. Viesmīlīgie horvāti labprāt palīdz jebkurā situācijā, kā arī ar prieku dalās stāstos par savu pilsētu un jūru.

4.    Dubrovnika jau kopš 13.gadsimta bijusi viena no jūrasbraucēju lielvarām Vidusjūrā. Šajā laikā pilsētā sabūvētas daudzas iespaidīgas gotikas, renesanses un baroka celtnes. Kopš 1979. gada Dubrovnika iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, un tajā ir veikti ievērojami atjaunošanas darbi. Viesojoties Dubrovnikā, ieteicams apskatīt Ploces pludmali ar skatu uz vecpilsētu, Banjes pludmali ar Sentropēzas atmosfēru un izteiksmīgi skaisto Sv. Jakova pludmali.

5.    Izbaudiet dzidros, tirkīzzilos Adrijas jūras ūdeņus, dodoties kajakot un snorkelēt. Kā arī, viesojoties šeit vasarā, noteikti nepalaidiet garām starptautiski apbalvoto Dubrovnikas vasaras festivālu, kura ietvaros 45 dienas pilsētā notiek kultūras pasākumi – dažādu veidu mūzikas, teātra un deju priekšnesumi. Apmeklējot Dubrovniku un baudot Horvātijas apbrīnojamo skaistumu, sajūtiet Vesterosas maģiju seriāla Troņu spēles filmēšanas vietās.

airBaltic no Rīgas uz Dubrovniku lidojumus veiks divas reizes nedēļā vasaras aktīvajā sezonā ar Boeing 737-300  lidmašīnu. Lidojums ilgs 2 stundas un 40 minūtes. Pilns lidojumu grafiks ir pieejams kompānijas mājas lapā www.airbaltic.com.

airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. airBaltic piedāvā ērtus savienojumus no Rīgas uz galamērķiem aviokompānijas maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. Papildus tam, airBaltic piedāvā jaunus tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas, kā arī Baltijas piekrastes kūrortpilsētas Hēringsdorfas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34181809sec.